Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ма шта кажеш                       ЕЛА ИЗ ЛИФТАМелиса Каванаг, из Бримингена, Велика Британија, добила је порођајне болове и позвала Хитну помоћ да дођу. Пошто је живела на петнаестом спрату лекари су јој поручили да мора лифтом да се спусти до приземља где ће је сачекати. Трудница је ушла у лифт, али се он заглавио на осмом спрату. Након двадесет минута чекања, осетила је да ће се беба родити и замолила комшиницу Никол, која је била с њом, да јој помогне. За четрдесет пет минута, колико је лифт био заглављен, Мелиса се породила и на свет донела здраву девојчицу којој је због места рођења дала име Ела (енгл. elevator).

             ПАЖЉИВО ПРОЧИТАЈ!Бројали су се већ дани до летњег распуста кад је наставница енглеског, у једној новобеоградској школи, на час дошла с тестовима. Ђаци седмог разреда били су збуњени, оцене су махом већ свима биле закључене. Изненађење је било још веће кад им је објаснила да се ради о писменој провери из математике. Пре него што почну с радом, наставница је неколико пута нагласила да прво до краја треба да прочитају све што је исписано на листовима које им је поделила. Готово сви ученици одмах су се бацили на решавање математичких задатака. Једина од свих у разреду била је Анђела која је поклопила лист папира оловком и загонетно се смешкала. После петнаест минута наставница је објавила да је време истекло. Напокон су сви ђаци замишљено дигли главе с теста и погледали у „енглескињу”. Да су, као Анђела, помно прочитали текст, приметили би последњу реченицу у којој се наглашава да је то био трик тест и да уопште није требало да га решавају. Циљ је био да се провери колико деца пажљиво слушају наставника и с колико усредсређености приступају тесту и тексту. Баш као Анђела.

ПАЗИ
                   ШТА
                   ОБЕЋАВАШ


Британци су на различите начине изразили одушевљење што је Енди Мари освојио овогодишњи Вимблдон. Подсећање: био је седми јул (7.7), а један Енглез је после седамдесет седам (77) година коначно био први на тениском шампионату у Уједињеном Краљевству, на шта се чекало још од Фреда Перија. Вил Хиронс морао је да испуни обећање дато друговима: деси ли се да Мари победи, овај двадесетседмогодишњак из Херефорда заклео се да ће истетовирати лик тенисера с вимблдонским пехаром. Можда вест и не би била тако необична да Вил Хиронс није испунио завет: сад његову задњицу краси овогодишњи победник Вимблдона.

             ОД ЛАМЕ ДО ДРАКУЛЕСваке године амбасаде широм света примају захтеве за добијање визе чији су разлози врло често разноврсни и маштовити. Недавно је објављена листа најнеобичнијих.
Један Немац желео је да посети Јужну Америку током сезоне парења лама.
Филипинац је хтео у Аустралију јер га у Манили већ месецима јури полиција.
Американац је тражио визу да посети Италију јер је желео да ради као гондолијер, што је претходно видео на телевизији.
Становник Јужне Африке изразио је жељу да се пресели у Румунију како би био у могућности да хвата вампире.

                   ПОСАО ЗА ЛОПОВЕЕнтони Томас (31) с Флориде (САД) недељама је тражио посао, а онда одлучио да се пријави за рад на бензинској пумпи. Затражио је пријаву за посао, попунио и раднику вратио папир. Док га је овај стављао међу друге пријаве, украо је три чоколаде, паклу жвакаћих гума и сто педесет долара. Кад је радник пријавио крађу, полиција је на снимку утврдила да је крадљивац особа која се пријавила за посао. Нашли су га захваљујући подацима које је оставио у пријави. То није једина пљачка која се догодила на пумпи у последње време. Месец дана раније полиција је нашла лопове који су однели два пара женског веша.

              ПИЛЕ ПРЕД ПЕНЗИЈОМУ једној кинеској радњи, на граници с Вијетнамом, нађена је смрзнута пилетина стара четрдесет шест година. Један од контролора, Ли Џинмин, био је изненађен кад је угледао датум с роком трајања меса: 24. децембар 1967. године. Пиле се налазило у фрижидеру с другим месом. Изненађени контролори, позвали су газду и затражили објашњење. Мао Гинг, власник месаре, рекао је да о томе ништа не зна и био је убеђен да му је то неко подвалио. Случај је пријављен полицији, а месара затворена до даљег.Илустровао: 
Душан Рељић
број: