Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Забавников ЗОО


ВАУ-ВАУРеч је о програму на кабловској телевизији у потпуности посвећеном псима који живе у кући или стану

удимо искрени: већина оних који живе са кућним љубимцима, не успева да буде доследна у васпитавању мезимаца. Осим изузетака који могу да буду и врло немилосрдни према недужним животињама. Али, мажење, увлачење у кревет и разноразне посластице, у већини случајева, као да се подразумевају. Неки су отишли чак и даље! Наиме, један од најновијих изума јесте телевизија за псе. Јер, власници пса, упркос великој љубави коју наводно осећају према својим љубимцима, не стижу да им посвете довољно времена. Као уосталом ни деци. Ту се онда појављује телевизија испоставља као драгоцена направа.  


   
   Један од најновијих изума долази из
Сједињених Америчких Држава и зове се „Dog TV” (Псећа телевизија). Реч је о програму на кабловској телевизији у потпуности посвећеном псима који живе у кући или у стану. Садржај програма осмислили су угледни ветеринари различитих специјализација. Разуме се, неки од њих су и психотерапеути за кучиће.  И да неко не би помислио да је реч о емисијама намењеним власницима у којима их дресер учи шта им ваља чинити, „Dog TV” програм је намењен искључиво псима. Онима који воле да гледају телевизију. Или ће, силом прилика, заволети.

             

   Прво што ће пасти у очи ономе који гледа програм „Dog TV” јесу боје. Оне су прилагођене псећем виду и другачије су од оних на које смо ми (људи) навикли. И звуци се разликују. Неко би рекао да је то готово нечујна телевизија. То ми мислим
о! Али не и пси. Чују се тихи шумови нешто музике у додатак тек неколико речи. Свака емисија траје између три и шест минута, колико може да потраје пажња пса. Неке емисије служе за опуштање кућних љубимаца, друге пак побољшавају њихову пажњу и наводе их да се боље понашају. Поједине, „спортске”, служе да подстакну псе да трчкарају испред малих екрана. Ту пролећу лоптице с једне на другу страну, а они их тобоже хватају. По мишљењу стручњака, то су емисије које подстичу добро расположење паса. Посебно, ако газда није код куће, а куче самује.

                    

   „Dog TV” има велики број поклоника и гледалаца у САД. То нам открива бар неколико ствари. Да су програми, по свој прилици, добро осмишљени. Да је и кучиће могуће привићи да сате и сате проводе испред малих екрана и, напослетку, да је телевизијски програм често замена за право дружење. Докле ће ствари да се развијају у том смеру и шта све човек неће да измисли да би време трошио на јурење сопственог репа, можда врло брзо видети.
Аутор: 
M. O.
број: