Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ma шта кажеш


               ТРИ ДАНА У БЛАТУЈедан човек недавно је остао заробљен у блату три дана крај реке Рио Гранде у Новом Мексику. Био је уверен да ће му врло брзо куцнути судњи час. Али, судбина није тако хтела. Спасла га је девојчица, ученица. Она је са професорком биологије и друговима из разреда тог дана пошла на излет.
У одређеном тренутку, дванаестогодишња девојчица и сама је забасала у мочварни део шуме недалеко од Албукеркија, и зачула повике непознатог човека. Кренула је за гласом... Имала је шта да види! Није могла да приђе несрећнику, али је била довољно присебна да мобилним телефоном позове ватрогасце из Албукеркија. Више од два сата трајала је операција „чупања” несрећног човека из блата. Он је касније изјавио да се заглавио у блату три дана раније. Срећом, блато није било „живо”, тако да није пропадао, премда није могао ни да се мрдне.


         КУЋНИ  ЉУБИМЦИ  ЗА ДОБРО ВЛАДАЊЕ

Једно јаре, четири мачке, петнаест папагаја, двадесет седам белих мишева и три хрчка стигли су у женски затвор Холовел у Лондону 1957. године. Откуд оне у затвору?
Разлог је неуобичајен, али веома симпатичан. Управа ове казнено-поправне установе донела је уредбу по којој делиле затвореницама доброг владања следе животиње као кућни љубимци. Према мишљењу психолога животиње благотворно делују на понашање људи.


       
ЛАКИРАНИ НОКТИ НА МУШКИ НАЧИН

Љубав Американаца према лакираним ноктима, изгледа да нема граница. Мушкарци с лакираним ноктима, најновији је „модни крик” који допире с друге стране Атлантика. Занимљиво је да овај модни детаљ нису „прописали” модни креатори, већ јавне личности. Свако бира своју боју, тако да јаркоцрвена није обавезна. Посебне лакове за нокте намењене, пре свега, мушкарцима, однедавно производи тексашка фирма „Алфа Наил“. Они су на тржиште избацили три најпопуларније нијансе. То су „бенџамин (светлозелени лак), „пиратско злато” (у ствари, лак наранџасте боје) и „кокаин” (светло розе). Глумац Џони Деп, можда је најпресудније утицала на то да многи припадници мушког рода у САД почну да лакирају нокте лаковима у боји. Додуше, Џони најчешће користи црни и сребрнкасто-оловну боју лака за нокте, а не црвену, како то чине даме.
                                                                                  Илустрованла Тања Милатовић

                           

број: