novi broj

 


www.politikin-zabavnik.rs











svet kompjutera

viva baner

ilustrovana politika



 


Литургијски дисконт
Дисконти су веома омиљени јер се свако данас труди да купи робу по нижој цени. Имајући у виду потрошачку грозницу, али и склоност људи да купују у дисконтима, у италијанском граду Падови отворена је „аутлет” продавница литургијских предмета у којој може да се нађе све што је потребно за литургију: свештеничке мантије, кандила, путири, свеће, крстови... Наравно, ту су и бројни молитвеници, теолошке књиге...


Од чега болују богаташи?
У Москви је отворена нова клиника која је несумњиво намењена веома имућним људима, јер један преглед кошта двеста педесет хиљада рубаља, односно, седам хиљада евра. Клиника „Долина снова” налази се у веома отменом насељу Рубљовка. Медицинске сестре које дочекују оболеле изгледају као фото-модели, а сама зграда привлачи пажњу велелепношћу. О томе говори и податак да су све просторије окречене - златном бојом. Које су специјалности лекара који раде у „Долини снова”? Сексологија, психоанализа и психотерапија, акупунктура и рефлексологија.


Километарски роштиљ
Уругвај је земља која је позната по производњи говеђег меса. То Уругвајци намеравају да докажу на још један начин и да уђу у Гинисову књигу рекорда. Наиме, Национални институт за месо Уругваја позвао је 1250 произвођача меса да 13. априла удруже снаге и направе роштиљ дуг километар и по, и на њему испеку дванаест тона меса! На тај начин потући ће досадашњи рекорд - Мексиканци су 2005. године направили роштиљ дуг километар и две стотине метара.


Збогом! - да знају сви
Рођена на Интернету, њихова љубав се и окончала на светској рачунарској мрежи: Џими је напустио Рејчел тако што је на Википедији, слободној и отвореној Интернет енциклопедији, оставио поруку да је више не воли. Она је такође узвратила „онлајн” поруком коју су сви могли да виде и прочитају. Џими о коме је овде реч је Џими Велс, један од оснивача Википедије, а његова бивша девојка је Рејчел Марсден, позната канадска новинарка. У Џимијевој поруци писало је: „Нисам више у љубавној вези с госпођицом Марсден.” Новинарка је одговорила тако што је на Интернет порталу eBay објавила оглас да продаје доњи веш који је Џими носио оне једне једине ноћи коју су провели заједно. Тек да се зна да су раскинули.


Илустровао Игор Лазин

Корак назад