Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ма шта кажеш





БАБИЦА НА СКИЈАМА

Једна данска бабица превалила је на скијама више од шест километара по мрклом мраку, како би стигла до породиље у сеоцету издвојеном од осталих насеља на острву Борнхолм. Чим је добила позив да је почео порођај, бабица је кренула на пут болничким возилом. Међутим, због великих снежних падавина, возило се заглавило, а она је знала да нема времена за губљење. У месту Тејн, на северу острва, позајмила је скије и кренула ка породиљиној кући. Успела је да стигне на време и помогне породиљи.
                                     
                                       ---------------------------                  

ЦРВЕНКАПА У АКЦИЈИ


У једну драгуљарницу у Нортхемптону, у Енглеској, недавно су упала четворица маскираних лопова. Јасно, њихова намера била је да опљачкају продавницу. Срећом, нису успели, о чему сведочи снимак камере.
Ево како се то догодило. Кад су упали у продавницу накита, пљачкаши су веровали да ће лако заплашити купце, уколико их уопште буде. Нису ни слутили да је један једини купац, госпођа у одмаклим годинама, опасан противник. Бакица омањег раста, у црвеном капуту, с црвеном марамом на глави, чим је видела шта се дешава, кренула је у бој против лопова.




Без обзира на то што су претили пиштољима, она је крадљивце ударала ташном најснажније што је могла. По глави, разуме се. Продавац је само забезекнуто посматрао. Бака је настављала да удара и виче на лопове. Видевши да не одустаје, они су се дали у бег. Испред драгуљарнице чекала су их три мотоцикла. Охрабрени бакином храброшћу, пролазници су такође почели да ударају неуспешне крадљивце. У међувремену су стигли и полицајци.


                                    -----------------------------

КОБАЈАГИ РОБОТ

Тридесеттрогодишња Стејси Чемпион ушла је у зграду поште у Минеаполису (САД) носећи у наручју умотани пакет. На њему је писала адреса примаоца, као и пошиљаоца. Госпођа је мирно платила двадесет два долара, колико је коштала поштарина. А онда је поштар приметио да се у пакету нешто мрда...



„Ах, није то ништа”, рекла је Стејси. „То је робот-играчка, поклон који шаљем сестрићу.”
Поштар је ипак био неповерљив и на пакету је спазио избушене рупице. Зашто би играчки био потребан кисеоник? Сместа је позвао инспектора који је одмах отворио кутију. Имао је шта да види: четворомесечно штене патуљастог шнауцера!
Да није било сумњичавог поштара, псић Гес свакако не би преживео путовање поштанским возом које га је чекало. Против госпође Чемпион подигнута је оптужница. Занимљиво је да је она тражила да јој пре него што изађе пред суд врате новац – двадесет два долара, колико је платила за слање пакета.



Илустровао: 
Стефан Мркић
број: