Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ма шта кажеш



                            СТАРИЈИ РОДИТЕЉИ, ДЕЦА МУЗИЧАРИ



                   Жил Масне                                                                           Роберт Шуман

Занимљиви подаци говоре о генетском, односно породичном наслеђу познатих композитора. Јохан Себастијан Бах (1685–1750) био је осмо и последње дете у породици Амброзијуса Баха. Рихард Вагнер (1813–1883) био је девето и такође последње дете. Моцарт (1756–1791) последње од седморо. Роберт Шуман (1810–1856) пето дете. Франц Шуберт (1797–1828) чак дванаесто од четрнаесторо. Жил Масне (1842–1912) био је двадесет прво дете! Из тога би се могло закључити да се потомци зрелих родитеља посвећују музици. Или, да се они на које родитељи више не обраћају толико пажњу као на прворођене налазе уточиште у музици.


                 Волфганг Амадеус Моцарт                                                       Франц Шуберт
 

                                                 СТРПЉИВИ ДЕКА

Хенри Морело из САД има осамдесет четири године. Већ је помало забораван, мада и даље вози аутомобил. И тако се колима упутио у Феникс, погрешио излаз с аутопута и завршио у пустињи. Кад је схватио да се изгубио на неком споредном путељку у недођији, није допустио да га обузме паника. Пала је ноћ и био је ужасно жедан. Шта да ради да би преживео? Сетио се да је недавно напунио мали резервоар за воду за ветробранско стакло. Извадио га је и штедљиво пијуцкао воду, цедећи је кроз марамицу. Покрио се итисонима, брисачима за ноге, како се преко ноћи не би смрзао. Знао је да ће неко од чланова породице приметити његов нестанак. Тако је и било.


                                   УМЕТНОСТ, ЈАЈА И ФУДБАЛЕРИ



Када би кинеског сликара Ванг Хуапинга питали да ли више воли уметност или фудбал, нашао би се на муци. Јер, од најранијег детињства Ванг је страствени поклоник фудбала. Не може да замисли живот без својих јунака Месија, Бекама, Чићорита, Рунија и осталих. Зато је одлучио да ове године приреди посебну изложбу. Изложбу портрета најбољих фудбалера света.
Поставка је привукла огромну пажњу, не само зато што и Кинези воле фудбал, већ зато што је Ванг Хуапинг насликао стотинак портрета на – кокошијим јајима! Тврди да то није био нимало лак посао. Прво, кора може да се сломи. Затим, ваља радити врло танком четкицом како би мајушни лик био веран оригиналу. Ипак, чини се да је изложба била пун погодак. Планула су чак три картона јаја с ликовима фудбалера.



                                   ПОДРШКА ЈЕДНЕ СВАСТИКЕ

Патриција Сасо из Милана веома је поносна на свог зета Ђулијана Пизапију (1949), адвоката и писца. Она је, баш као и добар део њених суграђана, убеђена да ће Ђулијано бити одличан нови градоначелник Милана. Управо за време општинских избора Патриција је хтела да својим лепим изгледом увелича зетов успех. Толико је била узбуђена због свега да је на путу до фризерског салона, где је требало да се улепша, колима улетела (сопственом кривицом!) право у један излог у центру.
Као што је могло да се наслути, новинари су једва дочекали да напишу нешто о овом догађају: свастика будућег градоначелника већ почела да руши град... и слично. Још су била смешнија Патрицијина објашњења. Наиме, госпођа је изјавила да је била врло узбуђена због успеха свог зета, те је одлучила да га представља у најбољем светлу. За почетак, да оде код фризера. Нажалост, изневерио је аутоматски мењач на аутомобилу. Тако је и полетела у излог. Срећом, није никога згазила ни на тротоару ни у продавници. Шта јој је на све то рекао зет, остаће тајна.


                                        ЈЕДНА ДАМА ЈЕ САМА


Елси Ајлер заиста је усамљена дама. У то нема сумње. У ствари, не би могло да буде. Јер, Елси је једина становница градића у коме живи. Прилично необично, зар не? Никога нема да јој дође на кафу, нити ресторана где би могла да сврати да попије чај и размени неку реч. Укратко, она нема баш никога с киме би могла да поразговара и дружи се. Већину дана у години проводи у потпуној самоћи...
Ето, такав је Елсин живот у месташцу Монови, у Небраски, САД. Из године у годину овај градић полако се празнио. Становници су га напуштали у потрази за послом. Кад је добар део житеља отишао, одселили су се и власници кафеа, самопослуга... Остала је само Елси Ајлер. Тврди да ће у породичној кући остати до краја живота. Иако сама живи у пустом граду, ничега се не плаши.



                                 ТРАЖИ СЕ ШАЉИВЏИЈА

Телефони у полицијској станици у Винчестеру, граду у округу Хемпшир, полако су се усијавали. Мноштво људи јављало је да је у пољу, у предграђу ове енглеске варошице, опажен тигар. Схвативши овај позив веома озбиљно, полицајци су брже-боље кренули у акцију. Док се једна група упутила теретним возилом, друга се већ укрцавала у хеликоптер. Сместа је обавештена и управа зоолошког врта Марвел, јер су сви веровали да се ради о њиховој дивљој мачки, која је некако успела да побегне из кавеза. Не зна се како су се сви осећали кад су схватили да је неко успео да их намагарчи. Наиме, убрзо се испоставило, неко је у пољу оставио играчку тигра, додуше у природној величини.



број:
gfad
Слика корисника gfad's
User offline. Last seen 12 years 38 недеља  ago. Није присутан
Придружио се: 06/07/2011
Classical style snow boots
Classical style snow boots designed Ugg Boots Sale simple style, exquisite qualitative feeling material dry your feet, no matter Ugg Boots UK collocation with skirts or trousers, can offer you leisure and Ugg Classic Tall Boots fashion. Stitching design ultra soft snow short boots bring luxury comfortable and Classic Ugg Tall Boots elegant nobility can beautify your image again.