Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ma шта кажеш





                           ЖЕНСКИ ЛОПОВ У МОЈОЈ КУЋИ!

Кевин Гејлор из Колорадо Спрингса (САД) већ две године је верен. То му, међутим, не смета да и даље тражи сродну душу. Недавно му се учинило да је најзад нашао – и то путем Интернета. Непознату даму позвао је затим у кућу, не слутећи да ће исте вечери у посету доћи и „стара” вереница. Јер, погрешно је веровао да је она отпутовала ван града... Када је с ужасом схватио да је вереница пред вратима и да упорно звони, Кевин је позвао полицију тврдећи да је у кућу ушла непозната особа, односно лопов. Чинило му се да је то најбоље (лажно) објашњење. На његову жалост, полицајци као полицајци, убрзо су схватили о чему је реч. Сада је двадесетчетворогодишњи прељубник оптужен за обмањивање чувара реда.


СЕЋАЊЕ НА
НЕСРЕЋНО ПИЛЕ


Прошло је више од четири деценије од далеке 1969. године и једно од најславнијих пилића у историји рокенрола добило је свој споменик. Алис Купер, познати амерички рок музичар одлучио је да подигне споменик пилету које је бацио у публику са позорнице на концерту у Торонту пре четрдесет две године. Нажалост, када је пиле полетело према публици, острашћени љубитељи, одмах су га растргли. Тај догађај штампа је својевремено дочекала „на нож”. Алиса Купера називали су крвопијом. Нема сумње, да ни њему није било свеједно. Вероватно се кајао због лоше замсли на коју је дошао током концерта. Због тога је одлучио да пилету подигне споменик.


                                 ЈОШ НАМ САМО ОВЦЕ ФАЛЕ


Безмало пет хиљада оваца као и стотинак говеда прошетало је последњег октобарског дана центром Мадрида. Био је то заиста необичан призор. Реч је о протестима чобана који бране своје давно стечено право да свим путевима могу да воде стоку када мењају станишта и пашњаке због промене годишњег доба. Поштујући стари обичај, чобане и стоку улицама Мадрида повео је Хесус Гарсон, председник шпанског удружења пастира.



Иначе, ово удружење основано је још далеке 1273. године. Још тада је било дозвољено чобанима да са стоком према потреби, прелазе све шпанске путеве. И Мадрид је својевремено био раскрсница тих чобанских стаза који су водили на север, односно – југ. Данас је то тешко и замислити због велике собраћајне гужве на мадридским улицама. Али, грађани Мадрида имали су прилику да виде како изгледа град када га заузму – овце.

                                               ---------------------

                            

                                                 И ЈА ТАКОЂЕ

Славни британски писац Џорџ Бернард Шо (1856–1950) био је познат и по нетрпељивости према уображеним племићима. Једном је тако примио позивницу у којој је, поред осталог, писало:
– Лорд Ц. биће код куће у уторак између четири и шест сати!
Писац је вратио позивницу пошиљаоцу дописавши само:
– Џорџ Бернард Шо такође.

„ГЛУВ”
КАО ТОП


У ходнику Британског парламента једном је неки млади посланик шапнуо свом колеги, показујући на чувеног политичара Винстона Черчила (1874–1965), који је ишао испред њих:
– Кажу да старом није све најјасније у глави!
– Кажу и да је стари глув као топ – окренувши се изненада, одговорио је на то Черчил.




                                            КО СЕ КАКО СМЕЈЕ

Велики француски филозоф Анри Бергсон ( 1859–1941), који је написао познату књигу о смеху, једном је овако објаснио како шала делује на разне народе:

                            

„Енглез јој се смеје три пута: прво из учтивости, потом кад му је објасне, и најзад – кад је схвати. Немац се смеје два пута: прво из учтивости, па кад му је објасне. Да је схвати – то је немогуће. Француз се смеје једанпут, јер одмах све схвати. Американац се никад не смеје, јер је шалу већ одавно чуо”.



Илустровао: 
Марија Николић
број: