Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ма шта кажеш



КО ЋЕ НАЈРУЖНИЈЕГ?
   Аг, двогодишњи мешанац, проглашен је прошле године за најружнијег пса у Великој Британији. Има спљоштену њушку, буљаве очи и истурену доњу вилицу. Један очњак му стално вири... Није баш ни нарочито грађен, а и длака му је никаква... Уосталом, име Аг само је скраћеница од агли (ugly), што на енглеском језику значи ружно, односно ружан.
   Прочитавши у новинама причу о најружнијем британском псу, тридесетпетогодишња (лепа) болничарка Ејприл Паркер сажалила се над његовом судбином и одлучила да усвоји Ага. Њену одлуку радосно су прихватиле кћерке Скај и Џесмин које су срећне што су најзад добиле кућног љубимца. Тврде да им је пас сладак и леп. Зато су му промениле име. Не зове се више Аг него Даг.


ТРИ НА ЈЕДНОГ


 
Човек је покушао да украде шешир у једној кинеској продавници у италијанском граду Ливорну. Продавачица је на тренутак отишла у магацин да донесе робу, а продавници су остале њене две кћерке, девојчице од десет и шеснаест година. Млађа је одмах приметила шта се дешава и то дошапнула сестри која је, раширивши руке и недвосмислено дајући до знања лопову да га неће пустити да изађе, испречила се на вратима као укопана. Човек је снажно ударио и она је пала. Млађа сестра је вриснула и почела да дозива помоћ. Мајка је схватила да су деца у опасности и дотрчала. Попут тигра бацила се на лопова. У међувремену је млађа девојчица дошла до врата и закључала их. Тако су сачекали полицију. Одважна мама и њене још одважније кћерке лопова су предале карабињерима.


НАЈМЛАЂА
БАКА

Једна двадесеттрогодишња Румунка која живи у Великој Британији ових дана је постала бака. Верује се да је Рифика Станеску за сада једна од најмлађих бака на свету. Иначе, она је кћерку родила у дванаестој години. Уосталом, због тога је и побегла од куће дошавши из Букурешта у Лондон. Мислила је да ће њена кћерка имати безбрижније детињство. Међутим, десило се супротно. Кћерка је још раније постала мајка. Већ у једанаестој.

-----------------------------------------------------------------------------------

КЊАЗ
И УЛИЗИЦЕ


Око политичких првака или владара увек су се налазиле разне улизице и подрепаши. Тако је било и у доба књаза Милоша (1780–1860), али он је овакве људе добро познавао и уочавао. Једном, у разговору с њима, књаз сасвим озбиљно упита:
– Видите ли оног магарца?
– Видимо! – повичу они углас.
– Тај магарац – настави Милош – то сам ја.
Неке улизице се насмејаше, а они лицемернији побунише:
– Та неће бити, господару!
– Јесте, јесте! – настави књаз. – А видите ли оне мушице што му око репа лете?
– Видимо! – сложно одговорише улизице.
– Е, те мушице... то сте ви! – рече Милош и презриво се насмеја.



УПУТСТВО
ЗА
БУЂЕЊЕ


Познати француски
књижевник Тристан Бернар (1866–1947) био је велики поспанац
па је муку мучио када
је требало рано да устане.
Једном је баш морао
да порани па јесобарици рекао:
– Елза, сутра имам један важан састанак. Пробудите ме у седам. Али ако у осам не будем на ногама, не будите ме до поднева.



РОДИТЕЉИ
И
ХРАНА


Славни италијански тенор Енрико Карузо
(1873–1921) био је познат и по великој љубави
према италијанској кухињи.
Кад му је један колега то замерио,
он му је овако одговорио:
– Драги господине, ја ценим и поврх свега
волим кухињу својих родитеља.
Ви, очигледно, не схватате шта су родитељи
или шта је добра храна.



Илустровао: 
Стефан Мркић
број: