novi broj

 


www.politikin-zabavnik.rs











svet kompjutera

viva baner

ilustrovana politika



 


ОЧЕРУПАНИ НОВИНАР
Британски новинар Џеј Рајнер, хроничар „Обзервера”, одлучио је да се подвргне потпуној (мушкој) депилацији у козметичком салону у Лондону. То је заправо био његов тајни новинарски задатак: да из прве руке опише како се осећају мушкарци који све чешће уклањају маље с тела (укључујући ноге, груди и задњицу). Новинар је изабрао најскупљи третман, под називом „Галаксија”. Ова пустоловина била је толико болна и упечатљива да ће је памтити до краја живота, написао је Рајнер у свом новинском извештају – репортажи .


ЗАЉУБЉЕНИ ВИРУС
Човек би могао да помисли да му је електронском поштом стигла честитка за Дан заљубљених од неког тајног обожаваоца или обожаватељке. Ништа од тога. Већ данима Интернетом кружи вирус чије је име свети Валентин. Електронско писмо личи на љубавну поруку за Дан заљубљених, а заправо је вирус који ће од вашег рачунара направити неку врсту уснуле, неупотребљиве справе. Ето како су се онима који славе овај међународни празник, а довољно су наивни да наседну на превару, поиграли људи чије намере немају никакве везе с љубавним осећањима.

СТАРИЦА КАМЕНОГ СРЦА

Одлазећи колима код фризера, једна непажљива седамдесетседмогодишња старица из Флориде оборила је возача мотоцикла. Није јој пало ни на крај памети да се заустави – јер је имала заказано фризирање! Мирно се одвезла до свог фризера у месту Бојнтон Бич. Луиз Дејвидсон по свој прилици није марила што је мотоциклиста остао да лежи на асфалту. Међутим, несрећник је ипак запамтио број њених регистарских таблица. Вративши се од фризера, Луиз је пред својом кућом затекла полицајце. Морала је да плати казну од три хиљаде долара за несрећу коју је изазвала. Фризура је скупо коштала, али и то је боље од одласка у затвор .



ДОДАТАК ЗА БИЛИЈА

Седам месеци један политичар из Бразила примао је социјалну помоћ. Додуше, социјална помоћ није била велика, десет долара месечно, па ће остати тајна зашто се овај државни службеник одлучио на превару. Иначе, он има кућног љубимца, мачка кога је назвао Били. Социјална помоћ била је уплаћивана сваког месеца управо на Билијево име. Кад је превара откривена, политичар је оптужен за корупцију. У Бразилу чак десет милиона сиромашних прима неку врсту социјалне помоћи. Били је, дакле, извесно време био један од њих .



РЕЦЕПТ ЗА ДУГ ЖИВОТ
Уколико одлучите да узмете пса и бринете се о њему, продужићете себи живот за две године. Ако, пак, решите да се ожените или удате, то значи да ћете живети чак десет година дуже. Али, ако се будете развели, живећете бар три године краће! „Рецепт” за дуг живот има толико састојака да их је готово немогуће запамтити. Али, уколико будете слушали савете стручњака, пре свега психијатра, психотерапеута, али и ендокринолога, постоји могућност да знатно продужите живот, сматра британски психолог Патриша Мекнер. Професорка Мекнер се бави утицајем различитих чинилаца на дужину човековог живота. Али, како да знате да вас једнога дана пас кога будете неговали неће ујести? Или ће то можда учинити супруга? Неке догађаје тешко је предвидети .
 

ПРЕМИЈЕР НИЈЕ СВЕМОГУЋ
Јапански премијер Таро Асо са обе руке подигао је пехар, а затим се заљуљао. Почео је да пада. У последњем тренутку зграбио га је судија у рингу. Посетиоци у дворани, као и милиони ТВ гледалаца, могли су да одахну. Премијер ипак није пао заједно с пехаром! Овај догађај збио се недавно у Токију, на свечаном завршетку турнира у сумо рвању. Желећи да победнику лично уручи награду, премијер Таро Асо хитро је, с осмехом на лицу, пошао према пехару пре него што је ико од његових сарадника успео да га упозори да је пехар намењен крупним сумо рвачима тежак више од четрдесет килограма! Све се ипак добро завршило: премијер је успео да уручи царски пехар најбољем јапанском сумо рвачу.

ПУТ (НЕ)СРЕЋЕ
„Good Luck Road”, како то кажу Американци, дугачак је више од једанаест километара и вијуга преко брежуљака Мериленда у предграђу главног града, све до једног од центара Насе. Кажу да је најбаксузнији у вашингтонском округу и да му треба променити име. Чињеница је да се у последњих пет година на њему догодило више од 500 саобраћајних несрећа, крађа, па и отмица! Жаклина Мареј, директорка Друштвене заједнице „Пута среће”, бори се на све начине да му задржи назив. Каже да се не ради о несрећи коју он доноси, већ о густом саобраћају, непоштовању ограничења брзине и криминалу. Да би извојевала победу, госпођа Мареј, заједно с групом истомишљеника, сујевернима дели амајлије попут коњске потковице и балоне с натписом: „Свако је ковач своје среће!” Осим Мериленда, пут с овим називом имају и државе Пенсилванија, Висконсин и Њу Џерси, али нико не жели да му промени име нити сматра да оно доноси несрећу .


Илустровао Aндреј Војковић
Корак назад