Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ма шта кажеш



НОЖ У ГЛАВИ

Догодило се то недавно у кинеској провинцији Јунан. Главни јунак догађаја о коме је реч, тридесетседмогодишњи Ли Фу, потражио је помоћ у болници због неподношљиве главобоље. Глава га је данима болела. Ниједан лек више није могао да му помогне. Чинило му се да губи свест... Лекар је зато сматрао да ће бити најбоље да му рендгеном сниме главу. Оно што је снимак открио, било је готово невероватно.
Пре четири године, Ли Фу је био сведок пљачке. Разбојници су га том приликом изболи ножем. Кад му је после пљачке указана помоћ, нико није приметио да је у његовој глави остало забодено сечиво. Кад су видели снимак, лекари нису веровали очима. Човек је сместа оперисан. Из главе, надомак мозга, извађено је сечиво ножа.
После тешке операције, Ли Фу се полако опоравља. Нема смрти без судњег дана, каже стара пословица која као да описује несрећу Ли Фуа и његово срећно оздрављење.

СИН ПРЕ ВОЈНИКА

              
Млади аустријски официр пријавио се генералу на рапорт. Тражио је одсуство да оде кући јер му је мајка била тешко болесна. Генерал је одбио његову молбу јер је кроз неки дан требало да почну маневри. Кад је царица Марија Терезија (1717–1780) сазнала за то, позвала је генерала и рекла му:
– Господине генерале, наређујем да се оном поручнику да одсуство. Не заборавите да је он прво постао син, па тек онда војник.



ДЕБЕЉУЦА ЛОПОВ

Једна госпођа у инвалидским колицима с мотором на брзину је излазила из велике робне куће у Мичигену. И продавци и купци који су се ту затекли приметили су нешто необично. Испоставило се да је тридесетогодишња Џери Перкинс натоварила ствари у вредности од 600 долара које – разуме се – није намеравала да плати. На њену жалост, а на срећу чувара робне куће, заглавила се на излазу. Колица су запела. А жена, која иначе није инвалид, већ само дебељуца (тешка око две стотине килограма), није успевала да се извуче из колица и побегне. Ни двојица чувара нису могла да је савладају. Пружала је отпор ударајући их свом снагом украденим предметима. Напослетку је један од чувара био принуђен да је „пецне струјом”, справом која служи за борбу против нападача.


ДОБИО
ШТО ЈЕ
И ТРАЖИО


Чувеног немачког бактериолога
и лекара Роберта Коха
(1843–1910) једном је неко
у друштву хтео да понизи
па га је упитао:
– Да ли сте ви лекар за стоку?
Кох му је на то спремно одговорио:
– Да, а шта вас боли?



Илустровао: 
Стефан Мркић
број:
qinailili
Слика корисника qinailili's
User offline. Last seen 12 years 42 недеља ago. Није присутан
Придружио се: 06/07/2011
Ugg Canada
Nobility sexy black boots is the necessary style Ugg Canada of creating beautiful legs, black can make you looks Ugg Boots Sale slim. Patent leather boots is designed with simply style, and they Ugg Classic Tall Boots can collection with many of your clothers. Shinning leather material Ugg Classic Tall Sale full show your long and slender image.