novi broj

 


www.politikin-zabavnik.rs











svet kompjutera

viva baner

ilustrovana politika



 


ИЗНАЈМИ МУЖА
Ваш муж ништа не ради у кући? Не помаже? Не брините... али под условом да живите у Аргентини. Јер, недавно је у овој јужноамеричкој земљи с великим успехом почела да ради необична агенција која носи назив „Изнајмите мужа”. „Да ли си уморна од тога да ти муж набија на нос што те издржава па се у кући понаша као размажена беба?”, гласи једна од рекламних порука ове агенције. Или друга: „Да ли ти је досадило женино звоцање зато што јој не помажеш?” Решење је лако – изнајмите мужа који обавља кућне послове по цени од дванаест евра на сат! Само неколико недеља после почетка рада, агенција „Изнајми мужа” имала је више од две хиљаде корисника. И сви су задовољни: и мушкарци и жене, као и запослени који сада по туђим кућама простиру веш, бришу прашину, усисавају, поправљају мале кућне уређаје, боје, перу посуђе... .


СРЕЋНИ МЛАДЕНЦИ
Била је то љубав као из бајке, љубав која је годинама цветала, која је мукотрпно и стрпљиво грађена, а која је коначно требало да се крунише браком. Руши Пател из Ајове, у Сједињеним Америчким Државама, и њеног вереника делило је још само неколико недеља пре него што ће стати на луди камен и заветовати се једно другом на бескрајну љубав. А онда је нешто пошло наопако. Једног сасвим обичног јутра кад су вереници, као и много пута пре, пошли у продавницу по намирнице, тако су се посвађали да је свађа добила судски епилог. Поспана и намргођена, девојка је села за волан и нехотице прегазила стопало свог будућег мужа који је успео само да болно крикне. Кад је сабрао мисли и кад је бол попустио, да би спречио још неку штету по себе, али и по околину, младић је покушао да јој узме кључеве од кола. Међутим, то је још више разљутило девојку кратких живаца и оштрих зуба. Истог трена ујела га је за руку. – Зашто сте то учинили? – упитао ју је судија пре него што јој је одредио казну забране приласка веренику. – Не знам! Изјутра сам веома нервозна! – одговорила је несуђена млада додајући да се нада да ће се њен вереник дозвати памети и повући тужбу.

КАД СЕ БАКА ЗАИНАТИ
Онај ко никада није играо фудбал на некој пољани која се игром случаја граничи с нечијим ограђеним двориштем, тај не зна шта су муке. Поготову ако имате пријатеље који увек играју као да имају две леве ноге. Кад лопта заврши преко ограде, ваша судбина, али и судбина лопте, умногоме зависи у чије двориште је пала, и да ли је слетела међу руже или парадајз! Сличан случај догодио се недавно и у једном градићу у Америци. Лопта је полетела преко мреже и завршила у суседном дворишту. Дечаци су похрлили на ограду дозивајући бакицу. Али узалуд су биле њихове молбе. Старица није хтела ни да чује да им врати лопту. А онда су млади фудбалери дошли на генијалну замисао. И тако је у земљи која одише парничењем, у полицијску станицу малог града стигла необична тужба. Полиција је муњевито реаговала. И, бакица се убрзо нашла у полицији где су јој објаснили да ће морати да се појави на суду због незаконитог присвајања туђе имовине. Случај ових храбрих дечака може свима да нам служи за .


ЛАЈЕ, АЛ’ НЕ УЈЕДА
Француски суд у Паризу недавно је решио да се упише на златне странице историје. Први пут на сведочења која претходе суђењима позван је и један пас. Наиме, Скуби Ду је доведен у судницу да би судија видео како ће да реагује кад угледа човека који је био осумњичен за убиство његовог газде. Према писању „Дејли телеграфа”, пас је залајао толико гласно да је судија истог тренутка одлучио да се случај проследи на суђење .


БАКА ВУЧЕ КА РЕПУ
Ангела Пусатери можда није сасвим обична бака, али, по речима њене тринаестогодишње унуке Џене она је стварно „кул” бака. Наиме, несхватљиво реп лудило које већ дуже време љуља свет простим речима, оскудном одећом и једноставним ритмовима, захватило је многе, па и неке пензионере. Ова седамдесетдеветогодишња бака са Флориде одлучила је да се баци у те воде и постане реп певачица – избацила је први албум који носи назив „Ко је твоја бака”. Обучена у тренерку, окићена златом, с наочарима за сунце и капом, њене речи одзвањају по локалним дискотекама носећи поруке као што су: „Могу да донесем буку боље него Паф Деди”, „Ја сам старија и мудрија”, „Ја сам закон, јер ово је мој град” и сличне дубокоумне риме. Па, ко воли, нек изволи .
 


Илустровао Андреј Војковић

Корак назад