Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Дружење и усамљеност


НАПРЕД, ПСЕЋЕ


    

Кућни љубимци све чешће гостују у пансионима и хотелима, имају дадиље, а један мачак из Вирџиније наводно се, путем интернета, кандидовао и за сенатора

генцијска вест обишла је свет, али никога није посебно ни изненадила ни зачудила. Премда се свакодневно прича о светској економској кризи, о томе како и становници Сједињених Америчких Држава немају више новца као некада, те да су „стегли каишеве”, испоставило се да су током 2011. године спискали 51 милијарду долара само на своје кућне љубимце!
   Чини се да је живот са бар једним љубимцем постао нека врста законитости. Сви причају о усамљености, о томе како се људи све ређе и мање друже, а слободно време проводе пред рачунаром склапајући лажна познанства преко „Фејса” или неке друге друштвене мреже. Стога би да пригрле некога ко ће да буде поред њих, веран и добар. Али, убрзо схватају да живот у друштву љубимца није баш лак. Схватили су како немају времена за шетњу с пријатељем или другарицом. Узели су пса.   Сада себи постављају питање имају ли времена да куци или маци посвете неопходну пажњу. Из статистичких података који следе изгледа да – немају!

                      

аиме, према извештају Удружења америчких произвођача опреме и хране за кућне љубимце, прошлогодишњи трошак власника љубимаца потукао је све досадашње. Први пут су Американци потрошили више од 50 милијарди на своје куце, маце, папагаје, канаринце, хрчке, зеке, златне рибице, пацове (то је тренутно најмодернији љубимац!)... Око половине свих трошкова одлази на храну и посете ветеринарима. Међутим, највећи раст, односно знатно више новца него раније, Американци троше плаћајући пансионе, хотеле и псеће, односно мачеће дадиље. Прошле године потрошили су око четири милијарде долара смештајући своје љубимце у хотеле и пансионе, унајмљујући дадиље и шетаче. То довољно говори о томе колико власници немају заправо ни времена, а можда ни стрпљења и снаге да шетају и негују оне са којима су одлучили да живе.
   У времену када је запошљавање постало права реткост, добро је знати да је чување паса и мачака постало врло тражено занимање. За сада у САД, а можда сутра и код нас!? Ко зна? Истини за вољу, мало ко се за овај посао школовао. Али, ако воли животиње, онда је то права ствар. Дакле, псеће дадиље, само напред!


а разлику од статистичких података, не би се могло рећи да о свом љубимцу – мачку не брине Ентони Робертс из Спрингфилда у Вирџинији. Напротив! Његов мачак наводно је нови кандидат за сенатора ове америчке савезне државе! Као што може да се претпостави, реч је о иронији на делу. Мачак Хенк најпре је „сам направио” своју веб-страницу. Тако је почео и политичку кампању, не надајући се нарочитом успеху... Међутим, било је потпуно обрнуто. Људи су навалили на његов сајт. Веома им се допао. Број Хенкових присталица порастао је толико да је његова интернет страница неколико пута срушена због превелике истовремене посете поклоника овог „политичара”.
   Уверен да на овај начин исмева данашњу политику и политичаре, Ентони Робертс штампао је и плакате на којима је Хенк с краватом. Гледа некуд у даљину... Делује замишљено, али не и потиштено. У ствари, ведро. Јер „зна” како да реши многобројне нагомилане потешкоће становника Вирџиније!


              

ако нас обавештава спикер у видео-споту који такође може да се погледа на Хенковом сајту, мачак је умерени политичар и јамчи да ће САД остати најуспешнија земља света. Хенк се (кобајаги) „кандидовао”, јер стварни сенатор Џејмс Веб одлази у пензију.
  Наравно, сви знају да је кандидатура мачка само лакрдија чији је циљ да исмеје олака обећања данашњих политичара који, како је својевремено написао један славни писац, воле да се смешкају, обећавају и да се слажу са својим бирачима. Хенкова популарност додуше доказује и то да људи све мање верују једни другима. Радије верују љубимцима. На које иначе дају толике паре.
Аутор: 
М. Огњановић
број:
Romney2010 (not verified)
Слика корисника Romney2010's
Juanca
guests of wedding dresses Since safetytechnology helps to build each -- and all the time child baby carseats might opt for less than $50 -- picking up brand-completely innovative is invariably the more sensible choice. best bridesmaid dresses 3. Get all the latest fashionable styles of fashionable mother of the bride! Designer quality for affordable prices, lovestdresses keep you looking elegant on your kid’s big day. Cycle lids: Routinely empire waist cocktail dress silver junior bridesmaid dresses , A collision could possibly at best destroy the froth within these cycle headwear case halter cocktail dresses , short cocktail dresses under 100 dollars So the injury to the headgear is probably not be vision.
Romney2010 (not verified)
Слика корисника Romney2010's
wedding dresses spagetti straps
evening dresses cheapAt this stage, the stove of fashionable and simply higher than average correct swimming pool wedding receptions dresses can be purchased in. You could find a couple unbelievable key wedding party dress configurations, Which you"ll find both fancy plus rational. bridesmaid dresses red You may enjoy sporting something lights along with great regarding rite tea length wedding dresses , short prom dresses And have the mental comfort for you look just the superb star of the event. The easy stylishness of the various hawaiian nuptial dresses on the market today may make the optimal obtain a high elegant wedding dresses vera wang maternity , Alluring, Hawaii"s warm pool wedding reception.