Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Волим да се жалим


ИЗНЕВЕРЕНЕ ЖЕЉЕ

Топ листа најбесмисленијих и најсмешнијих жалби британских туриста цепидлака који сматрају да им је неко други упропастио летовање

остоје људи који су увек незадовољни. Али не собом и сопственим понашањем, већ искључиво – другима. Могло би се рећи да од таквих особа сви беже. Јасно, у њиховом друштву је мучно. Зашто би се, уосталом, неко без икакве кривице „излагао” туђим бескрајним критикама и покудама?
   Ово је кратка прича о њима. У ствари, реч је о својеврсном списку жалби које је сакупило Британско удружење туристичких агенција. Од многобројних, потпуно оправданих жалби туриста на неодговарајуће услуге појединих путничких агенција (које су, најблаже речено, насамариле путнике) одабрали су најсмешније. Односно, жалбе без правог разлога.
   Ево, дакле, топ-листе најсмешнијих, или најбесмисленијих жалби британских туриста после летовања 2010. године.


Где су вам пасоши?

   Кад су стигле на аеродром (у Великој Британији) како би отпутовале у иностранство, и кад су од њих затражени пасоши, извесне енглеске даме нашле су се у небраном грожђу. Јер, нису понеле пасоше! Тврдиле су да им у агенцији нико ни једном једином речју није напоменуо пасоше! Зато су биле принуђене да пропусте лет. Зашто им запослени у агенцији нису рекли да је за одлазак у иностранство потребан пасош? Тражиле су да им неодговорна агенција уплати нови аранжман!
   Друга дама која се с породицом упутила на летовање на Канарска острва пожалила се на услуге на плажи. Тврдила је да је због топлог времена песак на плажи веома топао. Деца, која иначе нису понела папуче, нису могла да од сунцобрана дођу до воде како би пливала... Јер, песак је био врео. Зар у услуге није увршћено и хлађење врућег песка?     Ова енглеска породица купала се мање у мору искључиво због „грешке” агенције. Бар су тако сматрали. Тражили су да им се један део уплаћеног новца врати.


Песак је био врео, храна превише укусна, а кревет преудобан...
  
   Не жале се само жене, већ и мушкарци. Један енглески господин био је крајње незадовољан услугом у хотелу на шпанској обали (Коста дел Сол) где је уплатио пун пансион. Тврдио је да је понуда хране била претерано обилна, а надасве примамљива и укусна, те се за време годишњег одмора у Шпанији угојио пет килограма. Због тога је био изузетно незадовољан!
   Британски туриста који је летовао на шпанском острву Мајорка жалио се на број жена које су наоколо шетале у бикинијима. Чињеница да он није могао да се суздржи и с времена на време не погледа згодне пролазнице, изазвала је оштре свађе између господина и његове жене. С летовања су се вратили посвађани, на ивици развода. Сматрао је зато да су у агенцији били дужни да га упозоре како се одевају жене кад дођу на Мајорку.
   Британски пар на летовању у Мармарису, у Турској, био је непријатно изненађен бројем Енглеза које су ту затекли. А једини разлог због кога су се одлучили да крену на путовање била је чињеница да ће у Турској све бити – егзотично! Али, где је ту егзотика кад сународнике виђају на сваком кораку!

Креветац за слатке снове


   Туриста који је уплатио разгледање Лисабона, главног града Португала, био је очајан јер је хотелска соба у којој је одсео била превише удобна. Кад је утонуо у диван и простран кревет, навукао тешке завесе, ујутру једноставно није могао да устане. Због претераног уживања у удобности собе и купатила, пропустио је јутарња разгледања града. Ето разлога да му агенција врати део новца. Па нигде није писало да ће соба бити баш тако добра!
   Група младих туриста осећала се непријатно у хотелу на Кипру.  Зашто? Имали су утисак да их рецепционери прекорно гледају кад би се у ситне сате враћали с разних забава. Рецепција је отворена двадесет четири сата дневно! Зашто су их онда гледали тако мрко кад су се у зору враћали с банчења? Према њиховом мишљењу, ту жалбу свакако је требало уважити.
   Мушкарац који је летовао на Тенерифама жалио се да су наочаре „прада” које је купио на летовању од уличног продавца за пет евра – лажне! Наиме, кад се вратио у Британију, проверио је да ли су „праве”, то јест „Прадине”. Нажалост, нису биле. Зато се и жалио.
Други се младић жалио да је због страха од летења авионом на Маурицијусу провео одмор који је личио на ноћну мору. Све време мислио је на повратак, односно лет који га очекује.
   На десетом месту необичних жалби налази се она коју је поднео један ожењени господин. Наиме, на летовању у Бугарској он и супруга били су смештени у добром хотелу, али сувише танких зидова. А у соби поред њихове одсео је знатно млађи пар – заљубљени момак и девојка.   Средовечни Британци сваке вечери слушали су како њихове „комшије” воде љубав. Мушкарац се због тога веома лоше осећао, јер га је пекла савест. Сматрао је да је и он на известан начин „прозван” да води љубав са својом женом. Што уопште није имао у плану.Аутор: 
М. Огњановић
број:
Romney2010 (not verified)
Слика корисника Romney2010's
meet dress
Even though being pregnant for your wedding may not be what you had in mind wedding dress buy online , buy a wedding dress you can still have the beautiful wedding you always dreamed of and of course this includes the wedding dress you always dreamed of. wedding party dresses cheap evening gowns uk There are so many maternity wedding dresses available so you can choose the style, With a ideal clearance formal dresses from here you are sure to make an impression and turn heads at your special events. color short homecoming dresses under 100 , and fabric that you love and that best suites your needs. A beautiful dress can make any pregnant woman feel elegant and special for that big day. wedding dresses to buy short graduation dresses wedding dresses bridesmaid Make sure you know what you are looking for, do your homework, and follow these tips to get the maternity wedding dress of your dreams.
Romney2010 (not verified)
Слика корисника Romney2010's
meetdress
It your wedding day! Naturally, you wish absolutely nothing but the most effective ?the top bridesmaid dresses, wedding invitations, wedding favors, and of course, the right wedding dress for you! You have been anticipating this day all of your life and now that it is here, you can wait to shop for your dream gown. corsets and bustiers All along, you have wanted to try on those designer bridal dresses but had been too afraid to do so a line bridal dresses . wedding dress buy online Now that you lastly have a valid cause to do so clearance wedding dresses , you can joyfully prance into bridal shops.
lglg (not verified)
Слика корисника lglg's
UGG Boots UK
Snow boots originated in Australia, originally UGG Boots UK called the Ugly boots, Australian sheepskin wrapped with two feet into the UGG Boots UK Sale shoes to wear in the cold and chilly days for outdoor and indoor, then gradually became popular UGG Classic Tall Boots in Australia in the winter season. Shop UGG Tall Boots now!