Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ма шта кажеш


МИСЛИМ СУПРОТНО
Славни амерички хумориста Марк Твен (1835–1910) препирао се на неком скупу с разљућеним гостом који је помислио да ће ту полемику окончати овим речима:
„Човек, заправо, не би смео да се препире с лудаком.”
Реч Марка Твена ипак је била последња:
„Како сте то добро приметили, ја мислим супротно” .






КОВРЏАВИ СНОВИ
Некад јој се догоди да се заглави у довратку улаза у неку просторију. Ако се вози јавним превозом, деца али често и одрасли прилазе јој и додирују јој косу. Ма колико је већ морала да се навикне на такве сцене, Евин Дугас не подноси да је неко пипа без питања. Ова тридесетшестогодишња социјална радница из Њу Орлеанса нашла се у Гинисовој књизи рекорда као поносна власница највеће афро фризуре на свету. Космата лопта на њеној глави има пречник од 1,32 метра. Колико је тај округли украс велики, види се на фотографији на којој је ова Американка снимљена с диско куглом. Иначе, да би јој коса толико порасла, требало је да прође дванаест година. Наравно, Евин Дугас у почетку није имала намеру да се сврста у рекордере, једноставно јој се допадало да „гаји” густе локне којима ју је природа обдарила и никад није пала у искушење да исправља коврџе. Додуше, како је посведочила, одржавање такве фризуре велики је посао, на свака три, четири месеца иде да јој фризер обликује косу, а бар једном недељно, кад је пере, мора да употреби најмање пет омекшивача не би ли успела да провуче чешаљ кроз заносну „гриву”. Таква фризура има предност јер Дугасовој служи као најмекши јастук .


БРАК НА ТОЧКОВИМА
Увек има парова који не желе уобичајено венчање. Постоје и они нестрпљиви који, ако имају намеру да изговоре судбоносно „да”, желе то да учине малтене истог часа кад донесу одлуку. Веома је згодно позвати некога ко може да обави обред. Дарел Бест није једини али, како се с поносом хвали, најбржи је свештеник у држави Илиноис, а можда и у целој Америци. Овај савремени поп има покретну капелу на точковима која развија брзину од близу сто километара на сат. Бест је пре две године смислио како да споји лепо с корисним. Стара ватрогасна кола из 1942. године потпуно је преуредио и споља и изнутра. Да би личила на капелу, обојена су у бело, а унутра имају мали олтар, пригодну музику која се оглашава са звучника, витражна стакла и довољно места да стану будући младенци, кум и деверуша, наравно и свештеник. Колико кошта то необично венчање? Бест наплаћује два долара по километру и још двеста за сам чин. Све је то много јефтиније него да се по свим прописима пар венча у (непокретној) цркви, уз мноштво званица.







број: