Пријава/Регистрација | Форум |Редакција |Претплата

Ma šta kažeš


БРИТАНЦИ НАЈРУЖНИЈИ?
Ако је веровати једном Интернет сајту, Британци могу да се уврсте у најружније људе на свету. Само један од осморице мушкараца и три од двадесет жена Енглеске узети су у разматрање. О чему се ради? У питању је сајт BeautifulPeople.com (Лепи људи) који је 2002. године основан у Данској. Откако је јесенас постао омиљен у свету, одбијено је милион и осамсто хиљада захтева људи који су на овај сајт покушали да се пријаве из сто деведесет земаља, а прихваћено је триста шездесет хиљада молби. На који начин се примају нови чланови? Свако ко је заинтересован може да приложи фотографију и кратку биографију. Наредних четрдесет осам сати чланови овог сајта већају и решавају да ли је кандидат довољно згодан и занимљив да би се уврстио у „Лепе људе” тако што кликну на: „Да, заиста згодан”, „Хм, да океј је”, „Хм, не баш”, „Не, нема шансе”.
Показало се да Швеђани (мушкарци) имају најбољи „пролаз” јер је, од свих пријављених, изабрано чак шездесет пет одсто, док су се Норвежанке показале као најизазовније – на сајту је одобрено чак седамдесет шест одсто молби припадница нежнијег пола из ове скандинавске земље. Од Енглеза су, по мишљењу „BeautifulPeople”, ружније само Рускиње јер је од свих захтева изгласано да четрдесет четири одсто жена из ове државе може да понесе титулу најлепше. Не постоје подаци за пријаве из наших крајева.



МАЈИЦЕ ЗА ПАРИЦЕ

Како зарадити новац не радећи практично ништа? Џејсон Седлер смислио је начин. Овај двадесетседмогодишњак, запослен у једној маркетиншкој кући на Флориди, дошао је на замисао да батали посао и претвори се у покретну рекламу. Поставио је сајт www.iyourshirt.com и понудио се да сваког дана носи мајицу с логом неког другог предузећа. Првог јануара 2009. године он је за ту услугу наплаћивао један долар, другог јануара – два долара, а 31. децембра цена је достигла 365 долара. Осим што би цео дан носио одговарајућу мајицу, обавезао се да тако обучен пошаље фотографије на „Flickr” и „YouTube”, два сајта позната по томе што прикупљају фотографије и видео записе различитих догађаја и појава широм планете. И сам је био изненађен како је његова замисао одлично прихваћена тако да је, кад су му били откупљени сви „термини”, био богатији за педесет хиљада долара. Наравно, Џејсон је у почетку носио мајице с натписима мањих предузећа, а временом се прочуо тако да су се за њега заинтересовала и већа. Док пишемо ову вест Џејсон Седлер већ је продао термине за 235 дана у 2010. години.

ХИТЛЕР? ФУДБАЛСКИ ТРЕНЕР!
Ко ли је био Адолф Хитлер?
Фудбалски тренер!
Како показују статистички подаци, тако мисли сваки двадесети ученик основних школа у Енглеској. У ствари, примећено је да тамошњи ђаци не знају готово ништа о два светска рата. Чак ни оно најосновније. Више од седамдесет одсто девојчица и дечака ипак зна ко је био Хитлер. Тринаест и по одсто сматра да је Хитлер био научник из 17. века. Нешто више од пет одсто написало је да је Адолф Хитлер тренер фудбалске репрезентације Немачке.



НАШИ РАЧУНАРИ НАЈЗАРАЖЕНИЈИ
Сваки десети рачунар у Србији заражен је неким вирусом – исход је истраживања које је спровела „Бизнис софтвер алијанса”. Реч је о организацији која прати пиратерију на светском тржишту. Овај податак сврстао је Србију на прво место у свету по „заражености” рачунара вирусима. На другом месту је Турска, а на трећем Бразил.


ВИСОКИ НАПОН ОКО ИГРАЛИШТА
Године 1957. готово све новине у свету пренеле су вест да је Фудбалски савез Аргентине донео одлуку да се приликом одигравања утакмица за државно првенство, и уопште свих важнијих међународних сусрета, игралиште обезбеди и огради жицом кроз коју ће пролазити струја високог напона. Ова одлука била је донета због озбиљних нереда и туча које су се одиграле за време последње утакмице за државно првенство.


КРОКОДИЛИ ВОЛЕ КИШУ
Град Дерби, смештен у обалном делу Северне територије Аустралије, дању је пун живота. Ноћу је много мирније, поготово у предграђима, нарочито после кише кад улице готово опусте. Тако је од немилог догађаја који је задесио двадесетдеветогодишњег Роберта Берија после кога се у новинама појавило упозорење полиције да се ноћу, после кише, не шета градом. Шта се десило?
Роберт Бери је једне вечери као и обично кренуо на своје касно, ноћно трчање. Крај у коме је живео иначе је био без густог саобраћаја, па је сигурним кораком трчао влажним тротоаром. Пролазећи поред канализационог отвора осетио је да му је нешто блокирало ногу. Окренуо се и у мраку назрео да његову патику зубима држи крокодил. Ужаснут призором, Роберт Бери је отресајући гмизавца с ноге заурлао дозивајући у помоћ. Баш кад га је још један усамљени тркач чуо и стигао до њега, крокодил је опустио чељуст и ослободио Беријеву ногу, а потом уронио у канализациони отвор и нестао.
Роберт Бери прошао је без озледа, али му се страх увукао у кости. Случај је пријавио полицији. Чувари реда замолили су грађане да не праве панику, јер крокодили само после великих киша знају да ишетају на улицу из канализационих отвора, али су их упозорили да ноћу не шетају градом.



„ТОПОЛИНОМ” ДО ДЕДА-МРАЗА

Из италијанског града Болцана, кроз Европу, према Финској ових дана креће необичан „конвој” који чине четири мала аутомобила. Њихов задатак је да стигну до Лапоније, односно града Рованиеми, и Деда-Мразу однесу писма која су написала деца. Реч је, наравно, о својеврсним наруџбеницама. У писмима су малишани дали одушка срцу и написали све оно што би највише волели да добију на поклон. Сва је прилика да ће им жеље бити испуњене, разуме се, уколико су тачно написали адресу. А да ли ће аутомобили стићи на одредиште? Јер, реч је о четири стара „тополина” – „фијата 500L” произведена још 1970. године... Ипак, за ову пустоловину која их води до снежних предела аутомобили су у потпуности обновљени, опремљени за путовање по леду и снегу. Сумње нема, Деда Мраз ће бити силно изненађен кад пред собом угледа четири „топoлина”. Можда и више него да је угледао дрвене санке с ирвасима.

број: