novi broj

 


www.politikin-zabavnik.rs











svet kompjutera

viva baner

ilustrovana politika



 


Бубњеви или фудбал? Свеједно!
Особа која свира бубњеве троши исто снаге као фудбалер који одигра целу утакмицу. Осим што су изложени буци, бубњари током једног концерта изгубе знојећи се бар два литра течности и изгубе око 600 калорија. Док свира, срце бубњара откуца око 150 пута у минуту, а у извесним тренуцима чак и 190 пута. Дакле, кад свира, бубњар се напреже као и Кристијан Роналдо, али зарађује знатно мање. Голмани троше знатно мање снаге од бубњара.


Уједи и ти њега!
Једанаестогодишњег Бразилца Габријела Алмеиду недавно је напао пас и то опасни питбул теријер. Иако је Габријел познавао пса, није баш много вредело. Разјарена животиња почела је жестоко да га уједа. Али, дечак је остао присебан и муњевито је зграбио пса за врат и зарио му зубе у леђа. Пас се уплашио и истог трена побегао. Ипак, Габријел је завршио у болници где су му зашивене ране. Због овако тешког напада на дечака, пас је морао да буде успаван.


Зека спасилац
Кућни љубимац, један веома размажени зека, спасао је недавно живот свом власнику Герију Фину из Мелбурна. Наиме, Гери се у зору вратио веома уморан с посла, јер је радио у ноћној смени. Једва је чекао да легне и одмах је заспао. Претходно је затворио врата спаваће собе. Није ни обратио пажњу на свог љубимца, црног зеца по имену Зека. Иако уморан, Гери је ипак чуо како Зека, пола сата касније, упорно удара шапама о врата његове спаваће собе. Најпре је мислио да је гладан или да жели да се поигра. Међутим, животиња је била упорна. Кад је Гери отворио врата, имао је шта да види - пламен је већ захватио приземље куће. Ватрогасци су дошли веома брзо, а Зека је награђен још већом љубављу газде и - шаргарепом.


Илустровао Андреј Војковић

Корак назад