Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ma шта кажеш           НИКО НЕ ВОЛИ ДИЈЕТУТри милиона предебелих кућних љубимаца у Италији – паса и мачака – последица је зимских празника. Према подацима италијанског Удружења за заштиту животиња, из године у годину постаје све теже вратити љубимце у пређашње, витко стање. Не прихватају дијете. Ове године чини се да су мастили брке као никад до сада.
Током празника, пси и маце мењају гастрономску ћуд. Ретко који власник одолева да их не почасти храном са празничне трпезе. Чим окусе врхунске кулинарске специјалитете, не желе више да се врате на уобичајену, суву храну. Осим тога, данашњи љубимци мало се крећу зато што њихове газде немају времена да их шетају. Вероватно су и они после празника постали троми. Не каже се тек тако да сваки пас, односно мачка, личи заправо на свог власника!

ПИЈАНИЦА
НА ЧЕТИРИ НОГЕ


Британски суд донео је пресуду којом забрањује Метјуу Коксу да следеће три године у кући држи кућног љубимца. Зашто? Јер је његов пас лабрадор нађен на улици потпуно пијан, готово без свести! Метју је прошлог лета са пријатељима у стану пио вотку са газираним безалкохолним пићем... Друштво је, потом, изашло на терасу како би попушили цигарете, а куца је брже-боље полизала све што је било у чашама. Пас је затим виђен како тумара лондонским улицама, недалеко од Метјуове куће, гегајући се и клатећи, попут праве пијанице. Напослетку се срушио. Колима Хитне помоћи одведен је у ветеринарску амбуланту, где су одмах уочили о чему је реч и поднели тужбу против власника.

                                          КУЦА ВОЛИ ЗЛАТОРејчел Аткинсон, средовечна дама из Новог Мексика, недавно је постала свесна чињенице да је негде нестала њена скупоцена бурма. Увече када се спремала на спавање скинула је прстен који је њен муж својевремено платио четири и по хиљаде долара, ставила га на сточић поред кревета и легла. Ујутру га није било. Где ли је нестао? Врата су била закључана. Зато су се Рејчел и муж бацили на посао. Дигли су кућу на главу. Нигде прстена! После безуспешног претраживања, помислили су да је прстен можда прогутала Коралајн, њихова десетомесечна куја – басет. Одвели су је у ветеринарску амбуланту. Испоставило се да је куца заиста прогутала бурму! Ветеринар је објаснио како басети обожавају да грицкају тврде предмете. Злато и дијаманте, на пример! Куца није сварила бурму, већ је следећег дана избацила са свареном храном…
                                                                              Илустровала Тања Милатовић

                                      ЛЕТЕЋИ ВАНЗЕМАЉАЦПилот с Новог Зеланда није могао да поверује својим очима кад је видео да је поред његовог авиона, док су летели на висини од око две хиљаде метара, пролетела ајкула. Догодило се то крајем протекле године, баш у тренутку кад се спремао да летелицу приземи на међународни аеродром у Крајстчерчу. Риба дужине око два метра муњевито је прозујала покрај његове кабине. У први мах збуњен, пилот је убрзо схватио о чему се ради. Била је то ајкула на надувавање, покретана даљинским управљачем, која се очигледно некоме отела контроли. Убрзо је неименовани пилот сазнао и која врста играчке је била у питању. Овог Божића биле су веома тражене играчке „ер свимер” које су, како и сам енглески назив каже, уз помоћ даљинског управљача могле да лете. Није, наравно, само капетан авиона био збуњен, полиција је била преплављена позивима људи који су пријављивали необична летећа бића, неки су чак тврдили да су видели ванземаљце. У целу причу морали су да се умешају и стручњаци који су објаснили да те играчке испуњене хелијумом нису опасност ни за људе ни за околину.

                                         ПЛАЋАМ ОФСАЈДОМЉудима који нису баш добри познаваоци фудбала обично је тешко да схвате шта у овом спорту значи кад се играч нађе у офсајду. Имајући то на уму, Национална ковница у Великој Британији одлучила је да поводом предстојећих Олимпијских игара у Лондону искује посебан новчић од педесет пенија. Како би се лаички рекло, „глава” тог педесетопарца дичи се наравно ликом британске краљице Елизабете II, док је на „писму” исцртана шема на којој се јасно види која је то ситуација током игре која се означава офсајдом. На ову необичну замисао дошао је Нил Вулфсон, енглески дизајнер који се јавио на јавни конкурс. Наиме, имајући на уму баш велики међународни спортски догађај, одговорни у ковници Велике Британије позвали су све заинтересоване да им дају предлог шта би могли да ставе на металну пару. Тако ће, осим фудбала, новчићи од педесет пенија бити исковани у част још неких спортова: веслања, бициклизма, кошарке, стрељаштва.број: