Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ма шта кажеш


ЉУБАВ НА ТРЖИШТУ
У Пекингу је недавно отворен „Љубавни супермаркет” у коме самци могу да нађу партнера „по свом укусу” и остваре стабилну везу. Његови власници кажу да има доста заинтересованих и да посао одлично иде. Клијенти су обавезни да за учлањење плате три америчка долара, а онда могу да крену с претраживањем података и фотографија. Подаци о клијентима изложени су у дигиталним рамовима на зидовима супермаркета, а сваки поседује и лични идентификациони број. Творци пројекта кажу да је овакав начин упознавања бољи од онлајн сервиса где су могућа непријатна искуства. У „супермаркету” влада пријатељска атмосфера, па се и упознавање лакше одвија. Ово кинеско тржиште љубави до сада је успешно „спојило” више од педесет парова.


КОЊ ПРЕД БЕЛОМ КУЋОМ

Пре него што је постао председник Сједињених Америчких Држава, Закари Тејлор служио је у војсци четрдесет година. Учествовао је у рату с Великом Британијом, Рату црног сокола и Другом рату са Семинолама. Националну славу стекао је предводећи трупе у неколико одлучујућих битака током Америчко-мексичког рата. Иако није био заинтересован за политику, прихватио је да буде кандидат Виговске партије на изборима 1848. године, и тада је постао дванаести амерички председник. Међутим, занимљиво је да он није могао да се раздвоји од свог коња Старог Белка који га је верно служио за време ратова, па га је са собом повео у Белу кућу. Коњ је спавао на трави испред резиденције и брзо је постао миљеник туриста.БЛИСТАВИ ЦРНИ ОСМЕХ
У 16. и 17. веку у Енглеској је било модерно имати покварене, што тамније зубе. Каријес је био права благодет јер је оличавао богатство и друштвени углед. Ко је имао покварене зубе, значило је и да има новца за слаткише и раскош који је себи могло да приушти само племство. Да би се постигао овај „заносан” изглед, мушкарци су зубе премазивали мешавином направљеном од пепела, алуминијума, меда и неколико отровних састојака.


ДУХОВИ НА ПРОДАЈУ
Две стаклене ампуле у којима су наводно затворени духови преминулих недавно су продате на аукцији у Окланду, на Новом Зеланду. Купац који је желео да остане непознат потрошио је око хиљаду петсто евра – за обе душе. Аукцијској кући духове преминулих понудила је госпођа по имену Иви Вудбери. Она је духове који су јој годинама досађивали ухватила уз помоћ истеривача духова. По њеним речима, то није био нимало лак посао. Кад су их ипак уловили, затворили су их у апотекарске ампуле и запушили запушачима претходно умоченим у освећену водицу. Тако су их на известан начин – опили.


МАШИНА ЗА ПРАЊЕ ПАСА

Сви који имају пса знају колико је тешко окупати га. Потребно је изборити се са сиротом животињом која не подноси сапун и воду, а о сушењу и да не говоримо. Зато данас постоје машине за прање паса које су све омиљеније у Јапану. Ове посебне направе могу се купити у продавницама опреме за љубимце у Токију. Услуга кошта пет и по долара, а у цену улази прање шампоном, испирање водом и сушење феном. Цео поступак траје око пола сата. Изумитељ ове машине каже да пас у почетку може да буде уплашен, па је његов савет да стојите испред да види да га чекате, јер то делује умирујуће на њега.
Илустровао: 
Александар Сотировски
број: