Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ma šta kažeš



                  С ГУСАНОМ НА ПИВО



   Главни посетилац пабова у Шропширу у Енглеској је гусан Џек. Његови власници Сајмон и Кити Барнет купили су га на једној од фарми након чега је постао прави кућни љубимац. Спава с власницима, храни се у кухињи, чека их испред продавнице, али и обилази места где излазе. Први пут када су га одвели у паб, сместили су га у задњем делу локала, међу бачве пива, а онда им је конобар рекао да могу да га уведу унутра. Од тада Џек редовно обилази ресторане и пабове, а посебно му се допада укус црног пива.

          ДА НАМ ЖИВИ, ЖИВИ РАД...



    Пре осамнаест месеци један париски инжењер кренуо је у пословну пустоловину. Двадесетпетогодишњак је тренутно у Грејт Јармуту у Енглеској где ради у центру за животиње и то му је тридесет трећи посао у тридесет трећој земљи. За непуне две године радио је као фламенко играч у Шпанији, диск џокеј у Белгији, а међу омиљеним пословима било је ископавање на археолошким налазиштима у Грчкој. Радио је у пивари у Чешкој, као фотограф на Исланду и шанкер у Даблину. Младић необичног духа објашњава да је овај подухват доказ да свако може да ради различите врсте послова, за разлику од људи који читав живот проведу на истом радном месту. До сада је потрошио преко петнаест хиљада долара на авионске карте и сналажење до прве плате.

                    ХИТНА ПРАВДА



    Уместо двоструке пљачке, како је испланирао, човек је у једној пицерији на Флориди за мање од дванаест минута био у затвору. Филип Стренберг ставио је маску и ушао у ресторан где је од продавачице тражио да му да сав зарађени новац, али је она то одбила. Изненађени лопов отишао је до аутомобила након чега се вратио и поново тражио новац и парче пице. Како је продавачица била непоколебљива, напустио је ресторан и ушао у возило. Моториста који је пролазио спазио је лопова с маском и пратио га све до његове куће после чега је адресу рекао полицији.

                  ЛАКОВАНА БРИГА



    У Мидлтауну, граду у америчкој држави Конектикат, један купац ушао је у козметичку радњу и шуњао се око места са женском шминком. Продавци прво нису обраћали пажњу, али су након пола сата одлучили да га питају да ли му је потребна помоћ. Када му је једна од продавачица пришла, збуњеном купцу почеле су из џепова панталона и џемпера да испадају бочице лакова за нокте. Чак сто две. Процена штете је око двеста долара. Марко Гонзалес (42) признао је полицији да није намеравао да плати ниједан лак већ да их све поклони жени.

              ПРЕЖИВЕТИ У ЛИФТУ



    У познатом аустријском бањском лечилишту Бад Гаштајну, у покрајини Салцбург, ових дана један гост имао је незгоду. Педесетосмогодишњи Швеђанин дошао је на седмодневни одмор, али је у лифту хотела провео три дана због квара. Након што га је извукла ватрогасна служба, изјавио је да је у војсци положио курс за избављање из незгода, па му све то није тешко пало, али да ће ипак против управе хотела поднети тужбу.

                      СВЕ ЗА ЉУБАВ



   Један младић из Манчестера у Њу Хемпширу (САД) одлучио је да за годишњицу забављања девојци поклони прстен, али није имао довољно новца. Ушао је у златару и замолио продавца да му изложи све врсте дијамантских прстенова. Након детаљног разгледања, узео је један и почео да га одмерава. Намеравао је да тако добије на времену и одврати пажњу продаваца, а затим побегне. Искусни златари су затворили врата и позвали полицију, али кад су ови дошли прстена нигде није било. На наговор златара, полиција је лопова одвела у болницу на ултразвук где су лекари у његовом желуцу видели прстен.              


Илустровао: 
Душан Рељић
број: