Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ma шта кажеш               ДВЕ ЖЕНЕ, ЈЕДАН „ФЕЈС”

   Један човек из државе Вашингтон (САД), Алан Л. О’Нил, оптужен је за бигамију, онда када је најмање очекивао да ће бити ухваћен. Главе му је дошао „Фејсбук”! Интернет се још једном показао као непријатељ прељубника. Наиме, и једној и другој Алановој супрузи стигао је позив са „Фејсбука” да се упознају, будући да имају заједничког „пријатеља”.

    

   Испоставило се да је човек са фотографије која се и једној и другој појавила на екрану рачунара, њихов муж. Само што се звао другачије!
   Наиме, Алан се први пут оженио 2001. године. Брак није био нарочито срећан, па је 2009. године рекао жени како би му пријала промена. Отишао је у други град, „да среди мисли”. У ствари, променио је име и поново се оженио. „Фејсбук” га је открио.

                    УЗ МАЦИНУ ПОМОЋ

   Месец дана Маргарет Пејџ, четрдесетједногодишњакиња из Албукеркија (САД) важила је за несталу особу. А онда су је после месец дана нашли у шуми у Новом Мексику. Била је промрзла, изгладнела, али у наручју је и даље држала своју мацу Мају.   Маргарет је са групом планинара кренула на излет. Срећом, понела је са собом своју љубимицу мацу коју је држала у ранцу, заједно са врећом.  Идући шумском стазом, удаљила се од осталих чланова групе... Тек неколико часова касније схватила је да се сасвим изгубила. Живела је са мацом, спавала у врећи иако се температура ноћу спуштала испод нуле.  
   Маца је ишла свакодневно у лов и сва је прилика да је нешто доносила и својој газдарици за јело... За разлику од Маје, Маргарет је потпуно изгубила веру да ће је неко икада наћи. Препустила би се смрти да није било Маје. И кад су је спасиоци најзад нашли, идући ка болници, замолила је да са собом понесе и Мају.

            КРАДЉИВЦИ ЗУБНЕ ПРОТЕЗЕ   Двојица лопова који су недавно у италијанском граду Астију напали осамдесетдвогодишњу госпођу у њеном стану завршили су са лисицама на рукама. Лопови, од којих је један малолетник, сачекали су у заседи старицу која се у уобичајено време враћала из цркве. Зграбили су је на степеништу, узели кључеве и угурали у стан. Међутим, у њеној кући нису успели да нађу ништа вредно. Скроман намештај, мало готовине и један једини златни ланчић који је носила око врата. Видевши да су напали погрешну особу, досетили су се шта би још могли да украду. Била је то вештачка вилица пренеражене госпође. Уочили су да у њој има неколико златних зуба...
   Срећом, лопови су ухваћени, а баки су враћени зуби.

                      НЕСЛАНА ШАЛА

   Једна непромишљена петнаестогодишњакиња из Роџерса у Арканзасу (САД) желела је да се нашали с неком сасвим непознатом особом.   Мобилним телефоном послала је СМС поруку следеће садржине:  

      

   „Сакрила сам леш... Шта ли ћу сад да урадим с њим?” Онда је насумично написала број и послала поруку, мислећи да ће некога да пренерази. Заборавила је да ће тај неко лако прочитати број са кога је порука послата и да ће јавити полицији. Али, није било потребе...   
   Девојчица је неслану шалу послала на број мобилног телефона полицијског детектива! За неколико минута, полицијска кола су се уз сирене нашла пред вратима њене куће. Родитељи су били запањени, као и млада преступница која је одмах схватила колико је био суманут њен покушај да се нашали. Морала је да оде у полицијску станицу одакле је после испитивања пуштена.

                ПОКОЈНИКОВА ПИСМА


   Када је пре годину дана умро од срчаног удара, Енглез Џек Фроезе оставио је родбину и пријатеље у жалости. Међутим, од пре неколико месеци са Џекове електронске адресе почеле су да стижу поруке. Између осталог, писмо је примио и покојников најбољи друг Том Харт. У њему је стајало: „Ту сам у твојој кући. Зашто ниси средио таван?” Харту су истог часа задрхтала колена. Јер, уочи Џекове смрти заједно су сређивали таван!   И други Џекови пријатељи почели су да примају писма... Напослетку су одлучили да све пријаве полицији. Јер, тајанствени писац порука свакако је особа која је знала лозинку за Џеков приступ електронској пошти, као и много тога о најближим пријатељима и родбини.

               ШТА СВЕ ВЕТАР НОСИ

   Научници из Велике Британије и Швајцарске успели су да уз помоћ рачунарске технологије предоче како настају епидемије разних болести у свету.


   Наравно, за то су им послужила достигнућа развијене технологије. Тако је рачунарским моделима приказано како микроорганизми путују између континената, што указује да болести могу да буду пренесене ветром на хиљаде километара удаљености. Користећи моделе изворно обликоване да прикажу кретање честица прашине, научници су виртуелне микроорганизме послали од Мексика до Јужне Америке и открили да су неки, ношени ваздушним струјама, доспели чак до Аустралије.


            


Илустровао: 
Срђан Стаменковић
број:
Romney2010 (not verified)
Слика корисника Romney2010's
Carol
Monthly charge Rancic sophisticated cocktail dresses , An original student that will help jesse Trump, spring cocktail dresses wedding Offered that will their own her conversation Giuliana DePandi on-board a heli bicycle previous the break lighting along with Chicago"s the state of mich path keep away from 2006. You should also consider, Ben sea trip created one work to fantastic that he offered to his passion Katie Holmes. bridesmaid dresses from china He required her pay a atmospheric feast in a position at the famous the Jusmall businesss Verne wind generator tower at the Eiffel.