Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ма шта кажеш 3057


 ОДМОР ИЛИ ЗАМОР?
Да ли се човек одмори кад оде на летовање или се кући врати још уморнији? У недавном истраживању на то питање одговарали су житељи Велике Британије. У просеку, сваки Енглез сведочи да су му бар два летовања у иностранству загорчала живот. Од њих десеторо, четворо је изјавило да им се одмор завршио у сузама. Четрнаест одсто рекло је да им је на летовању било толико грозно да су га прекинули и раније се вратили кући. Који су све разлози што се касније испоставља да је одмор био права пропаст? Одгођени летови, авиони или возови који сатима касне, трајекти који не полазе на време, лош смештај, непланирана болест неког од чланова породице, свађе с партнером, лоше време. На листи ствари које могу да упропасте одмор нашле су се и опекотине од сунца, сувише бучни суседи, прегласна музика из оближњих кафића .

ИСТОРИЈСКИ ПРЕЛАЗ
На пешачком прелазу једне улице у Лондону вечита је гужва. Возачи који морају туда да прођу заустављају се и некад дуго чекају док се пролазници не умилостиве да пређу коловоз. Недавно је у непосредној близини пешачког прелаза постављена камера која бележи невероватне подухвате туриста који желе да буду овековечени баш на том историјском месту главног града Велике Британије. Кад се зна да се ради о Еби роуду, све постаје јасније. Наиме, кад је напокон одлучено да ће се једанаести студијски албум чувених „Битлса” звати „Еби роуд”, Јан Мекмилан добио је задатак да их фотографише на прелазу, у непосредној близини студија у коме је снимљена плоча. Џорџ Харисон, Ринго Стар, Пол Мекартни и Џон Ленон овековечени су како прелазе „зебру”. Албум се појавио у продаји крајем 1969. године. До данашњег дана сматра се једним од најбољих, на листи чувеног музичког часописа „Ролинг стоун” увршћен је на четрнаесто место најбољих албума у историји рок музике.
Обожаваоци „буба” који дођу у Лондон не пропуштају да се сликају на прелазу Еби роуда. Наравно, многи желе да буду овековечени баш као Џорџ, Ринго, Пол и Џон, а да би то постигли, морају да се намештају, позирају. Иако се возачи нервирају, не смеју ништа гласно да кажу јер им је јасно да жеље туриста треба поштовати. Иначе, тек кад је изашао албум, открило се ко је човек који се случајно затекао на тротоару и појавио се на фотографији за плочу: амерички туриста Пол Коул (обележен стрелицом). А паркирани „фолксваген буба”, власништво станара из оближње зграде, 1986. године продат је на аукцији за рекордну суму и сад краси Музеј аутомобила у немачком граду Фолсбургу .


БОЦ, ПА НА ВИСОКЕ ПОТПЕТИЦЕ!
За лепоту се све трпи – каже стара изрека. То доказује и најновији проналазак индијске фармацеутске индустрије. Реч је о инјекцијама које омогућују припадницама лепшег пола да што дуже издрже на високим потпетицама. У Њу Делхију то је хит ове сезоне.
Као што је многима познато, високе потпетице поново су у великој моди. Али, знатно су уже и дуже од оних које су, на пример, биле у моди четрдесетих година прошлог века. Сада су не само танке, већ и дуже од невероватних дванаест центиметара.
Дакле, Индијке хрле у делхијске клинике за пластичну хирургију и улепшавање како би добиле инјекцију и лаке као перо стале на високе потпетице. Јер, кад добије инјекцију, жена с лакоћом и без болова хода на високим потпетицама читавих девет месеци. Колико год часова дневно жели! Две инјекције стају око триста педесет евра. Поклонице високих потпетица изгледа дају и последњу пару за њих .


ВАЈЛДОВИ СЕКРЕТАРИ
Кад се вратио с једног путовања по Америци, познатог ирског писца Оскара Вајлда (1856–1900) пријатељи су питали да ли је имао великог успеха.
– Успех уопште није права реч. Морао сам да узмем три секретара који нису радили ништа друго него су само одговарали на писма обожаватељки које су желеле да добију коврџаву влас моје косе.
– Три секретара? Зар један није могао све да обави? – с чуђењем су га питали.
– Немогуће! Тако брзо не расте коса ни најбољем секретару – у свом стилу им је одговорио Вајлд.
Илустровао: 
Александар Сотировски
број: