Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ма шта кажеш






ТРАЖИ СЕ ВЕРЕНИК, ЖИВ ИЛ’ МРТАВ

Пред Вишим судом у Сан Дијегу (САД) четрдесетдеветогодишњи Домингос Оливеира изјаснио се као невин. Оптужен је јер је објавио потерницу за вереником своје кћерке. Понудио је три хиљаде америчких долара ако му га неко доведе – живог или мртвог.
Чим је потерница откривена, Оливеира је ухапшен, што га није нимало изненадило. Десетине и десетине летака, попут виђених у играним филмовима о Дивљем западу, сам је окачио у близини средње школе коју похађа његова кћерка. Отац је био огорчен што се његова деветнаестогодишња кћерка заљубила у човека који је већ „добро познат” полицији и који је био врло груб према девојци.
Оливеирин адвокат покушао је да оправда свог клијента: рекао је како човек уопште није имао намеру да на потерници напише „Тражи се”, већ „У помоћ!”, јер је био забринут за своју кћерку. Објашњење суд није уважио.


ПАРКИРАЊЕ
ЈЕ ТЕЖАК
ПОСАО


Да госпођа није везала сигурносни појас... свашта је могло да се догоди! Или, да је научила бар мало боље да паркира аутомобил, тада се ништа не би догодило!
Четрдесетједногодишња дама из Мелбурна, у Аустралији, прошлог месеца узалудно је тражила место на великом градском паркингу. Све је било попуњено. Место је напокон нашла на шестом спрату великог градског паркинга. Међутим, није баш најбоље умела да оцени удаљеност од браника, односно ограде. Ишла је и ишла „у рикверц” и на крају пробила ограду. Почела је да пада, заједно с аутомобилом. Падала је више од тридесет метара. При паду су се отворила сувозачева врата. На ту страну био је нагнут и аутомобил, тако да је госпођа остала у колима, с врло лаким повредама. Само је истегла врат.


ПОРУКА ЈЕ ИПАК СТИГЛА


Франк Весбек никада није помислио на поруку у боци коју је као петогодишњак уз помоћ свог оца бацио у Балтичко море. То се догодило пре четврт века... Порука је путовала и путовала и после двадесет пет година нашао је тринаестогодишњи Литванац Данил Коротких...
Он је поруку у боци нашао овог пролећа, док је с родитељима шетао плажом. Дечаков отац, који је као дечак учио немачки, успео је да прочита шта пише. А писало је:
„Зовем се Франк, живим у Немачкој и имам пет година. Мој тата и ја смо се упутили бродом у Данску. Ако добијеш ово писмо, молим те, пиши ми, а ја ћу ти одговорити.”
Писмо је носило датум (лето, 1987. године), као и адресу пошиљаоца. Тако је Франк најзад добио одговор. Био је врло изненађен. Лако је нашао Данила путем Интернета и јавио му се.
„У почетку нисам могао да верујем ко ми се то заправо јавља!”, рекао је Франк родитељима који су му донели писмо, будући да и даље станују тамо где су живели пре двадесет пет година.
Тридесетогодишњи млади човек и тринаестогодишњи дечак одлучили су да не прекидају везу насталу на крајње необичан начин. Обојица верују да ће се врло брзо срести.



ПОД
ТЕРЕТОМ
КРСТА


Седамдесетогодишњи Американац Артур Блесит нашао се 2009. године међу јунацима Гинисове књиге рекорда због несвакидашњег рекорда. Он је пешке превалио 60.000 километара и, крећући се у цик-цак, обишао 315 земаља и области, од којих су 52 биле обухваћене ратом, на свим континентима. И то све с дрвеним крстом на леђима дугачким 3,5 метара и тешким 20 килограма.
У подухват је кренуо 1971. године, тада тридесетрогодишњак. Он је, без икаквих техничких помагала, ослањајући се на сопствено познавање природних ознака, на путу провео 37 година. Шетњу око света с крстом на леђима завршио је 2008. године.



Илустровао: 
Стефан Мркић
број:
Romney2010 (not verified)
Слика корисника Romney2010's
sungdress
club dresses for cheap Choosing marriage ceremony favors just isn"t that hard at all, nor could it be necessary to purchase these well ahead of time with the wedding date. cheap short homecoming dresses Most are easily available at on the web and retail outlets that specialize in Karen Millen Dresses these type of marriage ceremony accessories. You don t wish to wait till the final moment nonetheless, as which is a particularly hectic time, prom dresses short and you l need to permit sufficient time for personalization, or should you choose an product that needs special purchasing two piece formal dresses , for example cute short prom dresses , an unusually significant amount short red prom dresses Since all online transactions are done through a secure server, you can shop our extensive catalog of sungdress for wedding and bridal accessories with confidence., or an unique product. sexy night club dress To become within the secure side, two to 3 months before the wedding ceremony date is an excellent time to make your wedding ceremony favor choices. As soon as you e got them inside your possession, the sole other factor you will need to be concerned about is acquiring them for the reception ahead of the visitors arrive and presenting them within an unique and stunning manner suitable for your situation
gfad
Слика корисника gfad's
User offline. Last seen 12 years 38 недеља  ago. Није присутан
Придружио се: 06/07/2011
The French brand Moncler Vest
The French brand Moncler Vest Men has been Moncler Jackets Sale launched Autumn Winter new products this year, it can be seen that Moncler Jackets UK the brand add common national elements to sweater, gloves, ski cap, good design Moncler Coats Men aesthetic concepts; The material of course let fans rest assured, high heat preservation degrees and Moncler Coats Sale light experience make you there is no longer feel burdensome.