Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Играјте се људи


Кућно светско првенство
светско првенствоПравила игре
У игри могу да учествују две или више особа. Сваки играч бира тим, црвени или црни, и бори се за извођење почетног ударца (бацањем коцкице). Игра се с две коцкице и само једном „лоптом” (неким дугметом или слично) која се ставља у центар терена (на број 20). Црвени тим прати црвене бројеве, црни – црне.
Играч који први игра баца две коцкице и сабира добијене бројеве од броја 20, стављајући „лопту” на добијени број. Кад му се догоди да стане на поље играча свог тима, поново баца коцкице и тако док не постигне гол, а то значи да дође до поља с бројем 40. Ако, међутим, пион падне на поље играча супротног тима, онда овај преузима игру и наставља на своју страну као што је претходно објашњено.
Терен је подељен на два дела: црвени и црни. Ако „лопта” падне у поље без играча, коцкице баца црвени ако је поље црвено, или црни, ако је поље црно. Ако током игре „лопта” падне у центар (број 20), коцкице баца играч супротног тима. Тим који постигне го поново ставља „лопту” у центар и први баца коцкице.
Ако се постигне више од 40 поена, лопта излази из терена и голман је враћа у игру на место које ће бити збир три бацања коцкица. Ако лопта падне на место центарфора (број 39), овај ће одиграти само једним бацањем једном коцкицом, и пролазећи кроз број 1 дати го. Бекови (број 37 и број 38) избациће „лопту” до тачке која је збир два бацања коцкица.
Утакмица се игра у два полувремена од по 10 минута. Тим који да већи број голова је победник. Ако је резултат нерешен, игра се продужетак од пет минута .

број: