Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ma šta kažeš                ТУШИРАЊЕ КАО ОПОМЕНАГрађани Мумбајa одлучили су да стану на пут непристојним суграђанима. Убудуће ће они који несмотрено уринирају на јавним местима бити кажњавани бесплатним туширањем из водених шмркова. Цистерна с водом, у којој су чланови покрета „Чиста Индија”, кружи овим градом и мотри на оне који се усуде да прекрше правила лепог понашања. Мото бораца за чисти Мумбај исписан на цистерни гласи: „Када ви престанете, престаћемо и ми”. У ограђеном делу камиона смештена је особа задужена за „туширање” склоних недоличном понашању. Пошто се ради о млазу из воденог топа, ово искуство за непристојне требало би да буде врло непријатно.

                 КАД ПАДОБРАН ЗАКАЖЕПодофицир перуанских ваздухопловних снага Амасифуен Гамара славиће убудуће још један рођендан. Њему се, током рутинске војне вежбе, изнад јужне области Арекипа није отворио падобран и он је почео да пада са 1524 метра висине. Водник Гамара искочио је из авиона, с поменуте висине, али ужад падобрана обмотала су му се око врата и он је изгубио свест. Лекари кажу да је право чудо што је тридесетједногодишњи младић преживео, али да им није јасно како, приликом пада, није сломио ниједну кост.

                            ПОШТО АЈФЕЛ?Чувени Ајфелов торањ и најупечатљивија знаменитост Париза продата је чак пет пута! Наиме, један од најуспешнијих превараната на свету Чех Виктор Лустиг, успео је толико пута да склопи сумњиви трговински споразум с америчким туристима. Због обмањивања лаковерних гонила га је полиција више десетина земаља. Иначе, торањ је продавао као „старо гвожђе”, издајући се купцима за високог званичника владе у Паризу, пошто је у новинама прочитао вест у којој се обелодањује да је национално благо Француске зрело за детаљнију оправку.Илустровао: 
Марица Кићушић
број: