Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ma šta kažeš                       ПЕСНИЦОМ НА ВУКАЗа шездесетшестогодишњу Асју Максудову из Дагестана тај дан био је као и сваки други. Изашла је из своје пастирске колибе, истерала овце на испашу и читала неке „свеже” новине, старе свега неколико недеља, које су незнано како стигле у тамошњу степу. Све је било крајње уобичајено, све док се практично ниоткуда стаду прикрао вук. Зграбио је једно јагње, а Асја је скочила да га брани. Остварила је замисао, пошто је вук оставио јагње и скочио на њу. И док би се вероватно већина у тој невољи следила од страха или гледала на коју страну да побегне, Асја се уопште није уплашила. Напротив. Из све снаге је вука још у скоку ударила песницом у њушку и, док се животиња снашла шта јој се то управо десило, посао је довршила секирчетом које јој се случајно нашло при руци. Све је то гледао њен комшија чије је стадо било у близини, а који није смео да се примакне док се није уверио да је вуку дошао судњи час. Асја, иначе ситна жена, ни сама није могла да објасни одакле јој снага да вука удари песницом тако јако, али биће да се јако изнервирала што покушава да јој отме јагње.

            ПОВАЂЕНИ ЗУБИ ЗА СЛОМЉЕНО СРЦЕ

Када је Пољака Марека Олзовског усред ноћи заболео зуб, није му било друге него да пожури у хитну службу. Од силног бола није ни приметио да је једна од дежурних зубарки његова бивша девојка коју је неколико дана пре тога оставио, на врло ружан начин. Кад је то коначно схватио, обрадовао се, мислио је да му то јемчи посебан положај. Није ни био свестан колико је у праву. Чим је сео у столицу, девојка му је дала велику дозу анестетика, од које не да није осећао бол, него је заспао, па није осећао апсолутно ништа. Када се коначно пробудио из анестезије, бол је био још гори. Помислио је да је то нормално после операције, али случајан поглед у оближње огледало открио је узрок бола. Док је слатко сневао, девојка му је повадила све зубе. У блиској будућности имаће прилику да поправља зубе у затвору, и то темељно, три године. Додуше, изјавила је да се уопште не каје, да је то мала цена за слатку освету.

                   ГЛАВУ ДАЈЕМ, БРИСАЧЕ НЕОно што углавном може да се види у акционим филмовима житељи Ханоја у Вијетнаму могли су да виде уживо. Не зна се да ли је полицајац Нгајен Пан љубитељ филмских акција, да ли је толико посвећен послу или је једноставно луд. Углавном, зауставио је возача који је аутобус возио погрешном страном улице. Дотични возач се зауставио, али је одбио да полицајцу покаже документа, а онда је нагазио папучицу за гас. Пана је то грдно изнервирало, па се грчевито ухватио за брисаче на ветробрану. Вероватно је помислио да ће возач онда да стане, али овоме то није падало на памет. Провозао га је тако неколико километара, покушавао је да га збаци, али упорни полицајац никако није пуштао брисаче. Остаје нејасно како под његовом тежином нису пукли. Све време призор је пратило урлање униформисаног јахача на бранику, све док се неко није досетио да зовне његове колеге који су направили заседу, па је аутобус морао да се заустави. Пан је онда крајње опуштено пустио брисаче, сјахао са браника аутобуса и ухапсио возача. Ако икада реши да напусти полицију, посао каскадера му је обезбеђен.

                   НЕМА ШАЛЕ С ПЕНЗИОНЕРИМА

Припадници непалског народа Гурка познати су као одлични војници у служби Велике Британије. Да је налетео на једног од њих, на тежи начин је сазнао пљачкаш који је покушао да ороби мушкарца и жену који су управо подизали новац на банкомату у Кенту, у Енглеској. Баш тај мушкарац је био подофицир у Гуркама, и сада је у пензији, али то не мења много ствари. Када је нападач на њих насрнуо ножем, војник се одмах сетио свега што су га учили, зауставио је напад и жени добацио телефон, како би позвала полицију.
Пљачкаш се за две секунде нашао на поду, да се досећа шта га је то снашло, са све Гурком у пензији који му је коленом притискао леђа. Када је полиција дошла, нашли су само дршку ножа, док оштрице нигде није било. Тражили су је детектором за метал, који је почео да пишти тек када су га приближили Гурки. Тек тада је подофицир схватио да му је у руку забијена оштрица дужине 15 центиметара, пошто је у оном гушању нож пукао. Чврст неки пензионер.

Илустровао: 
Стефан Мркић
број: