Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ма шта кажеш
                     ЈЕЖИМ СЕ ОД ЈЕЖА
   Љубитељи животиња, са свих страна света, честитају Јергу Декеру и шаљу му поруке пуне хвале. Овај педесеттрогодишњи Немац скренуо је пажњу на себе јер је недавно жртвовао скупоцени аутомобил да би поштедео живот једног само наизглед обичног јежа. Враћајући се с посла из Ешерхаузена, места у Доњој Саксонији, он је на друму приметио бодљикаво створење које је прелазило пут. Да не би колима ударио и највероватније усмртио животињу, Јерг је нагло окренуо волан и, пошто су му точкови проклизали на влажном друму прекривеном лишћем, ударио је у заштитну ограду. Јеж је и убрзо је нестао с видика, али су зато кола страдала.   Да би прича била додатно зачињена треба нагласити да је овај пожртвовани Немац свесно жртвовао „ферари тестаросу” вредан четрдесетак хиљада евра.

                                ЗАГРЛИ МЕ!   Уз крилатицу „Нескривена срећа” у Сингапуру траје необична улична забава. Захваљујући „Кока-коли”, на неколико места у граду постављени су препознатљиви уређаји овог гиганта безалкохолних пића који, у поређењу са досадашњим, конзерве деле бесплатно. Или, боље речено, свако ће на поклон добити освежавајући напитак ако задовољи само један услов: уређај треба да обухвати и снажно загрли, с обе руке. Откад су се појавили ови апарати с видљиво исписаним натписом „Загрли ме!” настала је права помама. Људи се утркују ко ће пре да стигне до апарата срећни што чак и наизглед обична машина не може да остане хладна ако јој приђеш и загрлиш је.

                            ЈЕСТИВИ ЛИФТ   Реклама је чудо, то зна свако ко се бави овим послом. Ако је добро смишљена, показује одличне резултате што доказује пример лондонске маркетиншке агенције „Енџин”. Да би на што бољи начин скренули пажњу на јафа кекс фабрике „Меквити”, у „Енџину” су у тајности четири недеље припремали сасвим нови изглед унутрашњости лифта у згради у којој им је седиште. Кад су напокон лифт поново пустили у рад, одмах је било јасно да су постигли жељени циљ: свако ко је улазио или излазио из кабине имао је широко развучен осмех на лицу. Како и не би кад зидове украшава 1325 јафа кекса. Идеја је толико необична да је вест о овој несвакидашњој реклами убрзо обишла свет. Наравно, као што се и види на слици, има и оних који, шале ради, покушавају чак и да окусе слаткиш.

                    СВЕ ДЕБЉИ И ЛЕЊИ


Ионако су сувише гојазни, зашто им помагати да такви и остану, слободно би могло да се постави питање изумитељима првог кућног лифта смишљеног за псе. Становници Велике Британије све су гојазнији, али све дебљи су и њихови четвороножни љубимци. Од око осам и по милиона паса, колико се верује да их има у овој земљи, сваки трећи пати од вишка килограма. Осигуравајуће друштво „Више од љубимца” финансирало је изум и изградњу прототипа псећег лифта с образложењем да, уколико већ с власником кучета потписују уговор, морају да се обезбеде и буду сигурни да је четвороножац у добрим рукама и да се строго води рачуна о његовом здрављу. Ако је пас у породици која живи у кући, онда су ту и степенице, а степенице могу да буду изузетно захтеван „залогај” за гојазног пса. Још кад се има на уму да ће се, како предвиђају статистичари, за десет година увећати број дебелих кучића у Енглеској, онда је овај необичан лифт неопходност. Без обзира на све савете ветеринара, власници се оглушавају и настављају да „кљукају” љубимце правдајући се добрим намерама (којима је, како се зна, поплочан пут до пакла).

              ЖИВОТИЊЕ ОЛИМПИЈЦИ

У Лондону је увелико све у знаку предстојећих Летњих олимпијских игара. Да би се и животиње укључиле у овај светски спортски догађај, у управи Зоолошког врта у главном граду Велике Британије недавно су на ободу базена у коме се брчкају пингвини поставили скакаонице. Наравно, пошто се ради о врсти познатој као Хумболтови пингвини, који иначе обожавају да скачу и роне, црно-бела дружина с одушевљењем је прихватила нову забаву. Шездесет четири птице „у фраку” утркују се која ће пре да дотрчи до даске за скакање и баци се у воду, на радост многобројних посетилаца који уживају у овом необичном животињском надметању.

              ТАРАНТУЛИЦЕ МОЈА МАЛА

   Парови који желе да се разведу, а држављани су Велике Британије, не могу то да учине споразумно. На суду морају да наведу одређен разлог који им онемогућава наставак заједничког живота. Наравно, како наводе адвокати, дојучерашњи супружници најчешће се разилазе с „дебелим” оправдањем, али има и оних који су склони да од развода направе представу. Тако, на пример, једна неименована Енглескиња објашњава да не може више да дели брачну постељу са супругом зато што више не жели да га гледа у кући у оделу Клингона, измишљена раса ратника у серији „Звездане стазе”.

                       

   Житељ Уједињеног Краљевства оправдава потребу да напусти дојучерашњу супругу зато што више не може да поднесе да она, кад год негде изађу, притрчава билдерима и им се гласно диви. Како изгледа спавати у кревету покрај чијег узглавља стоји стаклена посуда с тарантулом унутра? То је судију за разводе питала једна Енглескиња образлажући да ни тог кућног љубимца, а ни свог мужа који јој је донео ту „ругобу у спаваћу собу”, више не може да трпи.
број: