Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

ХЛЕБ


ПОЛИВЕН ВОДОМ

„Мала црна књига холивудских тајних дијета”, бестселер који говори о људској сујети и о томе на шта су све спремне филмске звезде само да одрже витку линију


колико сте гледали доделу „Оскара”, награде Америчке академије за филм, ове или прошле године, или пак неку другу филмску или модну приредбу, свакако вам је пало у очи да су филмске глумице врло мршаве. Најблаже речено. Можда је то само мода, а можда их на крајње витку линију наводе продуценти? Тешко је закључити. Сва је прилика да мисле да су тако мршаве – неодољиве.    
Анђелина Џоли поносно истиче своју мршаву ногу
   
   Без обзира на то што уздахе и даље измамљују оне које нису биле баш тако мршаве – попут Мерилин Монро, Аве Гарднер, Лане Тарнер... Међу данашњим познатим холивудским мршавицама, чија је претеча била Одри Хепберн, издвајају се Кира Најтли, Анђелина Џоли и Деми Мур. Што не значи да ни остале нису објавиле рат калоријама.
   Књигу која говори о дијетама, а постала је прави бестселер у САД, написале су Ким Даглас и Синди Перлман. Али, у свом делу оне не откривају како се најлакше топе килограми, већ на шта су све спремне данашње звезде како би постале и остале мршаве. Наслов дела је „Црна књига холивудских тајних дијета”. Руку на срце, реч је мање-више о трачевима који сведоче о бескрајној моћи људске сујете.
   Ево шта кажу Ким Даглас и Синди Перлман. Као једну од мршавих глумица која прибегава најчуднијем начину да се одрекне чак и сувог хлеба, списатељице помињу Уму Турман, јунакињу филмова „Петпарачке приче” и „Kill Bill”.  
     Када уђе у ресторан и када келнер, пре оброка донесе корпицу пуну миомирисног пецива, госпођа Турман сместа наређује конобару да садржај корпице полије водом, по могућству, с ледом. Пре него што њена ручица сама крене ка корпици. Тако јој се згади оно што највише воли – а то је хлеб!


Деми Мур одмахује мршавом ручицом
енифер Анистон и Анђелина Џоли живе искључиво на сушију. Дакле, риба је жива, али, у случају Џенифер Анистон, и пиринач. Наиме, она уопште не једе кувани пиринач! Да би одржала витку линију, она грицка онај живи. Њен стомак се мучи да га свари и тако троши енергију, односно калорије.
   Џенифер Лопез живи на грејпфруту који убрзава метаболизам. Уколико нешто друго и поједе, онда тај мали залогај прелије уљем од грејпфрута. Деми Мур следи веган дијету, дакле само живо поврће и воће. У ствари, воће једе уместо колача. А који је најомиљенији слаткиш Деми Мур? Четвртина јабуке умочена у бутер од кикирикија. То себи дозвољава највише једном недељно.
  
Славна манекенка Синди Крафорд стално пијуцка јабуково сирће из чашица за алкохолна пића. И пре и после некалоричних, оскудних оброка. Наводно, не пати од горушице.Славна манекенка Синди Крафорд стално пијуцка јабуково сирће из чашица за алкохолна пића. И пре и после некалоричних, оскудних оброка. Наводно, не пати од горушице.  

уку на срце, не воде само жене рачуна о дијети. И глумци покушавају да по сваку цену одрже витку линију. Метју Меконахи приметио је да је мање гладан ако пре оброка опере зубе, и то по десетак петнаест минута!   
Мршава Кира Најтли у изазовној пози
   
  
Овен Вилсон такорећи „живи” на обареној шпаргли и ништа друго не проба, будући да је шпаргла одличан диуретик... Оваква исхрана може да доведе до поремећаја у раду црева, разуме се. А будући да је једнолична... и да изазове неке друге бољке. Али, славним глумцима, бар једном великом делу, стало је само до једног – да добију нову улогу. Док су тако лепи и мршави!
   Уочи распуста и годишњих одмора, и млади и стари подвргавају се различитим дијетама, без обзира на то што нису у Холивуду. Неки то чине тако грубо, нестручно, као да желе сами себи да науде. И у томе су успешни. Књиге које говоре о сујети и њеним последицама, требало би да наведу да размислимо како се обрачунавамо с вишком килограма. 
   Да будемо опрезни и да не очекујемо чуда уколико се не бавимо неким спортом или остајемо привржени брзој храни и слаткишима. А пре свега имајмо у виду изреку једне мудре даме која је превалила деведесету: немају само мршави права на срећу!Аутор: 
М. Огњановић
број: