Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ma šta kažeš


РАЗВОД ЗБОГ НАДИМКА  
Када је видела под којим надимком супруг има уписан број њеног телефона у именику свог мобилног, једна госпођа из Саудијске Арабије одлучила је да поднесе тужбу за развод брака. Према писању дневног листа „Ватан“, све се догодило изненада. Госпођа је позвала мужа, али он се није јављао. У ствари, она је чула да звоњава заправо долази из куће - из спаваће собе. Тамо је, на сточићу поред кревета, стајао заборављен мужевљев телефон. На екранчићу телефона било је уписано име онога који зове... Међутим, није писало њено име... Писало је: Гвантанамо! Као што је познато, Гвантанамо је америчка поморска база – чувени затвор који се налази на истоку Кубе. Бесна као рис, госпођа је одмах позвала адвоката.

МИС БЕЗ КРОВА     
Педесет осмогодишња житељка Брисела проглашена је ових дана за „Мис без крова“, најлепшу особу међу онима који немају кров над главом нити стални посао, те живот дословце проводе на улици. „Мис БСМП“ (Без сталног места пребивалишта) изабрана је између десет бриселских бескућница различитих генерација. Конкурс је организовала градска социјална служба која ће, осим крова над главом, овој необичној лепотици понудити и посао.

ПОЛИЦИЈА СПАСАВА ЛОПОВЕ
Пошто су их изненадили трговци нафтом које су покушали да опљачкају, двојица лопова из Болцана у Италији недавно су кришом позвали полицију да их спаси са „места догађаја“. Наиме, касно увече, кренули су у крађу и провалили у двориште где су се налазиле цистерне с нафтом и бензином. Међутим, чим су ушли, имали су шта да виде: до зуба наоружане власнике који само што нису запуцали! Сакривши се иза једне цистерне, мобилним телефоном позвали су полицију уз повике: „Ухапсите нас, јер ће нас ови поубијати!“ Полиција је одмах дошла и заиста ухапсила лопове.



БОЉЕ ЈЕ У ЗАТВОРУ
Један становник предграђа Палерма на Сицилији одлучио се недавно на очајнички корак и отишао у полицијску станицу с молбом да га ухапсе и одведу у затвор.
Зашто је то учинио?
Да не би по цео дан седео у кући са женом!
Поменутог човека суд је осудио на годину дана кућног притвора због ситних крађа. Испоставило се да је казна за њега била престрога. Тачније, сувише строга била је његова жена. Цео дан је морао да слуша њене грдње и праскања. Стално су се свађали. Напослетку, не могавши више да издржи, човек је изашао из куће и упутио се право у станицу полиције. Ту је ухапшен због чињенице да је напустио кућни притвор. Суђење је убрзо поновљено. Узалуд је осуђеник молио да га пошаљу у затвор на одслужење казне. Поново је осуђен на кућни притвор. Код куће га је чекала – супруга.


Ззззззззззз...            
После низа перипетија, лопов је ипак успео да уђе у једну кућу у Милану. Разуме се, да би је опљачкао. Извео је то веома вешто тако да се аларм није ни огласио. Тумарајући по пространом дому непознатих власника, лопов је осетио како га је одједном обузео сан. Одлучио је да прилегне на који минут. Изабрао је тросед у дневној соби... Чинило му се да је ту најзгодније.
Када су полицајци дошли, неколико часова касније, он је и даље спавао у дневној соби где су га затекли и уплашени власници. Ухапшен је. Будући да није ништа украо, биће му суђено само за упад на приватни посед.


Илустровао: 
Драган Максимовић
број: