Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Обећање заљубљеном радовање


ПОЉУБАЦ ИЗНЕНАЂЕЊА
Кад је куцнуо час да погледа своју супругу, младожења само што није пао у несвест

    Срести драгу, исто је што и ветар ставити на вагу, каже стара авганистанска изрека. Дакле, све је неизвесно.
    Да ли лепота у тренутку заљубљивања игра пресудну улогу? Колико год се заклињали да је унутрашња лепота најважнија, најчешће се ипак деси да физичка лепота чаролију заљубљивања учини непосредном и лаком. Како је, уосталом, написао француски романтичарски писац Стендал: лепота је обећање среће. А у једном од многобројних вицева о Муји, Хаси и Фати, Мујо изјављује како верује у љубав на први поглед, јер да је Фату два пута погледао, ника
да је не би оженио!
    Догађај који се недавно збио у Ујед
ињеним Арапским Емиратима говори управо о једној врсти обећане среће. Тачније, о лажном обећању, будући да наводна (скривена) лепота уопште није била лепота. Ево и те приче која личи на виц.
    Угледни и у јавности познат грађанин Дубаија захтевао је да му брак буде судски поништен пре него што је и био „начет”. Наиме, открио је да његова млада чије лице је крио непровидни арапски вео – никаб – није ни налик оној девојци чију му је фотографију показала њена мајка.
    Јасно је, био је то обичајни, уговорени брак. Младенци се насамо нису видели пре венчања. То, међутим, не значи да нису имали прилику да сазнају све једно о другом. Колико млада, односно младожења има година, какве је природе, колики је мираз и остало. У склопу упознавања било је и показивање фотографија. Уследило је и неколико сусрета у друштву родбине. Девојка је за то време била покривена непровидним црним велом.
   Као што се могло претпоставити, невестина мајка, свесна чињенице да јој кћерка није нарочита лепотица, показала је фотографију неке врло згодне девојке. А кад је куцнуо час да погледа своју супругу и подигне њен вео, младожења само што није пао у несвест. Не само што је имала густу браду (реч је хормонском поремећају), већ га је посматрала потпуно разроким очима. Човек је био толико бесан да је причу о таштиној превари одмах испричао новинару дневника „Gulf News”. Вест је привукла велику пажњу, па су је пренеле многе новинске агенције.
    Занимљиво је како је младожења видео да његова млада не личи на ону обећану. Било је то у тренутку кад је подигао вео како би пољубио драгу.  Устукнуо је. И није је пољубио.
    Јадна девојка!
    Љутити младожења није оклевао. Одмах је поднео тужбу. Суд је као сасвим оправдане прихватио разлоге које је навео. Брак је поништен.   Занимљиво је да је увређени човек тражио и да му буде враћено сто тридесет шест хиљада долара, колико је потрошио на драгуље и разне поклоне намењене девојци и њеној породици. Суд је одбио захтев.

    Да ли овај догађај из такозваног стварног живота говори о томе да ружни немају чему лепом да се надају кад је реч о заљубљивању, привлачности и самој љубави. Не, не значи уопште. То је тек једна смешно-горка прича о уговореним браковима, заљубљивању, повређеној сујети и још много чему. Понављамо још једном, како нико не би заборавио оно о чему је писао наш писац Данило Киш: свака љубавна прича, прича је за себе. Као да није било ни Адама и Еве, ни милиона и милиона других љубавних сусрета. Другим речима – искуство љубави је непреносиво. Стога, стичимо га без страха, сами. Па шта буде.
Аутор: 
М. Огњановић
Илустровао: 
Добросав Боб Живковић
број:
high
Слика корисника high's
User offline. Last seen 12 years 23 недеља ago. Није присутан
Придружио се: 17/10/2010
Tiffany provides a wide
Tiffany provides a wide collection of Discount Tiffany Jewellery at the most favorable prices, Buy Cheap tiffany jewellery including Necklaces, Ring Tiffany Jewellery Fashional Tiffany & CO. products about all Tiffany Jewellery, like: Tiffany Ring, Tiffany Necklaces, Tiffany Earrings, Tiffany Bracelets, Tiffany Necklaces Tiffany Charms Tiffany Bracelets Tiffany Earrings Tiffany Rings Tiffany Tiffany and Co tiffany jewellery from tiffany & co are now on sale on our uk store.потрошио на драгуље и разне поклоне намењене девојци и њеној породици. Суд је одбио