Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ma šta kažeš                  ЧУДОВИШТЕ ИЗ САКСИЈЕАгаве Американа кактус је пореклом из Мексика, карактеристичан по томе што годинама не цвета а има огромно стабло. Шенон Мекмулан и њен супруг Бил дошли су на идеју да га засаде у дворишту своје куће, у Великој Британији. Након обилне кише, кактус који је мировао осам година, за само пет недеља је процветао и достигао висину од шест метара и не престаје да расте. Комшије се жале да ће, ако наиђе невреме, пасти на њихове куће, али брачни пар Мекмулан се не обазире на жалбе и ужива у новом погледу из спаваће собе.

  ЂУСКАЈ,
                    
  ЂУСКАЈ!

Плесна куга или плесна епидемија из 1518. године када је жена по имену Фрау Трофеа почела да игра на улицама Страсбура и није стала пет дана. У току прве недеље придружило јој се још тридесеторо људи. Плес се наставио, и за месец дана плесало је око четиристо људи. Неки од њих завршили су игранку због исцрпљености и других тегоба. Не зна се разлог овог славља, лекари који су успели да завире у то време сматрају да је у питању била болест проузрокована врелом крвљу.

                        ПЕПЕО
У ЧИПСУФредерик Баур, познати иноватор паковања грицкалица, 1966. године дошао је на идеју да листиће чипса слаже један на други уместо да их само убаци у кесу. Био је толико поносан на свој изум да је желео да га сахране са том амбалажом. Након дуге борбе са Алцхајмеровом болешћу, смрт га је сачекала у осамдесет деветој години. Иако у први мах згрожена том морбидном идејом, његова деца одлучила су да му испуне последњу жељу и сахранила га у познатој „Пинглес” кутији.

САМ
                    
СВОЈ
                     КОНОБАР


Кафић „Волт” налази се у граду Валеј Сити, Северна Дакота. Изгледа као и сви слични кафићи има кафу, чај и пецива, али не сме се бити нестрпљив уколико се конобар не појављује. Овде он и не постоји, односно нема запослених, сами се услужујете, и плаћате, потом седнете и уживате у топлом напитку. Власницима Кимберли и Давиду Брекау за сад добро иде, јер су посетиоци задовољни услугом, сами себи дају и бакшиш.

                            РУКА ИЛИ ГРАНАЊегово научно име је Bradipus, сто на грчком значи „споре ноге”, има смисла јер је лењивац најспорији у свету животиња. Тако је спор да му на крзну расту алге. Оне су му од користи, јер зелена боја помаже бољем скривању од грабљивца у крошњи дрвета у прашумама Северне Америке. Брзи су, пак, кад ваља да се попну на дрво, али им се често деси да уместо гране ухвате своју руку и тако падну на теме.Илустровао: 
Ивона Крижак
број: