novi broj

 


www.politikin-zabavnik.rs











svet kompjutera

viva baner

ilustrovana politika



 


GOZBA U KUPATILU
Greška vodoinstalatera tokom festivala grožđa u Marinu, u Italiji, dovela je prošle godine do neviđenog razočaranja priređivača ali i prisutnih kad je, umesto belog vina, iz fontana počela da ističe obična voda. Štaviše, prisutni su bili toliko besni da su jedno vreme pretili da će se grubo obračunati s priređivačima zbog teške sramote i kršenja višedecenijskog običaja. No, nisu svi očajavali. Nekoliko vlasnika obližnjih kuća mislilo je da im se bog nasmešio pošto su dva dana iz slavina pili besplatno vino

OD MITA DO ISTINE

U početku sve je izgledalo kao lovačka priča, međutim, lovačko društvo u Vermontu prijavilo je slučaj lovca koji je nedozvoljeno odstrelio lane, a onda pokušao da ga prikaže kao odraslu jedinku. Naime, sa sobom je u lov poneo trofejne rogove odraslog jelena i pomoću superlepka zalepio ih na glavu odstreljenog laneta. Čuvari su se isprva našli u čudu. „Jelen” im je izgledao pomalo sićušan, a imao je nestvarno velike i krive rogove. Na kraju, lukavi lovac ipak je završio u zatvoru .


ŠTA TO BEŠE TAJNA?
Američka služba za nuklearnu bezbednost najavila je prošlog meseca da će odložiti program za remont trideset godina starih raketa tipa „trajdent” jer se više niko ne seća kako se izrađuje jedan od ključnih delova rakete. Posle dugog i temeljnog ispitivanja zaključili su da je rakete nemoguće kopirati jer su svi stručnjaci koji su pre četvrt veka radili na projektu „Trajdent” odavno otišli u penziju ili rade za druga preduzeća. Jedan od čelnika agencije izjavio je ovim povodom: „To vam je kao kada Džejms Bond pročita uputstvo, a onda ga odmah spali.” Zanimljivo je da ova vest dolazi samo dva meseca nakon što je nemački ministar inostranih poslova izjavio da su tokom deset godina izgubljena 332 tajna dokumenta, od kojih su neka bila toliko tajna da se više niko ne seća šta je zapravo pisalo u njima .

LETI, LETI, STOGODIŠNjAK!
Džordž Mojsi, stanovnik Londona, napunio je pre nekoliko dana 98 godina. Taj svečani trenutak želeo je da obeleži na poseban način. Odlučio se da to bude – iskakanjem iz aviona uz pomoć padobrana! Naime, gospodin Mojsi počeo je odnedavno da se zanima za padobranstvo. Avion je na njegov rođendan leteo na visini od čak tri hiljade metara. Istini za volju, hrabri Džordž ipak je bio vezan za svog instruktora padobranca, za slučaj da mu pozli (što i ne bi bilo tako neobično imajući u vidu njegove godine). Ukratko: dekica se bezbedno spustio na obale Salzberija. Zanimljivo je da je leteo brzinom od 200 kilometara na čas. – Bilo je veoma zabavno – izjavio je posle sletanja. – Šteta što je tako kratko trajalo .


NEVINOST NA ITALIJANSKI NAČIN
Ispostavilo se da je obična šala postala trgovački hit. Naime, u italijanskom gradu Padovi odnedavno su se u prodaji pojavili pojasevi nevinosti. Čim se prvi našao u izlogu, kupci su počeli da zalaze u ovu prodavnicu predmeta od kože. Jednako zanimanje vlada i za ženske i zѕ muške modele. Ova srednjovekovna moda vratila se u Padovu pukom slučajnošću. Grupa mladića želela je da pokloni pojas nevinosti svom kolegi koji je posle višegodišnjeg studiranja najzad diplomirao. Od tog trenutka, počela je značajna potražnja uprkos ceni koja nije nimalo niska: 185 evra .


Ilustrovao Dragan Maksimović

Korak nazad
..