novi broj

 


www.politikin-zabavnik.rs











svet kompjutera

viva baner

ilustrovana politika



 


Нисам доступан!
Чак педесет три одсто власника мобилних телефона у Великој Британији пати од номофобије, паничног страха да њихов мобилни телефон из неког разлога неће бити доступан. Истраживачи у Великој Британији случајно су открили ову нову појаву у понашању људи. Затим су почели опширна истраживања и дошли до забрињавајућих података да су људи сваким даном све више зависни од својих мобилних телефона који су у неким случајевима једина веза са светом.


Робијаш тешкаш
Да прекомерна тежина може и да се исплати, потврђује Салваторе Феранти који је пуштен из затвора иако је оптужен као један од истакнутих чланова мафијашког клана. Овог тридесетшестогодишњака са Сицилије шест месеци премештали су из једног у други италијански затвор у нади да ће се напокон скрасити у некој од тамница. На велику жалост власти, брзо би схватили да није лако бринути о човеку који је тежак двеста тридесет један килограм. Ако би и успели да га угурају у неку од ћелија, обично би се испоставило да је кревет сувише мали за овог џина од човека. Салваторе је некако успевао да се сам свуче пред спавање, али је зато неко од стражара морао да му се нађе кад се облачио, а потом би га пратио до купатила и дословно га гурао кроз отвор у коме се тешкаш непрекидно заглављивао. Није било другог решења - на захтев адвоката, Салваторе Феранти недавно је пуштен кући пред којом ће непрекидно да дежура бар један полицајац. Верује се да је Феранти био члан мафијашког клана којим је руководио познати мафијашки бос Салваторе ло Пиколо, ухапшен прошле године у новембру.


Најзад венчани
Један Италијан који има сто једну годину и његова деведесетседмогодишња вереница, иначе Францускиња из Монака, најзад су се венчали после педесет година „забављања”. Ђузепе и Силви упознали су се пре пола века. Пре њиховог сусрета Силви је била удата али је остала удовица. Будући да је Ђузепе био гинеколог, госпођа је игром судбине дошла на преглед баш у његову ординацију док је боравила у Италији. И тако је њихова љубав букнула и трајала пола века. Силви је подизала децу, путовала у Бордигеру код свог вереника, али није пристајала на брак. Најзад, Ђузепе јој је запретио растанком! Рекао јој је да је дошао тренутак да се најзад скрасе.


Нос под заштитом
„Лојдс”, позната осигуравајућа кућа из Лондона, одавно се прочула по необичним уговорима које склапа с познатим личностима. Недавно су за вртоглаву суму од пет милиона евра осигурали нос познатог произвођача вина који је уједно и један од водећих људи за оцењивање квалитета овог алкохолног пића. На захтев Илџе Горта, Холанђанина који у француском граду Бордоу има винарију
„Шато д ла Гар”, „Лојдс” је склопио с њим уговор у коме се обавезује да ће му, у случају да му је нос повређен и да више не може да користи чуло мириса, надокнадити штету у наведеном износу. Ова осигуравајућа кућа већ има сличну полису осигурања с Китом Ричардсом - гитаристи групе „Ролингстоунс” осигурали су руке, његово главно „оруђе”, као што су некада глумцу и плесачу Фреду Астеру осигурали ноге. Иначе, на списку осигураних носева „Лојдс” већ има неколицину познатих кувара чувених светских ресторана.


Прстење лети у небо
Лефкос Хајџи каже да ће му 14. март ове године остати у сећању као један од најсуморнијих дана у животу, а требало је да буде најсрећнији. Смислио је како да запроси Лини, девојку с којом се забавља већ четири године. Купио је веренички прстен с дијамантом који је платио дванаест хиљада евра и желео је да га уручи Лини на сасвим неуобичајен начин. Отишао је у једну лондонску радњу где ситни поклони могу да се запакују тако што се ставе у балон испуњен хелијумом. Кад је то обављено, Лефкос је изашао из радње и готово потрчао да се нађе с будућом вереницом. И, шта се догодило? Лефкос очигледно није довољно чврсто држао узицу и балон је одлетео пут неба. Двадесетосмогодишњи младић немоћно је погледом пратио балон који се све више дизао у ваздух заједно с прстеном. Потом је сео у кола и пошао у потеру за њим. Али, у једном тренутку балон му је нестао с видика. Испричао је девојци шта се догодило, али она одбија да с њим разговара и каже да може да јој се обрати тек кад набави нови прстен.


Илустровао Андреј Војковић

Корак назад