novi broj

 


www.politikin-zabavnik.rs











svet kompjutera

viva baner

ilustrovana politika



 


ГОЗБА У КУПАТИЛУ
Грешка водоинсталатера током фестивала грожђа у Марину, у Италији, довела је прошле године до невиђеног разочарања приређивача али и присутних кад је, уместо белог вина, из фонтана почела да истиче обична вода. Штавише, присутни су били толико бесни да су једно време претили да ће се грубо обрачунати с приређивачима због тешке срамоте и кршења вишедеценијског обичаја. Но, нису сви очајавали. Неколико власника оближњих кућа мислило је да им се бог насмешио пошто су два дана из славина пили бесплатно вино

ОД МИТА ДО ИСТИНЕ

У почетку све је изгледало као ловачка прича, међутим, ловачко друштво у Вермонту пријавило је случај ловца који је недозвољено одстрелио лане, а онда покушао да га прикаже као одраслу јединку. Наиме, са собом је у лов понео трофејне рогове одраслог јелена и помоћу суперлепка залепио их на главу одстрељеног ланета. Чувари су се испрва нашли у чуду. „Јелен” им је изгледао помало сићушан, а имао је нестварно велике и криве рогове. На крају, лукави ловац ипак је завршио у затвору .


ШТА ТО БЕШЕ ТАЈНА?
Америчка служба за нуклеарну безбедност најавила је прошлог месеца да ће одложити програм за ремонт тридесет година старих ракета типа „трајдент” јер се више нико не сећа како се израђује један од кључних делова ракете. После дугог и темељног испитивања закључили су да је ракете немогуће копирати јер су сви стручњаци који су пре четврт века радили на пројекту „Трајдент” одавно отишли у пензију или раде за друга предузећа. Један од челника агенције изјавио је овим поводом: „То вам је као када Џејмс Бонд прочита упутство, а онда га одмах спали.” Занимљиво је да ова вест долази само два месеца након што је немачки министар иностраних послова изјавио да су током десет година изгубљена 332 тајна документа, од којих су нека била толико тајна да се више нико не сећа шта је заправо писало у њима .

ЛЕТИ, ЛЕТИ, СТОГОДИШЊАК!
Џорџ Мојси, становник Лондона, напунио је пре неколико дана 98 година. Тај свечани тренутак желео је да обележи на посебан начин. Одлучио се да то буде – искакањем из авиона уз помоћ падобрана! Наиме, господин Мојси почео је однедавно да се занима за падобранство. Авион је на његов рођендан летео на висини од чак три хиљаде метара. Истини за вољу, храбри Џорџ ипак је био везан за свог инструктора падобранца, за случај да му позли (што и не би било тако необично имајући у виду његове године). Укратко: декица се безбедно спустио на обале Салзберија. Занимљиво је да је летео брзином од 200 километара на час. – Било је веома забавно – изјавио је после слетања. – Штета што је тако кратко трајало .


НЕВИНОСТ НА ИТАЛИЈАНСКИ НАЧИН
Испоставило се да је обична шала постала трговачки хит. Наиме, у италијанском граду Падови однедавно су се у продаји појавили појасеви невиности. Чим се први нашао у излогу, купци су почели да залазе у ову продавницу предмета од коже. Једнако занимање влада и за женске и зѕ мушке моделе. Ова средњовековна мода вратила се у Падову пуком случајношћу. Група младића желела је да поклони појас невиности свом колеги који је после вишегодишњег студирања најзад дипломирао. Од тог тренутка, почела је значајна потражња упркос цени која није нимало ниска: 185 евра .


Илустровао Драган Максимовић

Корак назад
..