novi broj

 


www.politikin-zabavnik.rs











svet kompjutera

viva baner

ilustrovana politika



 

Отворена изложба ликовних радова који су освојили награде на конкурсу „Млади уметници 2007”
Аеродроми у дечјој машти
Ако сте мислили да на једном месту не могу да се нађу заједно авиони, падобранци, параглајдеристи, галебови, свемирски бродови, балони, ванземаљци и особље аеродрома, обавезно посетите изложбу дечјих цртежа у Музеју ваздухопловства „Београд” до 10. априла

(клик за увећање)
(клик за увећање)
Тридесет девет цртежа који су стигли на конкурс „Млади уметници 2007” који је приредио Ваздухопловни савез Србије, изложено је од 10. марта у Музеју ваздухопловства „Београд” на аеродрому „Никола Тесла”. Звезде изложбе су, наравно, награђени радови - по три рада у свакој од три старосне категорије. На дан кад су ови радови „долетели” пред очи јавности, вредни и даровити ученици примили су награде и медаље.
Ђаци из многих школа у Србији послали су прошле године 958 цртежа на тему „Аеродром” које је прегледао стручни жири у саставу: председник жирија капетан Никола Ђуричко (сликар), мр Инга Михаиловић (академски сликар) и Милош Павловић (академски сликар).
Изложба је занимљива јер дочарава дечје виђење ваздухопловства и њихову неустрашивост да се нађу у било ком ваздухопловном спорту - падобранству, параглајдингу, балонарству, моторном летењу, ваздухопловном једриличарству, ултралаком летењу или моделарству - па макар и у свету цртежа. Поред цртежа који дочаравају поглед на град из авиона, има и оних на којима је приказан цео ток лета - од уласка у авион до искакања падобранаца. Међу изложеним радовима највећу пажњу привлачи цртеж чији аутор није могао да се одлучи да ли да наслика авионе, балоне, моторне змајеве, машине за утовар, падобранце или путнике на аеродрому - па их је насликао све!
Ваздухопловни савез Србије расписао је ликовни конкурс и за 2008. годину, овога пута с темом „Дизајнирај поштанску марку”. Поред награда и медаља које очекују победнике, ове године ученици имају још један подстрек да стварају у знаку ваздухопловства - Савез ће предложити ПТТ-у да се награђени радови нађу на поштанској марки у 2009. години.

Милица Петровић

Корак назад