Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ма шта кажеш


НЕ ДАМ ПЕНЗИЈУ!


 
Догодило се то недавно у Напуљу. Стара госпођа изашла је из банке. Управо је подигла пензију. Није такорећи ни закорачила на улицу, када је поред ње прошла веспа. На веспи су била два младића. Један је возио, други је зграбио њену ташну. Јасно, с намером да је украде. Веома се изненадио када је видео да старица уопште нема намеру да испусти ташну. Њен стисак био је заиста чврст. Толико чврст да је веспа наставила да јури, вукући за собом бакицу која није желела да пусти ташну. Хаљина јој је била потпуно поцепана. Необичан догађај спазили су пролазници, као и саобраћајац који је позвао полицију. Када су пљачкаши ухваћени, храбра бака, потпуно исцепане хаљине, али само угрувана, још је држала ташну у руци.

                                  БОЉЕ СЕ ВОЗИ С ДЕДОМ!

Ко би то рекао? Деца су много сигурнија кад аутомобил вози дека него тата! Односно бака уместо маме. У америчком часопису „Педијатрија” објављено је истраживање лекара из Дечје болнице у Филаделфији. Закључак је следећи: саобраћајне несреће (у којима су и деца у аутомобилу) готово никад се не догађају уколико аутомобил возе старије особе. Оглед је обухватио петнаест држава САД и све саобраћајне незгоде које су се догађале од 2003. до 2007. године. Испоставило се да су се саобраћајне несреће у 94,4 одсто случајева десиле када су децу возили родитељи, а мање од шест одсто када возе дека или бака. Објашњење је једноставно. Деке и баке возе много опрезније и спорије. Свесни су да возе оно што им је најдрагоценије на свету. Далеко од тога да маме и тате мисле другачије. Само су нервознији и (пре)оптерећени обавезама.


                                            БЕБА НИЈЕ ЂАВО

На Новом Зеланду недавно је рођена здрава беба, дечак. Све је било у реду док родитељи нису изразили жељу да дечаку дају име – Луцифер. На њихово запрепашћење, службеници у матичном уреду одбили су да име новог становника упишу у регистар. Саопштили су да је ђаволово име законом забрањено. Узалуд су се родитељи бунили и позивали на слободу и права грађана.
Том приликом речено им је да је на Новом Зеланду, осим Луцифера, забрањено и име Месија. И не само то... Јер, било је свакаквих прохтева. Родитељи су желели својој деци да дају име Д, Т, Ц, 89, Поноћни шардоне, Риба и кромпирићи... Сва је прилика да новозеландске власти желе да врате углед, будући да су пре само неколико година дозволили да једна девојчица добије име Number 16 Bus Shelter (Станица аутобуса 16).

                                                 МАРА И ДОНА

         
 
Поклоници фудбала увек нађу начина да свету покажу колико је јака њихова страст према најважнијој споредној ствари на свету. Тако је један обожавалац Дијега Марадоне из Буенос Ајреса, који је недавно добио две кћерке-близнакиње, видео то као прилику да се на посебан начин одужи свом фудбалском идолу.
„Одувек сам то желео”, рекао је двадесетдеветогодишњи Валтер Ротундо новинарима. „Најзад ми се указала прилика! Пресрећан сам!”
Шта је то желео господин Ротундо?
Кад већ није добио сина да му да име Дијего, кћеркице је назвао Мара и Дона, заједно – Марадона. Тврди да је то израз захвалности за голове које је Марадона својевремено давао Енглезима који Ротунду посебно иду на живце. Мајка девојчица, Валтерова супруга, као што може да се наслути, није имала право гласа при избору имена.


                                     БЕНГ-БЕНГ, ШПРИЦ-ШПРИЦ!

Млада жена напила се на свадбеном весељу у Охају (САД). Ништа необично. Често се дешавају такве ствари. Важно је да је невеста била трезна!
Ипак, нешто необично догодило се после пијанства поменуте даме. Наиме, неко од званица пријавио је да госпођа Стефани Робисет прави недоличну гужву. Да се свађа с мужем и руши све око себе. Позвано је обезбеђење. Стефани се најпре опирала. Будући ненаоружана, у једном тренутку изненадила је чуваре реда тако што је откопчала кошуљу, из грудњака извадила дојку и млеком попрскала лица двојице потпуно пренеражених, иначе наоружаних људи. Касније се испоставило да госпођа Стефани има тромесечну бебу коју доји.





Илустровао: 
Душко С. Стефановић
број: