Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ма шта кажеш



           

ПОМОЋ СТИЖЕ С „ФЕЈСА”

Тридесетогодишњи Енглез по имену Питер Бол мислио је да је истегао мишић. Наиме, болела га је десна нога у пределу препоне. Одлучио је да муку подели с пријатељима на Фејсбуку:
„Толико ме боли да сада ходам као прави деда, вучем ногу”, написао је Питер, вероватно мислећи да ће измамити осмех на лицима познаника с ове друштвене Интернет мреже.
Међутим, кратке забелешке с Питеровог „профила” нису незапажено промакле његовом старом школском другу који је завршио медицински факултет. Реаговао је муњевито. Позвао је Питера телефоном и рекао да најхитније оде у болницу. Испоставило се да је стари школски друг био у праву. Препознао је симптоме упале слепог црева. А кад је Питер доспео у болницу, лекари су имали шта да виде: његово слепо црево је пукло! Сместа је оперисан и, после само неколико дана, успешно се опоравио. Рекао је да ће свог друга Раула Велиненија частити пићем јер му је спасао живот.
„Нисам му спасао живот. Само сам поставио тачну дијагнозу”, узвратио је млади хирург.





ЛУКСУЗ ЗА ПСЕ
Свилена креветнина, масаже, базен, теретана и врхунски оброци од најбољих састојака. У Паризу је отворен нови хотел, спреман да прими посетиоце и омогући им врхунски провод. Уживање на првом месту. Ако сте помислили да је реч о хотелу с пет звездица, били сте у праву. С том разликом што је „Actuel Dogs” хотел намењен кућним љубимцима, односно – псима.
На замисао да отворе хотел за псе љубимце дошли су Стен Бурин, специјалиста за понашање животиња, и његова супруга Деви, адвокат. Они су дубоко убеђени да поједини власници паса у великим градовима своје животиње воле посебном љубављу – као да су им деца. Стога они који за то имају довољно новца, не помишљају да их оставе у неком „обичном пансиону” за псе. Траже нешто више.
И тако је отворен врхунски хотел за псе. Разуме се, резервације пљуште као киша.



НЕПРИСТОЈНА ПОНУДА
Кад се пре десет година верила, Кели Коксхед била је уверена да ће ускоро закорачити и у брачне воде. Међутим, њен вереник Пол Мејплторп није делио Келино мишљење. Сматрао је да им је сасвим добро, јер већ живе заједно и никаква потврда није неопходна да озваниче ту везу. Првих година вереништва Кели Коксхед заиста није имала ништа против што су у „дивљем браку”, али је, како се ближила тридесетој, ситуација почела да јој смета. Вереника Пола, аутомеханичара с којим живи у енглеском граду Свиндону, непрекидно је притискала и наговарала да напокон кажу судбоносно „да”. Пол Мејплторп је недавно пристао да се венчају, али под једним условом: одвешће Кели пред олтар оног часа кад на Фејсбуку буде сакупила – милион пријатеља. Иако су, чим су чули Полов услов, сви Келини рођаци и пријатељи помислили да ће сместа одустати и окончати везу с човеком који јој је дао тако непристојну понуду, преварили су се. На опште запрепашћење, Кели Коксхед је пристала и на „Фејсу” основала групу „Да бих се венчала с Полом, треба да ми се придружи милион пријатеља. Хајде, друштво, помагајте!” Треба јој држати песнице.




СИРОМАШНИ МИЛИОНЕР

У Русији га зову „откачени милионер”, али више с благим подсмехом него с поштовањем. Јуриј Бабин не хаје много за говоркања и наставља да се бави сакупљањем копејки. Да, овај пензионисани војни официр, који живи у Новосибирску, последњих тринаест година предано прави збирку новчића. Копејка, која би отприлике могла да се упореди с нашом паром, стоти је део рубље и практично нема вредност. Међутим, у почетку из протеста што је новац толико обезвређен, Јуриј је и после 1998. године наставио да скупља копејке јер му се допало да их чисти, полира и слаже у посебно сашивене платнене кесе, као да се ради о правим дукатима. А на питање како долази до толиких новчића, Јуриј одговара да их налази на све стране, на улици, у самоуслугама, по превозу, а често оде и у банку и неку новчаницу размени у копејке. „Копејка милионер”, како још зову Бабина, до сада је скупио око пет милиона новчића тешких преко седам и по тона. Без обзира на толику количину пара, оне укупно вреде само педесет хиљада рубаља, односно хиљаду и по долара. Јуриј Бабин некад копејке користи и као украс, да њима опточи одређене предмете или самог себе, као што се и види на слици.


Илустровао: 
Душан Стефановић
број: