Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ma šta kažešТУЖБА ЗБОГ БОРА
„Требало би свакако да учиниш нешто с тим својим борама! Иди нека ти убризгају ботокс!” Ово је, наводно, изговорио један од уредника Би-Би-Сија новинарки која је водила програм „Countrylife”. Будући да се није обазирала на уредничке савете, убрзо је „склоњена” с програма. Није изгубила посао, међутим, више јој није било допуштено да се појављује пред гледалиштем.


Новинарка је одлучила да тужи Би-Би-Си због полне дискриминације. На суду је изјавила да су је девет месеци пре уклањања с програма уредници упозоравали и претили да учини нешто са својим борама. Одбила је. Али је добила судски спор.


ЦРНИ УТОРАК
Уторак је заправо најгори дан у недељи. И за ђаке и за запослене. А не понедељак, као што се донедавно мислило. Британски истраживачи, психолози и статистичари дошли су до закључка да врхунац незадовољства, такозваног стреса, погађа ученике, студенте и запослене људе око једанаест сати пре подне – уторком.
Оглед је обухватио више од двадесет хиљада Британаца. Испоставило се да осећање потиштености ђаке и студенте обузима недељом увече, али оно нестаје у понедељак, кад се сви окупе на заједничком задатку. У ствари, понедељком се и не ради тако много. Сви препричавају шта су радили током суботе и недеље, прегледају друштвене мреже на Интернету... Већ у понедељак увече постаје јасно да ће у уторак стићи прави посао: писмене вежбе, испитивања, гомила задатака. Осим што уторком има посла преко главе, човек је свестан шта све треба да уради до петка. Психолози препоручују да у борби против „црног уторка” пре свега користимо вежбе дисања. То бар не одузима много времена учењу и раду.


ДАН ТОАЛЕТА
После светског Дана љубазности (13. новембар), недавно је обележен и светски Дан тоалета. За обележавање тог празника проглашен је 19. новембар. Одакле потиче замисао да баш 19. новембар буде Дан тоалета? Из Француске, земље чувене управо по јавним писоарима.


„То је прилика да се једног дана у години сви сетимо да две и по милијарде људи у свету нема тоалет због сиромаштва, недостатка воде и канализације”, изјавио је представник познатог француског произвођача тоалета. А због недостатка тоалета нарушено је и здравље становника планете. Зато, 19. новембра сваке године, кад кренемо у тоалет, макар размишљајмо о тим тужним чињеницама.


Илустровао: 
Стефан Мркић
број: