Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

У мрежи друштвене мреже


МУКА БЕЗ ФЕЈСБУКА

може да се истетовира, може да се обуче, на њему може да се спава, у њему може да се трчи, може и да се жваће, само још не може да се маже на хлеб


ЗА НОВЕ СНОВЕ
    Све зависи од особе. Неко се на Фејсбуку задржава тек да погледа шта има ново, да ли му је неко од пријатеља нешто написао на „зиду”, послао му поруку, да провери да ли је неком баш тог дана рођендан...

                        

   Има и других, који себе описују као неку врсту „Фејсбук зависника”. Седе до ситних сати и никако не могу да се натерају и искључе с ове друштвене мреже. Можда ће им бити лакше сад, кад могу да купе јастуке на којима је одштампан FB лого. Јастуци могу да им послуже за спавање, за одмарање, за украс, некима можда и као начин препознавања.

НЕ ПСУЈЕМ, НЕ ЛАЈКУЈЕМ

    Баш је то згодно. Често без икаквог објашњења неком може да се да до знања да му се нешто од постављених прилога на „Фејсу” допада. 

                       
   Наравно, довољан је клик мишем на „like” или на нацртану руку с подигнутим палцем. Произвођачи су ослушкивали кориснике и схватили да има људи којима би значило да на тако једноставан начин неком покажу, у школској свесци, на неком документу, прибелешци, да им се нешто свиђа. Међутим, пошто на Фејсбуку не постоји могућност да неко изрази и неслагање, произвођачи су то исправили. Направили су печате којима се отисну речи „like” (свиђа ми се) и „dislike” (не свиђа ми се).

ЗА ЧИМ ТРЧИМ?
    Зашто да не, одлична је замисао да се споје два велика имена. Гери Мекеј, један од дизајнера у „Адидасу”, смислио је патике које, осим имена овог великог светског произвођача спортске опреме, краси и заштитни знак Фејсбука. Осим утиснутих имена на спољашњој страни, унутар патика исписане су и две крилатице: „Фејсбук је друштвена мрежа која вас повезује с људима око вас” и „Свет је умрежен и отворен за све људе”.

                    

   Пошто се испоставило да има мноштво заинтересованих који желе да носе баш „Фејс” патике, у „Адидасу” већ размишљају и о неким другим деловима опреме које би красило име ове друштвене интернет мреже.

НЕ ГЊАВИ, ЈАВИ!
    Иако је многобројним корисницима Фејсбук страница стално отворена, ипак не могу непрекидно да прате кад им је и да ли им је стигла нека нова порука или им се нешто променило на „статусу”. И за то сад постоји решење: USB поштанско сандуче које засветли чим стигне нова порука.
 

                     
   То сандуче направљено је у облику оних која се, посебно у Америци, постављају испред куће, на дрвеном или металном стубу. Нека, осим што промене боју, имају уграђену и неку врсту аларма и звучним сигналом дају на знање да се неко огласио на „Фејсу”.

НИЈЕ ЛАЖА,
ТО ЈЕ
ТЕТОВАЖА

    Ти-Пејн (рођен 1985), амерички репер, музички продуцент и глумац, недавно се, после гостовања на Хавајима, вратио с тетоважом на руци, коју су (што му је, наравно, и био циљ) одмах сви запазили и о њој писали. Наиме, Ти-Пејн је, користећи знак „like” и подигнути палац, у знак одобравања, скинут с Фејсбука, истетовирао текст: „Не морате да ме волите”.

                   

ДАЈЕ СЕ НА ЗНАЊЕ
    Човек бира мајице, посебно оне које имају нешто исписано, сходно опредељењу, расположењу, одређеном ставу који одштампаним текстом жели да покаже. Ако на почетној страници, односно на свом „статусу” на „Фејсу”, може с пријатељима да подели најразличитије мисли, песме, фотографије, зашто то не би могао да учини и с мајицом. На њима је с предње стране убачен део на коме може да се пише, а потом брише, наравно за то одређеним фломастерима, који се продају уз мајицу.
    На тај начин особа која је носи може до миле воље да се игра и, колико год пута пожели, испише или исцрта оно што јој је тренутно по вољи. 

    Једина је тајна: да текст (или цртеж) не би био постављен наглавце, да ли онда власник мајице мора да је скине, нажврља фломастером нешто и онда је поново обуче. То свакако није пожељно да ради у школи, на послу ни било ком другом јавном месту.

НИЈЕ СВАКА ФЕЈСБУК ЖВАКА

                    
    Кад се пријатељи с Фејсбука нађу, посебно они који су се упознали уз помоћ ове друштвене мреже, вероватно имају сличну „жваку”. Осим што о свему и свачему могу да причају, сад могу и дословно да преврћу по устима жваку на којој, тек да се зна, пише: „Срели смо се на Фејсбуку”.Аутор: 
В. Софреновић
број:
lglg (not verified)
Слика корисника lglg's
Manolo Blahnik
On design, multi-level crisscross weave and Manolo Blahnik around the ankle to bind belt is inherited the Rome of Manolo Blahnik Canada sexy enchanting and cool shoes are fashionable, send out the Manolo Blahnik Sandals people cannot be ignored the existence feeling, will be women's independence temperament Cheap Manolo Blahnik Sandals full expression.