Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ма шта кажеш


ПАЛИТЕ, КОМАРЦИ, ЈЕР ПАЛИМ!


 
   Не могавши месецима да се ослободи мишева који су правили дармар по његовој кући, један нервозни Индијац запалио је ватру код места где је мислио да се крију мишеви. Раздражљив и бесан, дошао је на невероватну идеју да их истера ватром. У томе је делимично успео, будући да се пламен распламсао брже него што је веровао. Док се снашао, схватио је да би било боље да и сам што пре побегне из куће. Јер, кућа је изгорела. До темеља. Да ли је тако мишевима дошао главе или не, никада неће сазнати.
   Нервозан је био и човек с друге стране света, господин Асиз Кавалканте коме су током лета ужасно сметали комарци. Овај становник Рио де Жанеира није имао поверења у хемијска средства против комараца. Одлучио је да се против њих који су га, како је касније изјавио, нападали у ројевима – одбрани ватром. Запалио је у дневној соби, али је она непланирано захватила завесе, а потом и намештај. Комшије су позвале ватрогасце који су имали шта да виде: усред сопственог стана у пламену, господин Кавалканте и даље је махао лопатицом растерујући комарце око себе.

ДОБРО
ДОШЛА,
БЛАГОСЛОВЕНА!

   Госпођа Николета, двадесетосмогодишња становница малог места Борго ди Терцо крај Бергама, у Италији, родила је почетком јула здраву девојчицу у дневној соби своје куће. То и не би било необично да је Николета знала да је трудна. Она то није ни приметила. Била је недеља пре подне када је Николета осетила оштар бол. Остало је било као у магновењу. Срећом, све се добро завршило и њен супруг Анђело некако је одиграо улогу бабице, пошто се све догодило за само неколико минута! Рођена је здрава девојчица којој су пресрећни родитељи дали име Благословена, односно – Бенедета.
   Претходне ноћи Николета никако није успевала да заспи. Жалила се Анђелу да је неподношљиво боле леђа. Претходних месеци није ни сањала да би могла да буде трудна. Ништа од уобичајених симптома није то наговештавало. Истини за вољу, стално је имала осећај да је надута.


АЈКУЛА, АУСТРАЛИЈСКИ РОКЕР


 
   Мет Волер, водич кроз велики водени парк Јужноаустралијски Нептунов залив, већ неколико година готово свакога дана објашњава посетиоцима како је велика бела ајкула, једна од најопаснијих немани, у парку. Међутим, мало ко је донедавно могао да је види, јер се стално крила у углу огромног базена. Сада је стално весела. Плива по површини, чак помало скакуће, показујући застрашујуће чељусти као да су зубићи.
Зашто је ајкула променила ћуд? Зато што једва чека Метов долазак јер зна да ће тада добити своју омиљену „музичку порцију” – песме аустралијске групе „AC/DC”!
   Наиме, Мет је пре неколико месеци приметио да је иначе неповерљива ајкула изашла на површину док је он с мобилног телефона слушао песму „Back in Black” славног аустралијског рок бенда. Остала је на површини док се песма није завршила. Онда је Мет пустио и друге песме „AC/DC”. Исто. Затим је пустио музику другог састава. Ајкула није дошла! Дакле, јасно је показала чија јој се свирка свиђа! Сада се музика укључује преко разгласа када посетиоци пролазе и почиње забава. Тако нешто могло је да се деси само с аустралијском ајкулом, тврди водич Мет Волер.


ЉУБАВ И ГРОМОВИ

   Мелвила Робертса гром је до сада ударио шест пута. И даље је жив! Додуше, овај педесетосмогодишњак из Јужне Каролине опорављао се извесно време у болници после невоља с громовима. Гром га је шести пут ударио у дворишту његове куће. Покушавао је да стави цираду на косилицу док се спремало невреме. Видевши да не улази у кућу, супруга је истрчала напоље и видела га како без свести лежи на травњаку.

            
  
   Да се то десило први пут, породица би се вероватно изненадила и уплашила. Међутим, они као да су се на такве ствари навикли. Последњи пут гром га је ударио 2007. године. Тада није било ни облака, ни кише. Небо – сасвим ведро. Господин Робертс има на телу више ожиљака који га подсећају на раније повреде – на глави, ногама, рукама... Нерви на левој нози толико су били оштећени да је годину дана био приморан да користи инвалидска колица.
   На питање новинара који су похрлили да га питају да ли себе сматра човеком који привлачи громове, Мелвол Робертс одговорио је шаљиво:
„Шест пута ме је ударио гром. Шест пута гром је погодио и моје срце јер сам се шест пута женио. Немам зато намеру да пуштам шесту жену. Можда су громови били упозорење. Зато ћу према шестој супрузи бити изузетно добар до краја живота”.

                                                                                       Илустровала Катарина Савић

број:
Romney2010 (not verified)
Слика корисника Romney2010's
Jesusmari
So far wee used wired floral stems and a floral hair clip Wedding Gowns With Sleeves , now let take a look at how to make a DIY wedding hair accessory using a hair comb. This glamorous Modest Wedding Dresses . sparkling rhinestone hair accessory is a versatile accent to just about any wedding theme. Off the Shoulder A Line Wedding Dress Whether you go with a classic red rose look Wedding Dresses Off the Shoulder , glamorous black and white theme it adds a little something extra.
vsitesq20w (not verified)
Слика корисника vsitesq20w's
NewMessage
vsitesq20w (not verified)
Слика корисника vsitesq20w's
NewMessage