Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ма шта кажеш
                  ЦРТАНА ДЕВОЈЧИЦА


   Анастасија Шпагина има дугу праву косу, неприродне црвенкасто-наранџасте боје. Очи су јој толико крупне, да такође изгледају неприродно. Чудно је нашминкана. Њено лице као да никада не мења израз. А облачи се као лутка. Има танак струк и веома је витка. Као Барбика!   У ствари, ова деветнаестогодишња Украјинка жели, и чини све, да личи на јунакиње јапанских цртаних филмова. Цртане девојчице су јој, како сама каже, обележиле детињство. И заиста, Анастасија личи на јапанске аниме.
   Свакога дана пре него што изађе из куће она посебну пажњу посвећује шминкању. „Фејсбук” Анастасије Шпагине, која је сама себи наденула (јапански) надимак Фукакуми, веома је посећен. Многобројни поклоници јапанских цртаћа постали су њени поклоници.

                

   Британски „Дејли мејл писао је да ће се Фукакуми подвргнути пластичној операцији како би још више личила на јунакиње цртаних филмова. Међутим, она је то оповргла. Сличност је већ запањујућа!                          РУКА КАО ГЛАВА


   Мустафа Исмаил се из Египта преселио у Америку не само у потрази за бољим животом него и за опремљенијим теретанама. Овом двадесетчетворогодишњаку, који предано вежба већ једанаест година, остварио се сан: уврштен је у „Гинисову књигу рекорда” као човек с најизраженијим бицепсима и трицепсима.    Обим Мустафине десне мишице, кад је напне, износи 63,5 центиметара, а леве 64,77 центиметара. Поређења ради, мишица овог Гинисовца за 2013. годину велика је као глава просечног човека. Сад кад је постао славан, Мустафа се нада да ће се боље пласирати на такмичењима бодибилдера. Без обзира што му је изузетно тешко кад покушава да нађе одговарајућу кошуљу, јер мишице не може да „спакује” у рукаве, срећан је што је на себе скренуо пажњу читавог света.

                       ПСЕЋЕ БОЖАНСТВО

   Зевс као да је свестан свог изгледа. Кад иде у шетњу држи се надмено и као да с презрењем гледа све друге псе око себе, бар тако тврди Денис Дурлаг, његова власница. Ова дога из америчке државе Мичиген има због чега да буде уображена: у „Гинисовој књизи рекорда” за 2013. годину појавиће се у рубрици - највиши пас на свету.   Зевс је висок невероватних 111,8 центиметара, а кад стане на задње ноге и скочи на власницу, дугачак је двеста двадесет три центиметра. Ову грдосију од кучета заиста није лако хранити. Дневно поједе око тринаест килограма гранулисане хране што „нормалном” псу траје најмање недељу дана. Осим хране, за ову догу су и сви остали трошкови већи, од превоза до посете ветеринару. Кад Денис изведе љубимца у шетњу, појединци од њега зазиру док има и оних који прилазе да би проверили да ли је то пас или можда коњ.

                 ТЕШКА, АЛИ СЕ СМЕШКА   Кад ју је пре осам година оставио муж са троје деце, Шаран Александер очајавала је. Додатну главобољу стварала јој је велика телесна тежина због које су је готово сви извргавали руглу. Једног дана је, гледајући репортажу о јапанским сумо рвачима, решила да и сама почне да се бави тим спортом. Иако у почетку неповерљиви, енглески сумо рвачи убрзо су је оберучке прихватили, поносни што је у њиховим редовима једина Британка сумо рвачица. Шаран, која дневно узима оброке у вредности од пет хиљада калорија, тешка је двеста три килограма. Ова становница Лондона недавно је проглашена најтежом спортискињом на свету и нашла се у „Гинисовој књизи рекорда”, издању за наредну годину.

                       ПИТОН ЗА ПОНОС

   Медуза не хаје много, али су зато њени власници поносни што им је љубимац постао славан. Чланови трупе „Пун Месец” из Канзас Ситија већ осам година брину о питону (Python reticulatus) коме су сасвим намерно наденули име грчког митолошког бића са змијама уместо косе. Медуза живи у просторијама куће страве у ужаса „Ивица пакла” и ужива у благодетима живота без икаквих брига.    Уредно храњен, мажен и пажен, питон је нарастао до дужине од 7,7 метара и има сто шездесет килограма. Имајући на уму величину љубимца, чланови трупе „Пун Месец” пријавили су га за „Гиниса”: испоставило се да је овај питон најдужа змија која је икада, бар кад се ради о писаним документима, живела у заточеништву. Медуза ће се појавити у „Гинисовој књизи рекорда”, у најновијем издању за 2013. годину.
број: