Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ма шта кажеш                          ВАНЗЕМАЉЦИ (НИ)СУ ДОЛАЗИЛИ!

Званичници Беле куће недавно су потврдили да не постоје никакви докази о томе да су ванземаљци икада посетили нашу планету. Нити да су покушали да јој се приближе!
Ова необична изјава стигла је као одговор на две петиције које је потписало више хиљада Американаца. Они су захтевали да им се одговори на питање да ли је америчка влада икада скривала податке о боравку ванземаљаца на Земљи. Нису дуго чекали одговор. Он је био брз, недвосмислен и јасан. Фил Ларсон, представник одељења за науку и политичку технологију из Вашингтона, рекао је да америчка влада нема за сада никакав доказ о постојању ванземаљских бића, нити да су она икада били у вези са Земљанима.
Потписнике петиције овакав муњевити одговор изгледа да је још више уверио да је истина управо супротна, да ванземаљци постоје и да ће се пре или касније представити становницима наше планете.
Не преостаје нам ништа друго него да тај тренутак и сачекамо.


ВРЕДАН
РУКОПИС


Необјављени рукопис Шарлоте Бронте (1816–1855), славне британске списатељице, биће изложен на аукцији код лондонског „Сотбија”, 15. децембра ове године. Чувена аукцијска кућа саопштила је да је реч о причи „The Young Men’s Magazine” из августа 1830. године. Верује се да ће рукопис Шарлоте Бронте достићи цену од (бар) три стотине хиљада фунти. Занимљиво је да је у време када је написла поменуту причу, записану у малој бележници, списатељка имала само четрнаест година! Прича говори о убиству из страсти, односно лудила. Радња је смештена у измишљени градић Глас Таун. Управо у овој причи девојчице Шарлоте налази се опис који се касније јавља и у роману „Џејн Ејр” када махнита Берта, супруга господина Рочестера, током ноћи подмеће ватру у соби свог супруга.


                                         ВОЗИ УЗ МОЦАРТА!

              


Концерти Волфганга Амадеуса Моцарта (1756–1791) за клавир савршени су за смањивање беса и љутње која обузима данашње грађане кад се нађу за воланом. То је недавно изјавио Петер Рамзауер, немачки министар саобраћаја. Он је јавности представио музички компакт диск „Адађо у аутомобилу” и свим возачима предложио да га купе и редовно слушају док возе! Иначе, адађо је музички израз који означава полагани став и на италијанском језику значи полако, односно опрезно. На поменутом компакт-диску забележен је Моцартов Концерт за клавир и оркестар број 21 у Це-дуру К 467, познат као музичка тема из филма „Елвира Мадиган”. Занимљиво је да уз оркестар Берлинске опере свира сам министар – Петер Рамзауер!
Више научних истраживања потврдило је да такозвана класична музика делује смирујуће на слушаоце, а посебно музика Волфганга Амадеуса Моцарта.
„Највећи број незгода догађа се управо због нетрпељивости и обести возача, а надам се да ће нам Моцарт помоћи да се изборимо с тим!”, изјавио је министар-пијаниста.


                                              ---------------------

                                               РОМЕО У СРЦУ

У кафани „Два јелена” у Скадарлији једном су се, уз чашицу пића, нашли познати глумци Чича Илија Станојевић (1859–1930) и Добрица Милутиновић (1880–1956). Знатно млађи, Добрица, који је у то време на сцени београдског Народног позоришта играо Шекспировог Ромеа, овако је задиркивао колегу:

              

– Твој нос, Чича, није за улогу Ромеа, љубавника. Пре би ти, због носа, одговарала улога Гаскоњца Сирана де Бержерака.
– То је тачно, мој нос није за Ромеа, али зато ја имам срце Ромеа! – спремно му одговори Чича који је ту улогу увек жарко желео, али је никад није добио.


                                             ПЕРЕШ ЛАКУ НОЋ

Чувена глумица Жанка Стокић (1887–1947) становала је у Скадарлији. Код ње је петнаест година, као кућна помоћница, радила Жужа, Мађарица која никад није успела да добро научи српски језик.
Шетајући једном Скадарлијом, Жанкин колега Чича Илија Станојевић угледа на прозору њеног стана Жужу и јави јој се.
– Добро јутро, Жужа. Како си?
– Ето добар, переш лаку ноћ.
Увече, код „Три шешира”, Чича Илија рече Жанки:
– Она твоја Жужа говори кинески. Ништа је не разумем. Јутрос ми каже: „Ето добар, переш лаку ноћ”!?
Жанка се на то слатко насмеја и Чича Илији „преведе” Жужин „језик”:
„Добро сам, перем Жанкине спаваћице”.
Илустровао: 
Катарина Савић
број:
NISA
Слика корисника NISA's
User offline. Last seen 12 years 8 недеља  ago. Није присутан
Придружио се: 26/05/2012
burberry factory outlet
Pistons president burberry outlet of basketball burberry outlet online operations Joe burberry bags under 100 Dumars can vouch burberry bags 2012 for Green as a burberry bags 2012 collection person Dumars has burberry bags outlet known Green since burberry outlet store he was in the ninth burberry factory outlet grade playing on an burberry scarf AAU team with his son burberry scarf outlet Jordan Dumars and the goyard two have remained goyard bags friends Draymond is goyard tote bags absolutely a great goyard handbags kid who represents goyard bags online everything you want goyard tote on and off the court? cheap goyard want to bring Green in for christian louboutin daffodile a workout, has reversed course christian louboutin daffodile pumps by becoming the worst-performing christian louboutin daffodile 160mm major currency christian louboutin daffodil boots during 2012. christian louboutin daffodile swarovski a rising Hyundai and a christian louboutin daffodil replica growing Volkswagen that’s christian louboutin daffodil black dominating luxury-car christian louboutin daffodil glitter pumps sales in China.”christian louboutin daffodile platform pumps Much like christian louboutin daffodil knock off Cordova,facebook.