Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ма шта кажеш


НЕ КУПУЈ ОДЕЋУ

Ко може да издржи годину дана, а да не купује гардеробу? Ни панталоне, ни мајицу, ни чарапе. Само доњи веш!
Из америчког града Сијетла потекао је предлог који се Интернетом проширио целим светом, као нека врста психотерапије. Циљ је да окупи што више људи који пате од зависности према гардероби, тачније куповини, и да оснују покрет, неку врсту удружења противпотрошача.
Све је почело кад је госпођи Сали Бјорнсен из Сијетла психијатар саветовао да се због душевног здравља одрекне куповине гардеробе. Јер, већ годинама је била очигледни зависник. Више није могла да се обузда и свакодневно је куповала ствари, углавном без икакве стварне потребе. Не желећи да сама почне „терапију”, Сали је завапила путем Интернета, молећи и друге који пате од маније куповања гардеробе да јој се придруже. Да годину дана не купе ништа ново, осим доњег веша. Уколико је и то неопходно.


СМРТ ОД ДОСАДЕ

Каже се често: „Умирем од досаде.” Научно истраживање потврђује да је то заиста могуће, односно да се од досаде заиста и умире... Наиме, професори Универзитетског колеџа у Лондону, још осамдесетих година прошлог века, извршили су оглед који је обухватио седам хиљада испитаника. Углавном су то били државни службеници, стари између 35 и 55 година. Крајем прошле године истраживачи су покушали да поново нађу старе испитанике. Испоставило се да су они који су тврдили да се у животу много досађују углавном – покојни.


ПОРУЧНИК 666
Постоји један обичан број који се толико обрео у сујеверју и симболизму да у неким државама није дозвољено ни да се налази на аутомобилским таблицама. Поручник Карл Блек имао је само двадесет година кад се прикључио полицији, али се није плашио бројева те је одмах затражио да му буде додељена значка с бројем 666. Држао је до породичне традиције. Његов деда полицајац носио је значку с истоветним бројевима.
Међутим, убрзо је схватио да је значка заправо велики терет. Нико није волео да с њим иде у патролу, а једном је, пошто га је партнер замолио да оду до цркве, доживео да га поп избаци.
– Извините, али мораћете да одете. Не желим тај број у својој цркви – рекао му је и брже-боље побегао иза олтара.
Али, једном је доживео и право чудо, јурећи опасног разбојника. Управо кад је поручник Блек остао без даха, помисливши да ће му лопов побећи, синула му је идеја и он је повикао на сав глас. Лопов је истог трена стао у месту, и клонуо на колена.
– Само сам му довикнуо број своје значке – изјавио је касније за месне новине. – Кад сам пришао да му ставим лисице, тихо ми је саопштио да не жели да се бори с ђаволом.СЛОНОВИ БОЈЕ ПАНДИ

Већини западњака довољан је податак да Тајланђани једу и инсекте да би у чуду одмахивали главом. У овој далекој и прелепој земљи угрожени су, међутим, крокодили и слонови и то мало кога брине. Уместо тога, тамошња јавност одушевљена је великим пандама и сажаљива на њихове патње. Постоји чак и посебна двадесетчетворочасовна ТВ станица под називом „Панда канал”, па је такозвана панда-манија захватила све зоолошке вртове у земљи. И умове људи. И шта се догодило? Крокодиле и слонове обојили су црно-бело, попут панди, а све да би привукли посетиоце.
– Сад не можемо да станемо – изјавио је управник једног зоолошког врта. – Људи то очекују од нас.
Крокодиле и слонове још нико није питао за мишљење.КАО ОД МАЈКЕ РОЂЕН
Уколико Стивен Гоф, педесетогодишњи бивши маринац који данас важи за звезду нудистичког покрета, познат по томе што је једном препешачио Енглеску носећи на себи само чарапе, чизме, руксак и повећи шешир, ускоро не промени мишљење и обуче панталоне, прети му доживотни затвор. Утолико горе, пошто је у децембру прошле године тек изашао иза решетака, одмах скинуо одећу и опет био ухапшен.
Занимљиво је да је на последњем суђењу одбио адвоката, желећи да заступа сам себе, али и некако убедио судију да му дозволи да остане наг.
– Дозволићу вам овог пута – рекао му је судија. – Али, заиста налазим да сте веома чудни. Зашто желите да се подсмевате читавом људском роду и свим нормама пристојног понашања?
– Господине судијо, ја само величам лепоту људског тела!
– Да, али и изазивате инфаркте где год да се појавите.ЗМИЈА У СУПЕРМАРКЕТУ

Пре извесног времена у један супермаркет у Лајбницу, граду на југу Аустрије, неопажено је ушетао необичан „купац”, боа констриктор. Сусрет с великом змијом имали су дечаци од 16 и 17 година. Кад су угледали боу како промиче иза робе на једној полици, ухватили су је и однели кући где су је сместили у тераријум и одмах обавестили полицију.
Одмах је покренута истрага о томе како је змија доспела у супермаркет. Кад ни после месец дана нису одгонетнули ствар закључили су случај уз објашњење да се змија вероватно увукла у неки од сандука у којима је била роба увезена из њеног природног станишта. Несуђени купац завршио је у зоолошком врту.

Илустровао: 
Андреј Војковић
број: