Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ма шта кажеш                               МАЛО ЧУДОУ Зоолошком врту у Сан Антонију, граду у Тексасу, недавно је на свет дошла корњача с две главе. Назвали су је Телма и Луиз по јунакињама истоименог филма. Иначе, двоглава корњача весело се креће, несметано плива, а кад се храни, како у шали кажу у Врту, очекује двоструку порцију. Телма и Луиз није једина двоглава корњача, слични случајеви већ су забележени у свету. Ветеринари кажу да је најважније да се њихова мезимица сасвим добро осећа и да нема никаквих здравствених тегоба.

                 САД ГА ИМА, САД ГА НЕМАУ плану је изградња још једне вишеспратнице. Овога пута солитер, који би требало да буде висок четиристо педесет метара, разликоваће се од свих постојећих јер ће бити невидљив. Наиме, посебним системом расвете ова зграда названа „Кула бескраја”, кад падне мрак, нестаће с обзорја и неће бити видљива голим оком. Већ се зна и место где ће бити подигнута, на тридесетак километара од Сеула, главног града Јужне Кореје. Основна замерка је што ће тај солитер бити у непосредној близини једног од најпрометнијих јужнокорејских аеродрома и, самим тим, можда бити „невидљив” и за авионе који узлећу и слећу с писте. Међутим, власти које су одобриле градњу тврде да су унпаред смислиле све неопходне видове заштите.

 
             
(НЕ)ПРИСТОЈНА ПОНУДА


Градске власти Јоханесбурга досетиле су се како да доскоче све већој најезди пацова. Ови непријатни глодари посебно су се намножили у четврти Александра. Свако ко улови шездесет пацова, добија на поклон мобилни телефон. Ма како можда окрутно звучало што је неком пало на памет да смисли такву врсту трампе, власти овог најмногољуднијег града Јужноафричке Републике тврде да су сви на добитку. Јоханесбург ће се растеретити пацова, а добровољци доћи до корисне справе.

                    ДЕВЕТ ЈЕ СРЕЋАН БРОЈНе зна се ко је од њих двојице био срећнији, човек или пас. Кад је 17. новембра ове године торнадо протутњао средишњим делом америчке државе Илиноис, Џејкоб Монтгомери остао је без крова над главом. Његов стан у једној троспратници у Вашингтону (истоимени град не треба бркати с америчком престоницом) био је сасвим уништен. Џејкоб се мирио с губитком имовине, али није могао да прихвати да је остао и без верног пса по имену Декстер. Свог шестомесечног куцова у рушевинама је безуспешно тражио, дозивао га, звиждао и на крају закључио да пас расе бул теријер није преживео. Срећом, на позорницу је ступило друштво за спас животиња у таквим несрећама. Декстер је откривен после девет дана, жив, здрав и весео што се вратио газди. Осим што је био жедан и изгладнео, других тегоба није имао.

                 ПОМОЗИ БЛИЖЊЕМ СВОМУ групи бескућника, у њујоршком Јунион Сквер парку, протеклог новембра затекао се и један странац с којим су тешко ступили у везу, јер је натуцао тек понеку енглеску реч. Чланови групе комичара „Whatever”, заједно с Брендоном Левитаном, власником фабрике одеће, били су у уобичајеном добротворном обиласку суграђана којима је помоћ неопходна зато што живот проводе без крова над главом. Од странца су уз силне муке сазнали да је Чех и да се зове Јарослав, у САД је стигао у потрази за послом, али пошто му се срећа није осмехнула, желео је да се врати у своју земљу, само што је остао без новца. Брендон Левитан одмах је одлучио да помогне човеку у невољи. Прво му је, на неколико дана, платио хотел, обукао га и нахранио и купио му авионску карту за Праг. Лепо је кад прича има срећан крај.

                             МАМА СПАВАГрегори Мичел посумњао је да нешто није у реду кад му се, трећи пут заредом, јавио Ајдан. На питање што се он јавља, а не његова мајка Анђела, четворогодишњак је понављао „Мама спава”, али је напокон изустио „Мама није добро”. Анђелин брат је на крају сео у аутомобил и закуцао на врата стана у коме Анђела Мичел живи сама са сином, у америчком граду Детроиту. Очигледно научен да странцима никако не отвара врата, Ајдан је ујака једва пустио и то тек пошто је Грегори Мичел правилно одговорио на дечакову питалицу: „Како мама тепа?” (мој анђелак). Испоставило се да је Анђела запала у дијабетички шок; да лекари из хитне помоћи нису брзо стигли и сместа је превезли у болницу, вероватно не би преживела. Сада Анђела Ајдану тепа „Анђелак, мој мили спасилац”.
број: