Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ма шта кажеш 
                        И ЈЕСТЕ И НИЈЕ


   Нећемо вас изневерити ни ове године. Ако већ нисте смислили како да окитите новогодишње и божићно дрво, а желите да се разликујете од других који користе вештачке јелке, оне постављене наглавце, с бусеном, у саксији, јелку направљену од књига, шта кажете на ову, са слике?   Украли смо идеју неког неименованог маштовитог аутора који је смислио да искористи украсе и да их, на танким кончићима, окачи с плафона тако да, гледано у целини, формирају јелку у ваздуху.
   Овакво празнично дрво има и додатну предност јер, осим што је несвакидашње, оставља доста простора да се испод наређају поклони.


СЛОНЧЕ ПИЈЕ ВОТКУ!

   Два слончета из једног циркуса у Русији преживели су неподношљиву хладноћу, захваљујући – вотки! Нису се смрзли, премда су сви стрепели. Руско пиће најчешће обара с ногу руске госте. Међутим, у овом случају испоставило се као спасоносно.
   Према речима Александра Давидова, портпарола Министарства за ванредне ситуације, у Новосибирску се запалила приколица у којој су била два слончета. Тако су били принуђени да остану на отвореном, на врло ниској температури, ишчекујући помоћ. Док су чекали и смрзавали се, један од радника у циркусу дао им је да вотку разблажену топлом водом. И то неколико литара! Уплашила је посета ветеринара који је приметио да су се једном слончету уши већ биле заледиле. Онда им је брже-боље сипао вотку. У све се умешао и директор зоолошког врта који је рекао да је вотка неколико пута спасла и његове „станаре”.
   У сваком случају, слончићи су пили вотку без двоумљења. Чинило се да им се допада. А што је посебно занимљиво, нису се ни напили. Бар то нису показали. Ипак су их привремено увели у зграду основне школе док није стигао камион са грејањем.


              НАДМАШИО САМОГ СЕБЕ


   Сваке године апетити му расту, неколико месеци уочи Божића Пол Тул увелико размишља како да декорише травњак испред куће и да надмаши онај од претходног Божића. Већ почетком децембра овај тридесетседмогодишњак из Велса, градића у енглеској покрајини Сомерсет, уредио је двориште и осветлио кућу. Осим окићених јелки, Тул је поставио ирвасе, пингвине, фоке, беле медведе и божићно дрво високо два и по метра. Употребио је чак шездесет хиљада разнобојних сијалица, десет хиљада више него лани.   Иначе, Пол Тул представља се као комедијант и своје забављачко умеће нуди слушаоцима радио-станице коју је основао. Његова идеја је да се јави што више људи који ће приложити прилоге које Тул касније расподељује у добротворне сврхе. Већ је познат на друштвеним мрежама, јер је с уређивањем куће и травњака почео давне 1998. године. Многи га критикују као мегаломана, али има више оних који хвале његову жељу да комшијама, многобројним посетиоцима, али и непознатим људима широм света улепша празник, макар сликом и речи.
    
  
                                                број: