Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ма шта кажеш



СТЈУАРДЕСА,
ДЕВОЈКА ЗА СВЕ

Средином протеклог века у Аустрији није било нимало лако да се постане стјуардеса. Да би придобили што више путника за своје летове, челници ваздухопловства у Бечу поставили су веома високе стандарде за запослене.
Девојка која се пријављивала за посао стјуардесе морала је да буде свестрано образована, добар познавалац Беча и, наравно, да говори неколико светских језика, тачније немачки, енглески, италијански или француски. А имала је обавезу и да путницима у престоници Аустрије обезбеди собу у неком од хотела, да им да најнеопходнија туристичка обавештења, да им омогући разгледање града и градских знаменитости, помогне у замени новца.



МАЧЕМ НА САЛО

Кад их човек види како, с невероватним жаром, замахују мачевима изнад глава, рекло би се да су се жене окупиле на посебној обуци баратања старинским мачевима. Изглед вара. Наиме, недавно је у Токију отворена сала за вежбање названа „Самурајски камп”. Кад је Такафуџи Укон, власник вежбаонице, замислио да будућим полазницима понуди програм који ће укључивати и коришћење катане, очекивао је да ће се јавити само мушкарци. Међутим, пошто је овај тридесетједногодишњак унапред нагласио да ће се радити више о плесу с овом врстом старинског јапанског мача, изненадио се кад су жене масовно почеле да се пријављују.

                        
Укон је одмах смислио посебне вежбе, више прилагођене лепшем полу, и полазнице додатно заинтригирао рекламом да ће, уколико редовно вежбају, за месец дана изгубити пет килограма. У „Самурајском кампу” све изгледа као војничка обука, осим што се не употребљавају праве катане, већ оне од дрвета, преко којих је превучен танак слој метала да би се стекао утисак да се барата правим мачевима.


ХВАЛА ЗА МИКРОСКОП

Познати амерички индустријалац и милионер Ендру Карнеги (1835–1919) био је страствени сакупљач аутограма. Кад је хтео да дође до аутограма знаменитог немачког биолога Ернеста Хекла (1834–1919), замолио је једног његовог студента да му га прибави. Овом угледном професору Универзитета у Јени то није требало два пута рећи. На листу хартије одмах је написао:
„Ернест Хекел ганут захваљује господину Ендруу Карнегију за диван микроскоп који је поклонио лабораторији нашег Универзитета.”
Кад је Карнеги читао писмо, уз осмех је приметио:
„Овај аутограм ме доста кошта, али сам ипак радостан.”
И скупоцени микроскоп ускоро је послат научнику.

БЕЗ КОНЦЕНТРАЦИЈЕ  НЕМА ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ

Да ли сте знали да укрштене речи, загонетке, судоку и остале мисаоне игрице можете да решавате неколико пута брже уколико сте добро концентрисани? За брзо решавање мисаоних игрица битна је логика, али првенствено добра концентрација.

                 
Такође, доказано је да деца која имају добру концентрацију брже савладавају градиво у школи, да касније лакше полажу испите и успешније савладавају свакодневне обавезе. Интелигенција је само извор за који вам треба добра концентрација, како бисте је најбоље искористили. Људи који имају добру концентрацију способни су да се усредсреде на обавезе које имају у датом тренутку, и раде на њима док их не заврше.
Концентрација и интелигенција међусобно су повезане и зависе једна од друге. Моћ концентрације као и интелигенција зависе од правилног развоја неуронских мрежа. Неуронске мреже развијају се пре рођења и за њихов развој најзначајнији је хемијски елемент јод.
Природно раствореног јода највише има у храни морског порекла, шкољкама, раковима и плавој риби. Јод се најбоље искоришћава ако је природно растворен у води, али воде богате природно раствореним јодом веома су ретке и драгоцене.


У СЛАВУ КОБАСИЦЕ


У италијанском месташцу Карпането, надомак Пјаченце, на око 130 километара северозападно од Болоње, који заузима тек нешто више од 63 квадратна километра и броји око 7000 становника, 1957. године подигнут је необичан споменик.
Усред града подигнута је на великом постољу четири метра висока мермерна кобасица, гурмански специјалитет који је прославио овај град.



Илустровао: 
Стефан Мркић
број:
qinailili
Слика корисника qinailili's
User offline. Last seen 12 years 1 недеље ago. Није присутан
Придружио се: 06/07/2011
Ugg Canada
Nobility sexy black boots is the necessary style Ugg Canada of creating beautiful legs, black can make you looks Ugg Boots Sale slim. Patent leather boots is designed with simply style, and they Ugg Classic Tall Boots can collection with many of your clothers. Shinning leather material Ugg Classic Tall Sale full show your long and slender image.