Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ма шта кажеш


МОЛИТВА ПРОТИВ КУПОВИНЕ

Молитву против страсти за куповином недавно је објавио дон Михаел Пирпамер, парох у месташцу Сан Мартино на северу Италије.
„Драге супруге, чувајте се да вас не обузме грозница куповине, а ви, мужеви, избегавајте да гледате туђе жене упоређујући их с ликом и стасом својих супруга”, каже се у тексту који је, уз молитву, објављен у парохијском листу. Занимљиво је да објављивање „противкупохоличарске” молитве није наишло на разумевање верника у Сан Мартину.


СВИ КОПИРАЈУ МЕНДИ

Кад Кинези нешто раде, то чине у великом броју. Готово непозната велшка сликарка и вајарка Менди Вилкинсон савремена је уметница коју данас највише копирају у свету. Наиме, њена дела допала су се кинеским трговцима који су одлучили да од њих створе „оригиналне репродукције”, односно копије. Убрзо су уметничка дела госпође Вилкинсон постала хит у Кини. Хиљаде и хиљаде кинеских сликара копира Мендине слике које сада круже светом у много већем броју.


ТАЈНЕ РЕЧНОГ ДНА

Протекле тридесет три године Антони Пирсон, становник британске престонице, бавио се истраживањем дна реке Темзе, сакупљајући бачене предмете, ствари које је река донела до самог средишта града. Сада је решио да оде у пензију. Сматра да је превише стар за тако напоран посао.
У ронилачком оделу, најчешће с детектором за метал, данас седамдесетшестогодишњак, Пирсон је вадио занимљиве предмете које је поклонио музеју у Лондону. На речном дну Ентони је налазио и врло скупоцене предмете. Његова збирка процењује се на стотине хиљада фунти.



ПИТОН ЈЕ ПИТОМ!

Дошавши увече с посла, тридесетогодишњи Ђулио Ломбарди из Милана најпре је отишао да пољуби децу већ спремну за спавање. Прочитао им је причу, а онда отишао у кухињу. Намеравао је да себи припреми вечеру. Ту га је чекало изненађење: велики бели питон! Ђулио је био запрепашћен и уплашен, уосталом као и питон... Јер, чим је угледао човека, завукао се у полуотворену машину за прање посуђа! Ђулио је затворио врата и позвао ватрогасце који су убрзо ухватили питона и однели га у ветеринарску станицу.
Како се питон нашао на петом спрату вишеспратнице у Милану? Испоставило се да су гмизавца у стану кришом држале комшије са шестог спрата. Наравно, нико од станара зграде о томе није ништа знао. Комшије су тврдиле да је питон, наводно, врло питом.



НЕ УЗНЕМИРАВАЈ ТИГРОВЕ!

Власти Карнатаке, на југозападу Индије, одлучиле су да аутопут у том делу земље, дугачак више од хиљаду километара, ноћу буде затворен за саобраћај. Наиме, у тој области налази се резерват тигрова Бандипур а, према писању дневника „Times Of India”, возачи који ноћу јурцају путевима узнемиравају тигрове. Неки изузетни примерци ових животиња – којих је иначе све мањи број и прети им истребљење – нашли су се под точковима неопрезних возача, јер се ноћу возачи не обазиру на то да ли нека животиња прелази пут, већ само додају гас.

Илустровао: 
Драган Максимовић
број:
nameman
Слика корисника nameman's
User offline. Last seen 12 years 23 недеља ago. Није присутан
Придружио се: 20/10/2011
Ugg
Achieve constant classic Ugg Boots to let them knowwell how you appetite the signs to be done. This would achieve them do the ceremony inshort term.If for classic you acceptance absitively to get theservices Cheap Uggs For Sale of a signcompany Jacksonville FLhas for yourbusiness advertising, again the banderole that they would be installingshould be placed on a credible above to Uggs Outlet Online acquire -to-be admirers todetermine what affectionate of business you are offering. Also, you may address it at adistance, to accustom your business or products. Alfresco banderole signs ugg classic mini are oneof the best accessible acclimation and simple agency to enhance your business in theoutdoor marketplace. Accepting alfresco banderole signs will accouterment UGG Kids Boots
for all your outdoorpromotional requirements. These would attraction and activate acclimation for yourbusiness. You may try added accessible affirmation online autograph that are fit Uggs Outlet Online for yourbusiness style...