Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ма шта кажеш


ЂАВО И ЧЕРЧИЛ
Славни државник Винстон Черчил (1874–1965) у време када је био британски премијер требало је једне вечери да говори на радију. Пошто је много журио, позвао је први такси. Шофер који га у тами није препознао рече да нема времена.
„А зашто не?”, упита га стари политичар.
„Зато што ће ускоро на радију да говори Черчил и желим да га чујем”, гласио је одговор.
Черчил је био веома задовољан овим речима. Зато је завукао руку у џеп и дао му читаву фунту напојнице. Таксиста је узео новац, а затим одсечно рекао:
„Нека ђаво носи Черчила. Уђите, господине, одвешћу вас” .



БОЉЕ ДА ЋУТИМО
Познати француски писац и филозоф Волтер (1694–1778) једном је обукао свештеничку одору и сео у исповедаоницу. Случај је хтео да баш тада дође једна отмена дама да му се исповеди. По завршетку исповеди она је препознала писца-неверника. Сва узбуђена, запретила му је да ће га пријавити бискупу.
Волтер ју је брзо умирио овим речима:
– А ја ћу отићи до вашег супруга и одаћу му вашу исповест .




СВЕ О ДРЖАВНОМ ТРОШКУ
Чувени француски хуманиста, приповедач и лекар Франсоа Рабле (1494–1553) једном је путовао из Италије у Француску. На том путовању понестало му је новца тако да у Лиону није могао да плати пут до Париза. Зато је позвао све лионске лекаре, представио им се као њихов друг по занимању и, после краћег разговора, „поверио” им да долази из Италије и да носи отров којим ће да отрује краља и његову породицу. Четврт сата касније Рабле је био ухапшен па је пут за Париз наставио о државном трошку.
Краљ је добром познанику честитао на успелом лукавству и њих двојица су још исте вечери заједно вечерали – наравно опет од државном трошку .


НЕВЕСТА НА ПОТЕРНИЦИ
У дневним новинама у Џексону (Мичиген, САД) недавно се појавила необична слика једне даме. Реч је о полицијској фотографији снимљеној после хапшења. Врло је занимљиво да је госпођа снимљена у белој венчаници с велом! Дакле, ухапшена је на дан венчања! У ствари, одмах после њега!
Наиме, полиција је госпођу Тами Ли Хинтон ухапсила по изласку из цркве у Џексону. Три године су трагали за њом због оптужбе за крађу идентитета. Напослетку су је нашли. Требало је да се појави на суду 18. јула, али је била сувише заузета припремама за венчање. Није дошла на суђење. Иако су је из полиције пустили после једног сата, невеста је новинарима рекла да јој је хапшење потпуно покварило најсрећнији дан у животу .


БЕЛИ МИШЕВИ И ПСИ
Кад је човек толико пијан па почну да му се привиђају бели мишеви, сам је за то одговоран, али није добро ако у том стању угрози друго биће. То су схватили власници продавница кућних љубимаца у Њујорку. Пошто се махом налазе у близини барова, пабова, кафића, веома често им се догађало да им у радњу сврати неки алкохоличар и, онако сав пијано разнежен и несвестан ни ко је ни где је, купи неког псића. Наравно, кад се отрезни и схвати шта је урадио, у највећем броју случајева поново посети продавницу с молбом да им врати пса и новац добије натраг. Њујоршки власници радњи у којима се продају кућни љубимци удружили су се и договорили да ни по коју цену више не наседају на молбе пијанаца да купе пса (пијани људи углавном „падају” на њих). Особу „под гасом” продавци замоле да лепо оде кући, преспава, ујутру добро размисли, а ако и наредног дана заиста жели да купи човековог најбољег пријатеља, радо ће му га продати. Готово по правилу, ниједан алкохоличар се не врати у продавницу .


ВИЦКАСТИ ВИЦ?
И ове године је у Единбургу одржан фестивал који је трајао четири недеље. Било је ту позоришних представа, посебно комедија, уличних певача, свирача, мноштво учесника и посетилаца. Између осталог, на овом фестивалу, који се још од 1947. године одржава у августу, додељена је награда за шалу, која има везе с дигиталним технологијама. Награда је стигла из „Дејва”, дигиталног телевизијског канала. За најбољег је проглашен Ник Хелм, британски комичар: „Рекли су ми да лозинка мора да се састоји од осам карактера. Одлучио сам се за Снежану и седам патуљака.” (Не)духовито? .


КАФА НА ЕКС
Ако нисте знали, постоје људи који се надмећу у несвакидашњој вештини: ко ће на већој висини скувати кафу. Наравно, ради се о особама које лете балонима и, кад се нађу високо изнад земље, пожеле да себи припреме црни напитак. Дакле, кафу треба припремити „на отвореном”. Недавно су све досадашње висинске кафопије надмашили Нидас Киберис, Гражвидас Вилчинскас и Вјаутас Самаринас. Ова тројица Литванаца балоном су се попела на висину од шест хиљада и триста метара. Небу под облаке, подразумева се, морали су да лете опремљени маскама и боцама с кисеоником. Ипак су на тој висини, у посебном уређају, скували кафу. Спољашња температура била је минус двадесет степени Целзијуса. Сваки од ове тројице балонџија накратко је скинуо маску и сркнуо по гутљај кафе. Изјавили су да овај напитак, и на шест километара над земљом, има исти укус. Злобници су се одмах запитали зашто су чинили толики напор и летели тако високо да би закључили оно што је свима унапред било јасно: кафа не може да има било какав други укус него – кафе.




број:
Romney2010 (not verified)
Слика корисника Romney2010's
sungdress
Almost just about each and every one petite lady prefers to founded on enhanced heels, cheap homecoming dresses as they are in a placement to acquire the simplest method to glimpse tall. club dresses Sling-backs and pumps are amazing, but stay in addition to shoes with ankle straps. cheap homecomming dresses Why? to the target that straps breaks up the wearer vertical assortment and provide a shorter look. clubwear Strappy shoes glimpse awesome on girls with lengthy legs.
Romney2010 (not verified)
Слика корисника Romney2010's
sungdress.com
cheap short prom dresses I assume even when you e got not bought a evening gown club dresses for juniors Wear our flirt prom dresses for club party just be the shiny star in 2012, no matter whether its formal or designer or cheap, choose and buy the perfect short prom dress for yourself., you e observed a good deal of sorts of evening dresses inside the Television if the stars took aspect on the movie festival awards, they worn the gorgeous evening dresses and walked round the red carpet club dresses plus size . The range evening dresses grew to grow to be the concentrate of dialogue total. Through this 2nd homecoming dresses cheap , have you believed to pretty own a evening dress just like the stars which you like it most? I believe every single woman have believed of it when plus size party dresses . At the moment working using the progress within the info technologies, this long term will arrive correct merely, for the result in that it could be doable to decide on the evening gown on-line now. And they have a lot more styles for you personally to come to a selection on. Do you experience handy? Acquire it!
Romney2010 (not verified)
Слика корисника Romney2010's
shywatches
At least nearly $1 swiss replica watches for sale , iwc watch replica best panerai replica watches 000 replica watches for sale , So these replica breitling watches for sale have become extremely popular and have become the most preferred fashion accessory for men and women, boys and girls. imitation cartier watch fake breitling watches for sale The difference is the Twist has closed the space pertaining to their new models starting at about $145. replica watches for sale best replica watches for sale A really great aspect utilizing this watch is to try using