Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ма шта кажеш





РЕПАТИ КРИМИНАЛАЦ

Полиција из округа Оклахома издала је потерницу: трага се за опасним криминалцем који је последњих неколико недеља озбиљно оштетио неколико полицијских аутомобила. На потерници се, уз фотографију, наглашава да је реч о разбојнику смеђе длаке, сивкастосмеђих очију, висине између тринаест и осамнаест центиметара. Да? Можда нисмо нагласили да се заправо тражи једна веверица. То репато створење, како објашњава шериф, сачека да никога нема у колима, скочи с дрвета на хаубу и онда се завуче до мотора где ужива да грицка каблове, пластичне делове. До сада је направила штету од око хиљаду долара. Ко примети криминалца, моли се да сместа обавести полицију. Следи и награда. Наравно, представници закона објаснили су да се веверици ништа неће догодити. Чим је ухвате, однеће је у неки зоолошки врт.

КОСТИМ ЈЕ
И ЗА ПЛИВАЊЕ


У градовима широм Сједињених Америчких Држава на великим рекламним плакатима с модним одевним новитетима за пролеће–лето 2005. године нашли су се и они са женским купаћим костимима. Мудре главе задужене за рекламу и продају потрудиле су се и да их различито осмисле, посебно једну која је одмах пала у очи. Реч је о колажу црно-белих фотографија две девојке – једне из педесетих година прошлог века и друге из данашњих дана и натписа који их прати.
Испод старинске слике писало је
„За сликање”, а испод оне из наших дана
„И за пливање”.
  Необична реклама побудила је             велику радозналост и покренула лавину питања шта значи порука. Одговор је убрзо објављен у многим листовима, међу којима су и „Њујорк тајмс” и „Лос Анђелес тајмс”. На слици из педесетих година, тачније 1955, била је извесна госпођица Аделина Мери, која се сликала тачно 4300 пута у разним купаћим костимима за многе новине, па и ова два листа, али која, како се касније утврдило, уопште није знала да плива. Друга дама у купаћем костиму, како порука и говори, уме и да га понесе, али и да га скваси пливајући.


ЈЕЗЕРО
НЕСТАЈЕ


Према сазнању научника, површина Каспијског језера, највећег сланог језера на Земљи, године 1935. износила је
око 420.000 квадратних километара,
а данас није већа од 371.000 квадратних километара. Испарење и исушење
језера није донело
само смањење површине воде,
већ је допринело и
смањењу врста и броја риба у њему.



МИРИСИ ЗА ВАМПИРЕ?

Бочице садрже течност која, на први поглед, има метални сјај. Купују се у комплету од четири или појединачно. Заинтересовани имају избор: А, Б, АБ или О. Свако ко је помислио да се ради о крвним групама, био је у праву. Наиме, на недавно одржаном Сајму козметике у Милану један италијански произвођач појавио се с овим необичним парфемима који би, бар тако наглашавају, требало да миришу на крв. Пошто се каже да свака роба нађе свог купца, верује се да ће и ови, најблаже речено, необични мириси, у бочицама од четрдесет милилитара, с пипетом, убрзо постати веома тражени. Вампири већ трљају руке.
                           


УСПАВАНИ ГЛЕДАЛАЦ

Александар Дима син једном је у позоришту, приликом извођења дела његовог колеге Сумеа, приметио неког уснулог гледаоца. Показао је аутору тог гледаоца и у шали му рекао:
„Видиш ли оног сиромаха који спава? То је последица утиска који је код њега изазвало твоје дело.”
Идућег дана у истом позоришту изводили су Димину комедију. Он је стајао крај улаза у партеру и гледао по дворани. У једном тренутку неко га је потапшао по рамену. Био је то Суме који је, показујући на човека што је недалеко од њих мирно спавао, злобно рекао:
„Погледај, драги Дима, и приликом извођења твојих комедија може слатко да се спава!”
Дима син му није остао дужан:
„Вараш се, пријатељу, ово је синоћњи гледалац који се још није пробудио”



(НЕ)ЗАШТИЋЕН


Тешко је поверовати да је Мали Тим изазвао такво занимање у зоолошком врту Вајпснејд у британском округу Бедфордшир. Колико је мали, види се на фотографији, јер је снимљен како (се) гура са зрном грожђа. Мали Тим припада врсти Клајманових или египатских корњача (Testudo kleinmanni) које су на списку угрожених врста. Имао је срећу да су га, заједно с још неколико сродника, приметили граничари и одузели неименованом криминалцу који је покушао да корњаче илегално изнесе из земље. Мали Тим је, шале се у врту, постао велики херој.


број:
Romney2010 (not verified)
Слика корисника Romney2010's
Hoffman
wedding dresses with short sleeves Knee length dress is the one covering knee. cheap cocktail dresses Since the expressing goes, "time - gold," specially now when numerous items to arrange your initial household vacation party dress, which must be at the best degree. blue club dress Mini skirt is above the knee. They are considered sexy and flirty style. prom dresses for plus sizes So look for, bridesmaid dresses online possiblyRorschach without his mask (see gallery). There are probably many of you that were Rorschach for Halloween last year bridal dresses cheap , myself included prom gowns for less . black junior bridesmaid dresses We all gojump on what all the new fan boys will be this year.