Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ма шта кажеш




НЕ БРЖЕ ОД ЖИВОТА

Чак и у земљама у којима возачи поштују саобраћајне прописе, увек има оних који уживају да притисну папучицу гаса и, посебно на аутопутевима с више трака, прекораче дозвољену брзину. Власти Фрибурга, области у западној Швајцарској, на све начине покушавају да утичу на свест возача и предоче им опасности које вребају на друмовима. Слично песми „Не брже од живота”, црногорске групе „Монтенигерси”, којом је после трагедије једног од њених чланова, настала кампања против (само)убилачке вожње, и у Фрибургу је смишљена крилатица „Успори, куд журиш?” Полицајци су дошли на необичну замисао. Покрај пута, који пресеца нека насељена места, по неколико сати недељно стоји бели анђео и маше крилима. Наравно, ради се о брадатом глумцу, обученом у бело, с великим крилима закаченим на леђима, у која је уграђен одговарајући механизам. Још се не зна да ли ће анђео повољно утицати на свест возача и нагнати их да заиста успоре.

СРЕЋНИ ГОСПОДИН ВОНГ

На таласу прича о осећању страха од природних непогода, смака света, стигла је и прича из Сједињених Америчких Држава. Тамо су, наиме, покушали да нађу најсрећнијег човека. Онога који се не плаши ничега, па ни судњег дана. Најсрећнији се зове Алвин Вонг, има 69 година и живи на Хавајима. Кинеског је порекла, ожењен је и има децу. Годишње зарађује око сто двадесет хиљада долара. Висок метар и седамдесет осам центиметара, господин Вонг живи са супругом у Хонолулуу. На замисао да у времену стрепње и страха од губитка посла и неизвесне будућности потраже најсрећнијег човека, дошли су уредници „Њујорк тајмса”. Затражили су помоћ од чувеног института за истраживања „Галуп”. Током три године, испитујући сваког дана око хиљаду становника САД, пратили су њихово расположење… Одговоре су обрађивали уз посебан програм, способан да измери здравствено и душевно стање испитаника.
Осим што се избор напослетку сузио на срећног господина Вонга, трогодишња истраживања донела су и друге податке. Да су мушкарци током 2010. године били срећнији од жена. Да старији људи више уживају у животу од младих! Кад су уредници „Њујорк тајмса” саопштили господину Алвину Вонгу да је изабран за најсрећнијег човека САД, он се само насмејао и рекао: „Моја животна филозофија је следећа – ако ниси у стању да се смејеш сопственим глупостима и грешкама, живот може стварно да ти се претвори у пакао”.



ИЗДАЈНИЧКА ФРИЗУРА


Фотографија двадесетједногодишњег Дејвида Дејвиса из Станфорда, у Великој Британији, остаће упамћена као једна од најзанимљивијих у британској полицијској архиви. Слика приказује младића бујне коврџаве косе обријане само с једне стране. Односно, допола. Како се то догодило?
Док га је мајстор шишао, Дејвид је слушао шта говори човек који је седео у другој фризерској столици. То што је непознати господин говорио ужасно га је нервирало. Уместо да почне расправу, Дејвид је изненада устао са столице и напао га! Полиција и кола хитне помоћи убрзо су стигли. Нападнути је одвезен у болницу, а Дејвид је са допола ошишаном косом излетео из бербернице. Мислио је да га полицајци неће стићи. Међутим, било га је лако наћи упркос гужви на улицама. Као што може да се наслути, одала га је фризура.



ШТАЛА У КОНЗЕРВИ



Људи се често присећају догађаја из прошлости, али понекад с носталгијом призивају и давно заборављене мирисе из безбрижних дана детињства. Имајући то на уму, Данијела Дорер досетила се да у металне кутије пакује нешто што је наизглед немогуће „заробити” – стајски мирис. Тако је ова становница баварског села Адлкофена заправо назвала онај непријатни мирис који испуштају краве. Иако се можда чинио као неподношљив смрад, он је временом за многе очигледно прерастао у нешто што им буди лепе успомене. Наиме, на изненађење Данијеле Дорер настала је права помама за крављим „издувним ветровима”. Довољно је да човек отвори поклопац, конзерву принесе носу и препознатљив воњ разлије се чулом мириса. Наравно, Данијела се побринула да посебна тканина унутар конзерве буде натопљена хемијским састојцима који подражавају стајски мирис, тако да је власник сигуран да ће дуже време моћи да га осећа. Пошто је њена прва конзерва из природе доживела неочекиван успех, посебно у Немачкој и Аустрији, Данијела Дорер припрема нова конзервисана изненађења, мирисе коња, свиња, балеге, сена.


ПИСМЕНИ ИЗ ЧАРОБЊАШТВА

Свету је неопходна званична школа у којој ће се савладавати тајне чаробњаштва. Тако је одлучио самозвани маг који је себи наденуо уметничко име Оберон Зел-Равенхарт. Овај шездесетосмогодишњак из калифорнијског града Катоти тврди да се, много пре него што се појавила прва књига о Харију Потеру (1997), из пера британске списатељице Џоане Кетлин Роулинг (рођена 1965), бавио тајнама различитих видова чаробњаштва. Равенхарт ће, заједно са супругом, ускоро отворити Академију чаробњачких наука, како тврди, прву такве врсте у свету. Уз помоћ одабраних професора, брачни пар Равенхарт ће студентима понудити подучавање тајних вештина из шеснаест различитих чаробњачких дисциплина, између осталог: бацање чини, основе алхемије и справљања најразноврснијих магичних напитака, тајни језик појединих животиња. Иначе, овај амерички маг први пут је скренуо пажњу на себе осамдесетих година прошлог века кад је, са супругом која тврди да је вештица и себе зове Јутарњом зором, одгајио првог једнорога. Радило се заправо о генетски „прерађеном” јарцу који је, уместо два, имао на врху главе само један рог. Оберон Зел-Равенхарт и Јутарња зора су с тим наводним једнорогом обишли читаву Америку.




НОЋАС
ИЛИ
НИКАД


Славни енглески песник Бајрон (1788–1824) заљубио у се Венецији у лепу грофицу. Једне вечери он је усред разговора извукао празну цедуљу и на њој написао неколико речи. Цедуљу је затим превио и смело ставио пред грофицу која је управо тада говорила. Она је, не збунивши се, узела усред разговора, прочитала, прецепила надвоје: једну половину је поцепала у комадиће, а другу пресавијену вратила песнику.
Бајрон је на цедуљи записао: „Ноћас или никад.” Нажалост, никад се није сазнало који је део цедуље грофица вратила као одговор.


ДИКЕНСОВО
ВИЂЕЊЕ
ШАХА


Једном су чувеног
енглеског писца
Чарлса Дикенса (1812–1870)
питали шта мисли о шаху.
После кратког размишљања,
одговорио је:
„Шах је игра
која тражи сувише разума,
а за разум у њој
има сувише игре”.



број:
gfad
Слика корисника gfad's
User offline. Last seen 12 years 1 недеље ago. Није присутан
Придружио се: 06/07/2011
The French brand Moncler Vest
The French brand Moncler Vest Men has been Moncler Jackets Sale launched Autumn Winter new products this year, it can be seen that Moncler Jackets UK the brand add common national elements to sweater, gloves, ski cap, good design Moncler Coats Men aesthetic concepts; The material of course let fans rest assured, high heat preservation degrees and Moncler Coats Sale light experience make you there is no longer feel burdensome.