Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ма шта кажеш


         
         
Научници кажу да је лама, Lama glama, од давнина одомаћена товарна животиња са тла Северне и у Јужне Америке, изузетно необичан створ. То је једина животиња на свету која без икаквог противљења носи највеће терете, често чак и оне који вешеструко премашују њену тежину, али ако је човек упрегне у кола, неће ни корак да направи.

          
Различити људи различите предмете понекад сакупљају само да би се разликовали од других. У ту групу сигурно може да се уврсти Дитер Капш. Овај тридесетосмогодишњак из Беча, који ради за аустријску авио-компанију, необичну збирку почео је пре тринаест година. Тада је са сестром Гундом летовао у Шпанији и као успомену на лепо проведен одмор, узео је кашичицу из авиона и користио је кад је кувао кафу.Пошто су га многи питали одакле му та кашичица, Дитеру се допала идеја да из авиона различитих авио-превозника узима и друге кашичице, на којима је обично утиснут знак тог превозника. До сада је сакупио хиљаду седамсто шездесет кашичица. Углавном је све добавио сам, али има и неких примерака које је добио од сарадника из других авио-компанија. Једна од најстаријих кашичица у збирци има жиг „Империјал ервејза”, британског превозника који је постојао од 1924. до 1939. године.

           

          

Вероватно највећа биљка на свету је мочварни чемпрес, из породице Cupresaceae, назван „сабино”, откривен на гробљу у месту Санта Марија де Туле у Мексику. Истина, ово дрво висином веома заостаје за северноамеричким џиновским дрвећем, али је зато веома широко. Обим му је око 44 метра, крошње од чак 132 метра, а високо је око 50 метара. Процењује се да је „сабино” старији од две хиљаде година.


              
              
Генетска технологија крупним корацима напредује у свим областима, па и у пољопривреди. Пољопривредна добра и ратари све више се одлучују за генетски унапређене усеве. Недавно спроведено истраживање на Институту за развој пољопривреде и ратарства у Минхену показала је да их је око 13, 3 милиона из 25 земаља. Површински то износи безмало 125 милиона хектара, што је сликовито објашњено као 3, 5 површине Немачке. Међу водећим земљама у свету које своје оранице засејавају генетски унапређеним усевима на првом месту налазе се Сједињене Америчке Државе са 62, 5 милиона хектара земље. На другом месту је Аргентина са 21 милион хектара земље, потом следи Бразил са 15, 8 милиона хектара ораница, па Индија, Кина и Канада.


број:
Romney2010 (not verified)
Слика корисника Romney2010's
Howell
If you wish to make sure that clothes you select is easily the most suitable, you? brown bridesmaid dresses cheap junior cocktail dresses ?’d better start your search quite a long time prior to the day you’ll put it on. Your daily life and soul crammed formal dresses fuss about? Since the expressing goes, "time - gold," specially now when numerous items to arrange your initial household vacation, which must be at the best degree. bridesmaid colors cheap evening gowns wedding flowers for cheap You are able to ask your mom or other people you know to help you to pick the prom dress so you might have a second or third opinion sell bridesmaid dresses online black junior bridesmaid dresses . Your mom might contain the purse strings as well as your buddy may have a flair for style. Either way it may be much more fun to visit together with your someone to choose the prom dress than by yourself.